Câtă lățime de bandă utilizează apelurile video?

Câtă lățime de bandă utilizează apelurile video?
⏱️ 10 min read

Dacă aveți o conexiune rapidă, nelimitată la internet, probabil că nu vă gândiți de două ori să declanșați un apel video HD. Totuși, când întâlniți conexiuni mai mici sau limite de date, probabil că începeți să vă întrebați cât de mult folosesc apelurile video cu lățime de bandă și dacă doriți cu adevărat să tranzacționați câteva ore de navigare pentru o întâlnire Zoom. Utilizarea lățimii de bandă poate varia dramatic în funcție de aplicație, calitate și participanți, dar este totuși posibil să obțineți o estimare generală a cantității pe care o veți folosi, mai ales dacă modificați setările de calitate ale aplicației dvs. de chat video, astfel încât acestea să rămână scăzute.

Cum se măsoară utilizarea

Dacă accesați site-ul web al unei aplicații de chat video, acestea măsoară, în general, cerințele de lățime de bandă în megabiți pe secundă, ceea ce nu este atât de util, având în vedere că suntem mai preocupați de câte megaocteți folosim într-o serie de minute. Din fericire, matematica de convertit între cele două nu este prea complexă.

Notă: Folosesc Mbps pentru megabiți pe secundă și MB / s pentru megabiți pe secundă, doar pentru a le diferenția mai ușor.

1 megabyte (MB) = 8 megabiți (Mb)

Conversie video de lățime de bandă Megabit Megabyte

1 megabit (MB) = 1/8 megabit (Mb)

Asta înseamnă că, dacă vedeți un număr în Mbps, îl puteți împărți la 8 pentru a obține MB / s echivalent.

Pentru a-l converti în unitatea de timp mai utilizabilă, înmulțiți doar cu 60. Pentru a converti în ore, înmulțiți din nou cu 60.

Iată o referință rapidă:

Megabiți pe secundă
(Mbps)
Megabytes pe secundă
(MB / s)
Megabytes pe minut Megabytes pe oră
1 .125 7.5 450
2 .25 15 900
4 .5 30 1800 (1,8 GB)
8 1 60 3600 (3,6 GB)

Conversia Mbps pe care o găsiți în recomandările lățimii de bandă a unei aplicații în megaocteți pe oră vă va oferi o idee generală a numărului de date pe care este probabil să le utilizați într-un apel video, dar nu toate apelurile sunt create egal.

Factorii utilizării datelor apelurilor video

Aproape fiecare aplicație video-chat majoră are setări de calitate, de la „atroce” la „destul de clară”, iar multe dintre ele folosesc algoritmi care ajustează automat calitatea în funcție de dispozitiv și conexiune. Diferența de date între definiția standard 360p și definiția înaltă 1080p este semnificativă, totuși, apelurile HD consumând de două până la patru ori mai multă lățime de bandă decât apelurile SD. Dacă doriți să vă păstrați internetul, reducerea calității la cea mai mică setare este o modalitate bună de a face acest lucru.

Lățime de bandă pentru apeluri video Sd Hd

Nu uitați, totuși, că datele se mișcă în două direcții în timpul unui apel video: în sus și în jos. Acest lucru face ca apelurile video să fie mult mai înfometate decât fluxul video tipic într-o singură direcție, deoarece în mod obișnuit veți consuma o lățime de bandă dublă sau mai mult decât dublă.

Descărcare lățime de bandă pentru apeluri video

Majoritatea aplicațiilor pentru apeluri video utilizează cel puțin aproximativ 500 kbps (3,75 MB / minut) pentru apelurile cu definiție standard unidirecțională și maxim aproximativ 1,8 Mbps (13,5 MB / s) pentru videoclipurile cu înaltă definiție unidirecțională. Dublându-le pe acestea pentru a ține cont de fluxul bidirecțional, acesta este un total de 7,25 MB / minut, minim 27 MB / minut.

Ca referință, un minut de videoclip 720p YouTube consumă de obicei 20 până la 30 de megabiți, pagina medie necesită încărcarea unui megabyte sau doi, iar jocul online rulează, în general, sub 100 de megabiți pe oră. Dacă sunteți într-adevăr legat de date, vă recomandăm să începeți să aveți întâlnirile în MMORPG-ul dvs. preferat.

Adăugarea de persoane suplimentare la apel necesită, de asemenea, mai multe date din partea descărcării (la urma urmei, încă încărcați un flux), dar cât de mult depinde de aplicație. După cum veți vedea mai jos, Zoom gestionează apelurile de grup mult mai eficient decât Skype, deși aparent Skype folosește o lățime de bandă mai mică pentru apelurile 1: 1.

Partajarea ecranului este cea mai redusă sarcină pe care o puteți face la un apel video, ocupând de obicei mai puțin de 200 Kbps (1,5 MB / s).

Câtă lățime de bandă utilizează Zoom, Skype și FaceTime?

