Cardurile de memorie utilizate nu sunt o afacere atât de bună: majoritatea dețin date din utilizarea anterioară

Cardurile de memorie utilizate nu sunt o afacere atât de bună: majoritatea dețin date din utilizarea anterioară
⏱️ 4 min read

V-ar fi greu să găsiți o industrie care să utilizeze mai bine articolele recondiționate decât tehnologia: computere, tablete, imprimante etc. Dar cel puțin un articol nu este neapărat atât de mare atunci când îl cumpărați la mâna a doua : carduri de memorie. Noi cercetări arată că două treimi din toate cardurile de memorie utilizate încă păstrează date din utilizarea anterioară.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Cercetarea

Ce vei face cu vechiul card de memorie după ce ai terminat de utilizat? Încă mai are viață în ea, dar poate că nu mai deține suficient pentru utilizarea ta. Alegerile dvs. sunt să o dați, să o aruncați sau să o vindeți. În cazul oferirii sau vânzării, înseamnă că cardul de memorie va găsi o nouă casă.

Întoarceți situația și imaginați-vă ca pe cumpărător / nou proprietar. Aveți nevoie de o cartelă de memorie, dar nu doriți să plătiți toți banii. Un prieten fie este de acord să vă ofere vechiul lor pe care nu-l mai folosește, fie îl ridicați undeva într-adevăr ieftin. Ambele sunt oferte excelente, nu?

Cercetările Universității din Hertfordshire, comandat de Comparitech.com, arată că două treimi din cardurile de memorie second-hand utilizate la telefoanele mobile și tablete conțin date vechi. De multe ori și datele sunt sensibile, precum informații personale sau materiale, inclusiv copii ale pașapoartelor, listelor de contacte și numerelor de identificare. Dacă o pot găsi, înseamnă că există și o modalitate prin care noul proprietar al cardurilor de memorie poate pune mâna pe ea.

Pentru studiu, echipa de cercetare a cumpărat și analizat o sută de carduri de memorie SD și micro SD folosite într-o perioadă de patru luni de la eBay, licitații tradiționale, magazine second-hand și alte surse. Majoritatea cardurilor au fost folosite pe telefoane și tablete, precum și în camere și drone. Echipa a creat o imagine criminalistică a fiecărui card și apoi a folosit software-ul de recuperare a datelor ușor disponibil.

Aceste date sensibile au inclus informații personale, copii ale pașapoartelor, fotografii și selfie-uri intime, pornografie, istoricul navigării etc.

Oprește-te și gândește-te la asta câteva clipe. Rulați o listă în cap cu toate informațiile și materialele pe care le-ați stocat pe propriile carduri de memorie. Sigur, l-ați șters, dar iată-l, care apare pe cardul de memorie acum utilizat de un străin sau, poate, mai rău, de cineva pe care îl cunoașteți.

Cum se întâmplă acest lucru?

Există cazuri constante de criminalitate cibernetică și ne-a trecut prin cap că trebuie să luăm în considerare avertismentele și să luăm măsuri adecvate pentru a ne proteja datele și informațiile sensibile. Dar, se pare, nu toată lumea ascultă înainte de a renunța la cardurile de memorie.

Deosebit de importante sunt datele sistemelor de navigație prin satelit (SatNav) care pot fi utilizate pentru a determina locația de domiciliu a utilizatorului, precum și rutele pe care le utilizează în mod regulat și locațiile pe care le-au identificat ca fiind de interes, care pot include locul lor de muncă și casele familiei și ale prietenilor. Din nou, aceste informații în mâinile greșite ar putea pune cu ușurință în pericol proprietarii anteriori,

explică Andrew Jones, profesor de securitate cibernetică la universitate.

carduri de memorie folosite de știri-ventilate

La Centrul de securitate cibernetică al Universității din Hertfordshire,” el continuă, “ne concentrăm pe investigarea și dezvoltarea instrumentelor și tehnicilor capabile să detecteze și să răspundă la o varietate de atacuri bazate pe cibernetice, inclusiv colectarea de dovezi medico-legale digitale.

Din cele o sută de cărți studiate, treizeci și șase nu au fost șterse deloc, douăzeci și nouă păreau să fi fost formatate, deși datele puteau fi încă recuperate, două aveau datele șterse, ceea ce înseamnă că a fost ușor recuperat, douăzeci și cinci erau șterse corect, patru nu au putut fi accesate și patru nu au avut date.

Pregătirea cardurilor de memorie pentru noii proprietari

Paul Bischoff de la Privacy Advocate pentru Comparitech.com a explicat adesea că problema nu este că oamenii nu și-au șters cardurile de memorie, ci că nu au făcut-o corect. Ștergerea fișierelor nu este suficientă. Îl elimină doar din referință și nu elimină fișierul în sine. Dacă pregătiți un card de memorie pentru un nou proprietar, trebuie să îl ștergeți complet și să îl reformatați.

Este ceva cu care ați avut o problemă înainte? Ați găsit fișierele vechi ale altcuiva pe cardul dvs. de memorie recondiționat? Ce faci când scapi de un card de memorie? O ștergeți corect? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x