Care este cel mai bun asistent vocal?  Iată ce am găsit

Care este cel mai bun asistent vocal? Iată ce am găsit

⌛ Reading Time: 5 minutes

Este încă mult prea devreme pentru a declara un câștigător pe piața în continuă evoluție a asistenților AI, dar putem cel puțin să aruncăm o privire asupra concurenților de top. Asistentul Google, Siri și Alexa domină în prezent piața, dar Cortana Microsoft și Samsung Bixby fac progrese, la fel ca și Duerul lui Baidu din China.

Capacitatea lor de a recunoaște și de a răspunde la întrebări se îmbunătățește constant și, deși majoritatea asistenților sunt destul de limitați atât în ​​ceea ce pot face, cât și în locul în care pot trăi, este probabil ca dispozitivele viitoare Internet of Things să accentueze controlul vocal și să extindă în mare măsură -paleta limitată de acțiuni.

Ce face ca un asistent AI să fie „cel mai bun?”

Asistenții AI au toți același obiectiv de bază: să te asculte și să facă lucruri pentru tine, dar fiecare producător are propriile idei despre cum ar trebui să funcționeze. Ce asistent preferați, atunci, va depinde probabil de care dintre următoarele categorii vă interesează mai mult:

  • Capacitate de prelucrare a limbii / găsirea informațiilor (Știe ce vrei să știi?)
  • Servicii / integrări (Puteți lua notițe? Comandați o pizza?)
  • Casă inteligentă / Internetul obiectelor (Puteți regla termostatul sau puteți spăla rufele?)
  • Suport lingvistic (engleză? Chineză? Klingon?)

Conform un sondaj realizat de Comscore, majoritatea oamenilor își folosesc asistentul digital pentru a pune întrebări, cu streaming de muzică, setarea alarmelor, luarea notelor, automatizarea casei și comandarea produselor care se dovedesc puțin mai populare. Pentru cel puțin viitorul previzibil atunci, căutarea vocală este probabil cea mai mare atracție.

Capacitate de procesare a limbajului: cine este cel mai inteligent?

ai-asistenți-prelucrarea limbajului

Majoritatea asistenților digitali vor converge probabil către același nivel de competență lingvistică în timp, pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește. Unii, cu toate acestea, au preluat devreme. Firma de cercetare a pieței Stone Temple a efectuat un studiu adresând mai multor asistenți digitali aproape cinci mii de întrebări fiecare și evaluându-le pe baza a) dacă AI a înțeles întrebarea și b) dacă AI a găsit un răspuns bun la această întrebare:

  1. Asistentul Google pe smartphone a fost cel mai bun, încercând să găsească aproape 80% din întrebările puse și obținând aproape 100% din întrebările pe care le-a înțeles corecte.
  2. Ambele Cortana și Google Home au înțeles puțin peste 60% din întrebări și au primit fiecare 85 – 90% dintre aceste întrebări corecte.
  3. Alexa a înțeles aproximativ 50% din întrebări și a avut o rată de succes de 80% la găsirea răspunsurilor atunci când a înțeles.
  4. Siri a intrat pe ultimul loc printre asistenții testați, înțelegând doar 40% din întrebările adresate și oferind răspunsuri bune doar 80%.

Deși acest test nu a fost efectuat pe Bixby sau Duer, majoritatea testelor par să indice că Bixby, deși nu este rău, nu poate concura cu Asistentul Google, în timp ce Duer este încă disponibil doar în chineză, ceea ce face dificilă compararea. Per ansamblu, Asistentul Google pare să vină primul aici, cu funcții precum „Conversație continuă” (își amintește ultimele lucruri pe care le-ai spus, astfel încât să nu mai trebuie să te repeti la nesfârșit.) Contribuind la o mai bună recunoaștere a limbajului natural decât concurenții precum Alexa, care necesită cereri formulate mai specific.

Verdict: Asistent Google

Servicii / Integrări: Cine este cel mai la îndemână?

ai-asistenți-servicii

Alexa a fost lider aici pentru o vreme, cu banca sa în continuă creștere de „Abilități” descărcabile, deschizându-l pentru ca dezvoltatorii să adauge literalmente mii de caracteristici utile, de la setarea cronometrelor la comanda pizza.

La începutul anului 2018, totuși, Asistentul Google a introdus „Acțiuni” (precum și pachete de acțiuni numite „Rutine”) care face practic același lucru ca și Abilitățile lui Alexa, iar Bixby s-a dovedit a fi un companion excelent pentru smartphone datorită unei liste în creștere. de integrări care vă ajută să utilizați comenzile vocale pentru a controla anumite aplicații.

Siri comandă pizza și face rezervări la restaurant, precum și oricare dintre celelalte aplicații, dar cu un ecosistem mai închis, este posibil să nu adauge funcții la fel de repede. Cortana are, de asemenea, o listă tot mai mare de abilități și integrări de aplicații, dar, întrucât este legată în mare măsură de sistemul Windows, nu este la fel de la îndemână.

În prezent, Alexa este probabil cel mai util în ceea ce privește accesul la cea mai largă varietate de funcții și servicii, dar are o anumită concurență.

Verdict: Alexa

Casa inteligentă / Internetul obiectelor: cine îți poate conduce viața mai bine?

ai-asistenți-case inteligente

Când vine vorba de controale inteligente la domiciliu, AI nu contează atât de mult. Tot ce trebuie să facă AI este să înțeleagă o gamă destul de limitată de comenzi; este mult mai important să aveți un hub inteligent bun cu o mulțime de integrări. Nu există un câștigător clar aici: Google Home, Apple HomeKit și Amazon Alexa oferă toate experiențe și conexiuni diferite. Într-adevăr, depinde doar de ecosistem și de designul care vă place.

Verdict: Este o cravata

Suport lingvistic

ai-asistenți-limbi

Siri ocupă în prezent primul loc în ceea ce privește limbile acceptate (peste douăzeci), dar Google intenționează să sprijine peste treizeci până la sfârșitul anului 2018, ceea ce îi va oferi primul loc. Cortana vine în opt arome, în timp ce Alexa acceptă doar engleza, germana și japoneza, ceea ce are sens, având în vedere unde sunt piețele sale. Bixby vine în engleză, coreeană și chineză, dar va introduce încă patru în Bixby 2.0. Duerul lui Baidu este încă numai chinezesc, dar a sugerat la un moment dat planuri de sprijin englezesc.

Verdict: Siri, în curând va fi Google

Privind înainte

Asistenții vocali s-au îmbunătățit enorm de la începutul Siri din 2011 și toți sunt îmbunătățiți fără încetare de către companiile care le dezvoltă. Asistentul Google este în prezent înaintea curbei în ceea ce privește tehnologia sa de recunoaștere a limbajului, dar, odată ce vor ajunge, va fi doar o chestiune de timp înainte ca ceilalți să ajungă din urmă. Firma de cercetare a pieței Ovum prezice că, până în 2021, Asistentul Google va fi probabil în frunte în ceea ce privește cota de piață, dar prevede o creștere exponențială a asistenților vocali chinezi precum Duer.

Până în prezent, tendința a fost ca asistenții AI să devină mai asemănători, mai degrabă decât să încerce să se diferențieze, totuși, astfel încât avantajele finale dintre alegerea unuia peste altul sunt susceptibile să ajungă să depindă mai mult de preferințe decât de diferențele tehnice.

Credite de imagine: Aplicație vocală Alexa cu ilustrarea oamenilor de chat, Inteligență artificială și AI și învățare automată, Templul de piatră