Măsurarea exactă a cantității de date utilizate pentru un apel video depinde de o mulțime de factori diferiți, motiv pentru care majoritatea programelor eliberează numere „minime” și „recomandate”, mai degrabă decât estimări de utilizare. Cu toate acestea, conversia Mbps în MB / s și utilizarea lățimii de bandă „recomandate” pentru a măsura minutele și orele este o modalitate destul de sigură de a vă estima traficul. Cu toate acestea, trebuie să vă înmulțiți cu doi pentru a contabiliza atât traficul de încărcare, cât și cel de descărcare.

Utilizare lățime de bandă de referință pentru lățimea de bandă a apelului video
Conexiunea mea fără aplicații de chat video care rulează

Există multe aplicații de apelare video, dar Zoom, Skype și FaceTime sunt unele dintre cele mai populare și ar trebui să vă ofere o idee destul de bună despre ce să vă așteptați și de la alte aplicații.

Zoom

Lățime de bandă pentru apeluri video Utilizare date Zoom
Un apel 1: 1 Zoom – încărcați în verde, descărcați în roșu. Scufundarea mare este locul în care am pus Zoom în modul cu ferestre, care scade dramatic descărcarea.

Datele sursă pot fi găsite pe Pagina de asistență pentru zoom.

Definiție Recomandat sus / jos Total MB / min Total MB / oră
480p / Standard 600/600 Kbps 9 540
720p 1,2 / 1,2 Mbps 18 1080 (1,08 GB)
1080p 1,8 / 1,8 Mbps 27 1620 (1,62 GB)

Pentru apeluri de grup:

Definiție Recomandat sus / jos Total MB / min Total MB / oră
480p / Standard 800 Kbps / 1 Mbps 13.5 810
720p 1,5 / 1,5 Mbps 22.5 1350 (1,35 GB)
1080p 3/3 Mbps 45 2700 (2,7 GB)

Un alt avantaj important al Zoom-ului este că, atunci când priviți o fereastră în modul miniatură, utilizarea datelor descărcate va scădea automat pentru a reflecta rezoluția pe care o primiți.

Skype

Utilizarea datelor pentru lățimea de bandă a apelurilor video Skype
Puteți ghici care parte este apelul meu Skype?

Puteți găsi date despre utilizarea lățimii de bandă Skype pe pagina lor de asistență.

Definiție Recomandat sus / jos Total MB / min Total MB / oră
480p / Standard 300/300 Kbps 4.5 270
720p 500/500 Kbps 7.5 450
1080p 1,5 / 1,5 Mbps 22.5 1350 (1,35 GB)

Pentru apeluri de grup:

oameni Recomandat sus / jos Total MB / min Total MB / oră
3 512 kbps / 2 Mbps 37,68 2260 (2,26 GB)
5 512 kbps / 4 Mbps 67,68 4061 (4,06 GB)
7+ 512 kbps / 8 Mbps 127,68 7660,8 (7,66 GB)

În general, Skype adaugă o mulțime de date suplimentare atunci când se alătură mai multe persoane, dar pentru conversațiile 1: 1, este destul de ușor.

FaceTime

De fapt, nu există numere oficiale pentru FaceTime, dar merită menționat, deoarece este o aplicație populară și ceva anormal în ceea ce privește utilizarea datelor. Majoritatea măsurătorilor raportează că folosește aproximativ 3 MB de date pe minut, sau 180 MB pe oră, ceea ce îl face o opțiune de apel video destul de economică.

Concluzie: apelurile video folosesc destul de multe date

Declarațiile despre ceea ce constituie „o mulțime de date” nu tind să îmbătrânească bine, iar un gigabyte cu siguranță nu este la fel de mare ca acum un deceniu, dar apelurile video sunt încă destul de grele pe lățimea de bandă. Acest lucru se datorează în principal faptului că încărcați destul de mult, ceea ce nu aveți de obicei de-a face cu Netflix sau YouTube.

Aplicația pe care o utilizați poate face o mare diferență, de asemenea, deoarece unele dintre ele sunt destul de ușoare în ceea ce privește datele atunci când conversația este 1: 1, dar distrug mult mai mult atunci când participanții sunt adăugați (privindu-vă, Skype). Totuși, conform estimărilor lor oficiale. În testele mele, am constatat că utilizarea lățimii de bandă rulează de obicei mai degrabă decât mai degrabă. Kilometrajul dvs. poate varia în funcție de conexiune, de dispozitiv și de modul în care utilizați apelul, totuși, deci este mai bine să vă asumați scenariul de utilizare cea mai grea.

Dacă aveți o conexiune de date limitată, vă puteți salva datele accesând site-uri web cu lățime de bandă redusă sau limitând lățimea de bandă pentru actualizările Windows.

Credit de imagine: Rezoluții HD vs SD

Date despre lățimea de bandă colectate folosind Sistem de operare Bitmeter

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x