Cât de multe date folosește serviciul dvs. de streaming?

Cât de multe date folosește serviciul dvs. de streaming?
⏱️ 3 min read

Într-o lume în care tot mai mulți furnizori de servicii de internet plasează limitări asupra cantității de date pe care clienții lor o pot consuma în fiecare lună, acum este mai important ca niciodată să știți exact cât de multe date utilizează cele mai populare aplicații din conexiunea dvs.: serviciile de streaming.

Chiar dacă toate ar putea transmite în același interval de calitate (în general, 480p la 4K pentru video, 128Kbps până la 320Kbps pentru audio), nu toți algoritmii de compresie sunt creați la fel. Câte date folosește serviciul dvs. de streaming preferat?

Netflix

S-ar putea începe și cu cel mai mare utilizator de date din toate, Netflix. Potrivit site-ului companiei, serviciul de streaming Netflix se defalcă astfel în ceea ce privește cantitatea de date pe care o utilizează pentru fiecare conexiune:

 • 300 MB pe oră la cea mai scăzută calitate video
 • 700 MB pe oră pentru calitate video SD
 • 3 GB pe oră pentru calitate video HD
 • 7 GB pe oră pentru calitate video UHD (4K)

Aceasta înseamnă că, dacă aveți o limită de 1 TB (una dintre cele mai frecvente rate de limită în Statele Unite), puteți transmite în flux aproximativ 142 de ore de videoclip 4K înainte de a vă atinge limita.

Hulu

servicii de streaming de date-hulu

Hulu este unul dintre cele mai vizionate servicii de streaming din SUA, ceea ce înseamnă că oricine are o limită de date ar trebui să urmărească cu atenție cantitatea de date pe care o absorb serviciile. Iată statisticile:

 • 680 MB pe oră în def
 • 1,3 GB pe oră la 720p
 • 2,7 GB pe oră la 1080p

Hulu este unul dintre puținele servicii de streaming care nu oferă niciun fel de opțiune 4K, astfel încât streamerele conștiente de date nu vor trebui să-și facă griji cu privire la supraîncărcarea capacului lor.

Video Amazon Prime

servicii de streaming de date-amazon-prime-video

Deși selecția de filme și emisiuni TV de la Amazon Prime Video nu poate fi la fel de largă ca și concurenții săi, totuși captează o cantitate relativ mare de date pentru fiecare suport media care iese din serverele sale:

 • 800 MB pe oră în definiție standard
 • 2 GB de date pe oră în HD
 • 6 GB de date pe oră în 4K

Aceste cifre înseamnă că, deși fluxurile HD și 4K ale conținutului Amazon se compară frumos cu concurenții săi, definiția standard mănâncă literalmente de două ori mai mult decât Netflix. Acest lucru sugerează că, chiar dacă în mod intenționat retrogradați fluxul dvs. Amazon la cea mai scăzută calitate pentru a economisi date, acesta vă va atinge capacul destul de repede.

Spotify

streaming de date-serviciu-spotify

Deoarece melodiile ocupă o amprentă atât de mică decât cea a videoclipului, nu ar trebui să vă limitați o mare parte a utilizării Spotify pe o bază lunară, chiar dacă funcționați sub o limită de date opresiv scăzută. Acestea fiind spuse, adăugați suficient din aceste fluxuri pe dispozitive suficiente și este evident modul în care acest impact s-ar putea adăuga rapid. Acestea fiind spuse, este, de asemenea, mult mai ușor să determinați rata la care Spotify vă va folosi datele, deoarece lățimea de bandă este legată direct de calitatea muzicii:

 • Calitate normală (96 Kbps) – 40 MB de date pe oră
 • Calitate medie (160Kbps) – 70 MB de date pe oră
 • Calitate extremă (320Kbps) – 150 MB de date pe oră

Învelire

Atâta timp cât sunteți responsabil cu privire la tipurile de conținut pe care le transmiteți și cât de des, este puțin probabil să vă rupeți capacul de date folosind fluxul singur, dacă este de 1 TB sau mai mare. Acestea fiind spuse, streamingul combinat cu jocurile, descărcarea și navigarea generală pot străpunge rapid chiar și cele mai mari limitări, deci asigurați-vă că vă bugetați cu atenție orele și alegeți întotdeauna opțiunea de calitate a streamingului care se potrivește cel mai bine limită!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x