Oamenii mă întreabă cât sunt plătit tot timpul. Apare la interviuri podcast, întrebări Quora și discuții față în față.

Și oamenii caută mult această întrebare. Este una dintre opțiunile de completare automată de top atunci când îmi trimiți numele pe Google.

Deci, pentru toți cei interesați de relația mea cu banii, am vești bune.

Lucrez cu normă întreagă la Routech.org – o organizație de caritate publică 501 (c) (3). Și din moment ce sunt în consiliul de administrație, înseamnă că compensația mea este publică.

Routech a câștigat Sigiliul de transparență Platinum al GuideStar timp de 2 ani la rând. Puteți merge acolo și răsfoiți 990 declarațiile de impozitare complete ale organizației noastre non-profit.

Dar, în cazul în care vă grăbiți, vă voi economisi ceva efort.

ad-banner

Am câștigat 60.000 de dolari anul trecut.

Este mai puțin decât am făcut-o în 2010 când lucram ca profesor.

Și asta după mai mulți ani de când nu accept deloc compensații de la Routech.

Mai mult, am depus în jur de 150.000 de dolari din propriile mele economii în Routech în primii 3 ani de viață.

Quincy – Cum ai economisit 150.000 de dolari dacă ai lucra doar ca profesor?

Aceasta este de obicei a doua întrebare pe care mi-o pun oamenii. 150.000 de dolari reprezintă o mulțime de economii pentru un american de 30 de ani pe care să-l aibă la îndemână.

Răspunsul este că eu și soția mea Jade suntem salvatori compulsivi.

Am lucrat mai mult de un deceniu și ne-am îndepărtat cât mai mult posibil.

Am trăit și în China o mare parte din acea perioadă, unde costul vieții a fost mult mai mic decât în ​​SUA.

Am reușit să rămânem fără datorii prin închirierea de mici apartamente suburbane, gătirea propriilor mese și studierea la universități publice ieftine.

Hobby-urile noastre au fost gratuite sau au un flux de numerar pozitiv.

De exemplu, mi-aș petrece weekendurile cumpărând aparate arcade vechi și sisteme de jocuri video pe Craigslist, apoi le vând pe eBay.

Un videoclip pe YouTube de acum 10 ani, cu unul dintre Craigslist-ul meu de weekend: 30 $ pentru un Nintendo 64 cu 20 de jocuri. Am putut să le vând cu sute de dolari. Numerarul din sute de oferte de acest gen mi-ar permite să mențin Routech pe linia de plutire devreme.

Economiseam pentru a ne permite o plată în avans pe o casă din zona golfului San Francisco – cea mai scumpă piață a locuințelor din SUA.

Când Routech.org a început să decoleze – și milioane de oameni au început să-l folosească – am decis să abandonăm acele vise de a deține o casă în San Francisco.

În schimb, am pus acești bani în avans pentru a plăti pentru servere și pentru a obține ajutor cu curricula în creștere a Routech.

Cum ați rămas pe linia de plutire ani de zile cu venituri negative?

Eu și Jade am făcut două lucruri critice pentru a face acest lucru să funcționeze:

  1. Jade a continuat să lucreze cu normă întreagă în contabilitate la o companie de software. Beneficiile ei ne-au economisit 10.000 de dolari pe an în costurile asigurărilor de sănătate – care sunt doar un fapt al vieții pentru oamenii din SUA.
  2. Am plecat din San Francisco. După ce s-a născut fiica noastră, ne-am mutat înapoi în orașul meu natal Oklahoma City – unul dintre cele mai puțin costisitoare locuri în care poți locui în SUA.

Am făcut tot ce am putut pentru ca comunitatea Routech să poată continua să crească și să prospere.

Dar aceasta nu este una dintre acele povești de inspirație „orice este posibil”. Eu și Jade veneam din medii cu privilegii relative. Ambii părinți ai lui Jade au mers la facultate – ceea ce era rar în China la acea vreme. Și tatăl meu a mers și la facultate.

Stelele s-au aliniat pentru noi. Acest lucru a făcut ca numeroasele noastre sacrificii să nu fie fatale.

Pentru majoritatea oamenilor, renunțarea la locul de muncă pentru a începe o organizație non-profit ar fi o cale către ruina financiară. Dar, din moment ce am lucrat amândoi aproape un deceniu, am avut economiile și asigurările de sănătate pentru a le realiza.

Un lucru este sigur, totuși. Dacă fiica mea s-ar fi născut cu un an mai devreme, Routech nu ar exista. Aș fi trebuit să renunț la visele mele de a conduce un ONG de educație și, în schimb, să-mi găsesc un loc de muncă pentru a ne întreține familia.

Care este valoarea neta a lui Quincy Larson
Baby Jocelyn care face check-in

Dar, după cum ar vrea soarta, Baby Jocelyn s-a născut după ce Routech a fost deja online de 11 luni. Și în acele 11 luni, Jade văzuse câte vieți atingea.

Am reușit s-o conving că într-o zi aceasta va fi o organizație nonprofit viabilă, cu suficiente donații care vor putea continua.

Unde mergem de aici

Routech este acum unul dintre cele mai mari site-uri de programare de pe internet. Avem 1.500.000 de abonați YouTube. Forumul nostru este acum al doilea după Stack Overflow însuși ca un loc pentru a obține ajutor pentru programare.

Și suntem doar 5 ani în misiunea noastră.

Vestea bună este că anul acesta suntem acum „de par” – ceea ce înseamnă că nu am mai fost nevoit să scot din economiile mele personale în Routech. În cele din urmă suntem capabili să acoperim costul serverelor și al salarizării.

1612101786 251 Care este valoarea neta a lui Quincy Larson
Ianuarie 2018 – cu Baby Quentin într-o mână și Scrisoarea de determinare IRS Routech a statutului nostru de caritate scutit de impozit în cealaltă.

Dar bugetul Routech este încă mic din punct de vedere comic. Pentru a pune în perspectivă bugetul nostru de 373.000 de dolari pentru 2019: știu dezvoltatori individuali din Silicon Valley care câștigă mai mulți bani decât aceia în fiecare an.

Și încercăm să folosim suma mică pentru a conduce o organizație nonprofit globală și unul dintre cele mai mari site-uri web din lume.

Putem face mult mai multe odată ce avem un buget mai mare cu care să lucrăm.

Și spun asta ca pe cineva care a cheltuit personal 150.000 de dolari din economiile sale câștigate din greu pentru profesori, pentru a ajuta această comunitate să fie lansată.

Dacă ați citit până aici, vă pasă clar de comunitatea Routech. Deci, donați la Routech. Veți putea să o deduceți din impozite și din toate.

Aici puteți face un cadou unic pentru sfârșitul anului.

Sau mai bine – dacă vreți să ne ajutați să creștem bugetul lunar – puteți face un cadou lunar aici.

Cu mai multe resurse, putem ajuta mai mulți oameni din întreaga lume. Putem crea mai multe cursuri gratuite de programare pentru dvs. și pentru toți ceilalți. Și ne putem extinde curricula mai repede.

Vă mulțumim că vă pasă de comunitatea Routech – chiar dacă doar ați făcut clic pentru a vedea dacă eram secretar milionar. (Nu sunt. Cu ipoteca la domiciliu, nu sunt sigur că valoarea mea netă este chiar un număr pozitiv?).

Bucurați-vă de un sezon de sărbători distractiv și binecuvântat alături de prieteni și familie.

Voi fi chiar aici, lucrând pentru ca Routech să devină o resursă de învățare și mai bună pentru dvs., copiii dvs. și nepoții dvs.

Există mult mai mult de lucru de făcut.