Care este caracteristica de performanță finală în Windows 10?

Care este caracteristica de performanță finală în Windows 10?

În ultimul timp s-a vorbit mult despre modul în care Windows 10 gestionează alimentarea laptopurilor, dar utilizatorii de desktop nu au neapărat nevoie de toate funcțiile de economisire a energiei pe care le aduce sistemul de operare. Nu trebuie să se lupte cu o baterie care s-ar putea epuiza în orice moment. Cu toate acestea, chiar și cu un plan de putere ridicată, nu veți reuși adesea să eliminați fiecare performanță din sistemul pe care îl aveți. O nouă caracteristică introdusă de Microsoft în Windows 10 poate schimba toate acestea.

Cum funcționează Ultimate Performance

În modul Ultimate Performance computerul dvs. va folosi toată sucul pe care îl poate pentru a vă asigura că hardware-ul său funcționează la cea mai bună performanță posibilă. În esență, dezactivează fiecare funcție de economisire a energiei imaginabilă, permițându-vă să vă bucurați de o ușoară creștere a performanței.

Șeful Windows Insider, Dona Sarkar, explică câteva dintre aspectele mai tehnice:

Această nouă politică se bazează pe actuala politică de înaltă performanță și face un pas mai departe pentru a elimina micro-latențele asociate tehnicilor de gestionare a energiei cu granulație fină. Deoarece schema de alimentare este orientată spre reducerea micro-latențelor, aceasta poate avea un impact direct asupra hardware-ului și poate consuma mai multă energie decât planul echilibrat implicit.

Să înțelegem puțin acea salată de cuvinte: termenul „micro-latențe” este folosit pentru a descrie „perioada de încălzire” prin care trece hardware-ul dvs. atunci când are nevoie de mai multă energie.

Deoarece sistemul de operare reglează fin puterea de ieșire pentru a se potrivi cu nevoile hardware-ului, se confruntă cu o întârziere foarte mică între momentul în care sistemul de operare își dă seama că o componentă trebuie să obțină mai multă putere și timpul în care obține sucul suplimentar.

Pentru a face lucrurile mai rapide, Ultimate Performance pur și simplu șterge tot acest sistem și face hardware-ul să consume toată puterea dorită.

Activarea performanței finale

ultimateperformance-option

Dacă doriți să activați modul Ultimate Performance în Windows 10, tot ce trebuie să faceți este să mergeți la Panoul de control, să faceți clic pe „Hardware și sunet”, apoi să navigați la „Opțiuni de alimentare”.

Faceți clic pe opțiunea de alimentare pe care doriți să o utilizați. În acest caz, veți selecta „Performanță finală”.

Veți putea vedea opțiunea numai dacă rulați Windows 10 Pro. Utilizatorii oricărei alte ediții a sistemului de operare vor vedea doar „Performanță ridicată”, „Echilibrat” și „Economizor de energie”.

Cine are nevoie de asta?

design de performanță maximă

Persoanele care își folosesc hardware-ul în așa fel încât să treacă în mod constant de la o stare inactivă la o stare complet încărcată se vor bucura de cele mai multe beneficii de această caracteristică. Majoritatea oamenilor obișnuiți, inclusiv jucătorii și persoanele care redau videoclipuri pentru a-și trăi viața, nu vor vedea neapărat un impuls mare.

În cel mai bun caz, s-ar putea să vedeți o diferență foarte mică în performanță, dar nu suficient pentru a merita factura electrică pe care aceasta o va genera.

Dacă faceți ceva de genul proiectării 3D, care pune în mod constant sarcini grele intermitente pe GPU-ul dvs., veți obține mult mai puțină întârziere și, prin urmare, veți lucra mai productiv.

În afară de asta, irosiți dolari și cenți pe electricitate pe care chiar nu trebuie să o pierdeți.

Nu faceți greșeala de a crede că acest lucru este util deloc în jocuri. Când rulați un joc, CPU, GPU și RAM funcționează la unison pentru a genera grafica. Ei împing în mod constant toată puterea pe care o pot pentru a crea lumea în care jucați. Prin urmare, nu veți experimenta aceste micro-latențe, cu excepția, probabil, când treceți pentru prima oară de la un ecran de încărcare în joc (și este îndoielnic dacă Voi observa asta).

Verdictul este cam așa: Dacă vă obișnuiți să vă reveniți intermitent la hardware, acest lucru vă poate fi util. Dacă de obicei utilizați computerul pentru orice altceva decât acesta, vă suprasolicitați hardware-ul fără motiv și probabil că nu ar trebui să utilizați această caracteristică decât dacă vedeți beneficii clare în timp ce o testați.

Personal vedeți vreo utilizare pentru această caracteristică în rutina dvs. zilnică? Spuneți-ne povestea finală de performanță într-un comentariu!

Scroll to Top