Care sunt cerințele minime de sistem pentru a rula Windows 11?

Care sunt cerințele minime de sistem pentru a rula Windows 11?
⏱️ 4 min read

Windows 11 va ajunge la sfârșitul anului 2021, Microsoft a anunțat specificațiile minime de sistem necesare pentru a rula noul sistem de operare. Știind acest lucru, puteți vedea dacă computerul dvs. Windows 10 este la înălțimea sarcinii. Hai să aruncăm o privire.

Cerințe de sistem pentru Windows 11

Potrivit Microsoft, dacă computerul dvs. nu îndeplinește următoarele cerințe, dispozitivul dvs. nu va putea rula Windows 11. În acest caz, va trebui să cumpărați un nou PC pentru a rula noul sistem de operare.

 • Procesor: Procesor Intel de generația a 8-a, AMD Ryzen 2000 sau mai nou
 • BERBEC: 4 gigaocteți sau mai mult
 • Depozitare: Dispozitiv de stocare de 64 GB sau mai mare (cum ar fi un hard disk sau SSD)
 • Firmware de sistem: Compatibil cu UEFI și Secure Boot
 • TPM: Trusted Platform Module 2.0 (comun pe plăcile de bază fabricate după 2016)
 • Placă grafică: Compatibil cu DirectX 12 sau o versiune ulterioară cu driverul WDDM 2.0
 • Afişa: Un afișaj HD cu rezoluție de cel puțin 720p (1280 × 720) mai mare de 9 ″ diagonală, 8 biți pe canal color
 • Conexiune la internet și conturi Microsoft: Windows 11 Home Edition necesită o conexiune la internet și un cont Microsoft pentru a configura dispozitivul la prima utilizare. Deconectarea unui dispozitiv din modul Windows 11 S necesită, de asemenea, o conexiune la internet.

Dintre toate aceste caracteristici, cerința pentru TPM 2.0 ar putea fi cel mai neașteptat motiv pentru care computerul dvs. Windows 10 ceva mai vechi nu poate rula Windows 11. Puteți verifica versiunea TPM a sistemului dvs. executând tpm.msc în dialogul Executare.

Actualizați: Cerința pentru un procesor relativ recent ar putea fi de fapt un motiv mai neașteptat care împiedică actualizarea multor sisteme.

Ce diferă între cerințele de sistem pentru Windows 10 și 11?

Comparat cu Cerințele de sistem ale Windows 10, Windows 11 se bazează pe mai multe standarde și capabilități noi care ar putea lăsa aparatul în afara acestui ciclu de actualizare. Iată o privire la fiecare.

 • Procesor: Windows 11 necesită un procesor relativ recent. De asemenea, Windows 10 acceptă procesoare pe 32 de biți, în timp ce Windows 11 acceptă doar procesoare pe 64 de biți.
 • BERBEC: Windows 10 necesită 1 gigaocteți de RAM, Windows 11 necesită 4 gigaocteți.
 • Depozitare: Windows 10 pe 32 de biți și pe 64 de biți necesită doar 16 GB și respectiv 20 GB de stocare. Windows 11 necesită 64 GB.
 • Firmware de sistem și TPM: Spre deosebire de Windows 11, Windows 10 nu necesită în mod implicit UEFI, Secure Boot sau TPM. Acestea sunt necesare numai dacă utilizați funcții precum BitLocker.
 • Placă grafică: Windows 10 necesită DirectX 9 cu suport WDDM 1.0. Windows 11 se ridică la DirectX 12 sau o versiune ulterioară cu WDDM 2.0.
 • Afişa: Windows 10 necesită doar un afișaj de 800 × 600, în timp ce Windows 11 necesită 1280 × 720 sau mai mare.
 • Conexiune internet: Windows 10 nu necesită o conexiune la internet pentru a o configura pentru prima utilizare și nu necesită un cont Microsoft. Windows 11 Home necesită o conexiune la internet și un cont Microsoft pentru a configura sistemul la prima utilizare.

Cum să verificați dacă computerul dvs. poate rula Windows 11

Microsoft a oferit o aplicație gratuită pentru verificarea stării de sănătate a computerului pentru a vă ajuta să vedeți dacă computerul dvs. Windows 10 este compatibil cu Windows 11. Pentru a-l utiliza, descărcați aplicația și instalați-l pe computerul dvs. Windows 10.

Actualizați: Microsoft a eliminat aplicația PC Health Check câteva zile după anunțul Windows 11. Microsoft a spus că nu a furnizat suficiente detalii și că nu a fost suficient de precisă, dar va reveni mai târziu în 2021. Cerințele de sistem ale Windows 11 s-ar putea să se schimbe, ceea ce complică lucrurile și pentru instrumentul de verificare a stării PC

Publicitate

Când îl rulați, localizați secțiunea „Introducerea Windows 11” în partea de sus a ferestrei și faceți clic pe „Verificați acum”.

Faceți clic pe „Verificați acum” în aplicația PC Health Check.

Aplicația PC Health Check va efectua o verificare rapidă a sistemului dvs. După câteva momente, veți vedea rezultatul. Dacă mesajul spune „Acest computer poate rula Windows 11”, atunci sunteți bine să mergeți.

Un mesaj „Acest computer poate rula Windows 11” în aplicația PC Health Check

Dacă vedeți un mesaj care spune: „Acest computer nu poate rula Windows 11”, atunci dispozitivul dvs. nu îndeplinește cerințele de sistem pentru Windows 11. Microsoft menționează că veți primi în continuare actualizări Windows 10. Windows 10 va continua să fie acceptat până pe 14 octombrie 2025.

Dacă computerul dvs. nu a reușit acest test în mod neașteptat, asigurați-vă că Secure Boot este activat în BIOS, apoi reporniți Windows și rulați din nou testul de verificare a stării computerului. Dacă acest lucru nu a funcționat, consultați lista cu cerințele de sistem de mai sus. Noroc!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...