Căști In-Ear vs. Earbud: Există o diferență?

Căști In-Ear vs. Earbud: Există o diferență?
⏱️ 4 min read

Ai fost în ultimul timp pe piață pentru o pereche confortabilă de căști? Dacă aveți, este posibil să fi văzut două tipuri diferite de căști la vânzare, „în ureche” și „căști”. Unele companii pot chiar să-și promoveze căștile ca „căști intraauriculare”, ca și cum ar fi același lucru, dar nu sunt! Deși arată foarte asemănător, ambii au o dinamică diferită care se potrivește diferitelor persoane, în funcție de ceea ce își doresc. Deci, care este diferența?

Ce sunt căștile intraauriculare?

Căștile intraauriculare sunt uneori numite alte lucruri, cum ar fi „în canal” sau „căști” (ceea ce le face și mai ușor de confundat cu căștile). Puteți aduna o imagine despre cum funcționează căștile intraauriculare numai din aceste nume. Acestea sunt concepute pentru a fi plasate în ureche, astfel încât „perna” căștii să se așeze în canalul urechii.

Deoarece căștile sunt așezate ferm în ureche, căștile intraauriculare tind să rămână mai bine în interior decât căștile. De asemenea, deoarece acoperă canalul auditiv, acesta oprește sunetele din exterior care se scurg în muzica ta. Ca atare, acestea sunt minunate atunci când doriți să închideți lumea pentru câteva momente în timp ce vă ascultați muzica.

Deoarece închizi lumea, nu concurezi cu zgomotele exterioare atunci când îți asculți muzica. Ca rezultat, nu trebuie să vă aruncați muzica la fel de tare pentru a trece prin agitatia generală din jurul vostru. Acest lucru, la rândul său, poate duce la economisirea timpanelor, o oarecare uzură suplimentară!

Cu toate acestea, acestea nu sunt pentru toată lumea; uneori căștile intraauriculare pot bloca fluxul de aer între ureche și lumea exterioară. Aceasta înseamnă că lucrurile tind să devină transpirate și incomode și fac lucrurile puțin mâncărime după perioade lungi de utilizare.

Ce sunt căștile?

căști-diferență-căști

În timp ce căștile se plasează foarte aproape de canalul urechii, diferența cheie este că nu intră niciodată pe deplin în el. Se sprijină pe creasta concha a urechii, mica creastă exterioară chiar înaintea canalului urechii. Ca atare, sunt perfecte pentru persoanele cărora nu le place senzația de ceva din canalul lor auditiv. Într-un fel sunt ca niște difuzoare miniaturale pe care le pui foarte aproape de ureche, dar niciodată înăuntru.

Datorită poziționării lor, este posibil să observați că căștile cad mai des decât căștile din canal, pur și simplu pentru că au o prindere mai mică a urechii. Lipsa prezenței în canal înseamnă că vă veți auzi și mai bine împrejurimile. Acest lucru nu este ideal pentru persoanele care doresc să închidă lumea, dar pentru cei care doresc să asculte muzică în timp ce sunt încă conștienți de ceea ce le înconjoară, acestea reprezintă o alternativă bună la căștile intraauriculare.

Confuzia

Din păcate, așa cum s-a menționat mai sus, termenii „în ureche” și „căști” se amestecă adesea atunci când sunt folosiți într-o descriere a produsului. Dacă căutați „căști” pe Amazon, veți vedea o mulțime de modele intraauriculare care apar ca urmare. Poate fi dificil să găsești un căști „adecvat” pe piață dacă nu ești sigur ce cauți.

produs pentru căști-diferență

Dacă doriți căști și nu căști intraauriculare, pur și simplu căutați modele care nu au „perna canalului” pe ele. Căștile arată pur și simplu ca mini-difuzoare, în timp ce căștile intraauriculare vor avea perna pe ele. Acest lucru vă va permite să alegeți cel care vi se potrivește cel mai mult, chiar dacă acestea sunt etichetate incorect!

Ce mai buni prieteni

În timp ce căștile intraauriculare și căștile pentru urechi pot suna foarte asemănător, ele sunt de fapt destul de diferite cu propriile lor cazuri de utilizare. Acum știi ce face fiecare; mai important, știi cum să detectezi care este, în ciuda faptului că sunt publicitate!

Care preferați? Spuneți-ne mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x