de Pau Pavón

Ce am învățat când am urmat un curs de antreprenoriat la vârsta de 14 ani

Ce am invatat cand am urmat un curs de antreprenoriat
„Un loc de muncă cu nenumărate rânduri de birouri.” de Alex Kotliarskyi pe Unsplash

Anul trecut am luat una dintre cele mai bune decizii din viața mea.

La școală, a trebuit să aleg una dintre cele trei discipline: franceză, cultură clasică sau antreprenoriat. Nu știam despre ce este ultimul, așa că m-am alăturat.

Mi s-a spus că va fi ceva „despre afaceri” și chestii de genul acesta. Suna bine, dar nimic prea interesant. Oh, m-am înșelat: s-a dovedit a fi minunat. Am avut această clasă de două ori pe săptămână și îmi amintesc că o așteptam cu nerăbdare în fiecare zi.

Scopul subiectului, în cele din urmă, era să construiască un proiect sau un serviciu care să răspundă unei nevoi din societate.

Înainte și în timp ce făceam asta, am învățat câteva concepte (foarte utile) care sunt esențiale pentru înființarea unei afaceri, cum ar fi definirea propunerilor de valoare, evaluarea costurilor și a fluxurilor de venituri și așa mai departe. În ansamblu, am învățat cum să realizăm propriul nostru model de afaceri, care acum cred că este esențial atunci când construim sau încercăm să înțelegem orice afacere.

În ciuda utilității acestor cunoștințe, aceasta nu a fost cea mai bună parte. Ceea ce a ajuns să fie mai bun – mult mai bun – a fost ceea ce aș învăța singur.

Așa cum am spus, a lua cursul în sine a fost minunat. Dar nu eram mulțumit de ceea ce am fost învățat în el: voiam mai mult. Am început să fac goog și youtubing (este chiar un cuvânt ??) și în cele din urmă m-am interesat cu adevărat, cu adevărat de antreprenoriat.

Și acesta este cu adevărat punctul pe care vreau să-l subliniez în acest articol. Antreprenoriatul este o pasiune pentru mulți oameni, la fel cum scrierea, ingineria, sportul și arta sunt pentru alții. Așa că m-am întrebat: de ce nu este o disciplină pe care o predau majoritatea școlilor? Nu numai că îți poți găsi pasiunea, dar cursurile de antreprenoriat vin și cu multe alte beneficii.

Iată câteva lecții pe care le-am învățat, atât din clasa mea, cât și din rezolvarea problemelor pe cont propriu.

Antreprenoriatul sporește creativitatea și stimulează inovarea

1611310207 543 Ce am invatat cand am urmat un curs de antreprenoriat
„Un bec rotund care dă lumină caldă” de Anthony Indraus pe Unsplash

A fi creativ și inovator este ceva în interiorul nostru care trebuie dezvoltat. Doar prin punerea în funcțiune a acestor abilități le puteți îmbunătăți. Este de netăgăduit că antreprenoriatul necesită ambele abilități, astfel încât acestea se vor obișnui și îmbunătăți pe parcursul drumului.

Înveți să îi asculți pe ceilalți și să le prețuiești ideile / punctele de vedere

1611310207 292 Ce am invatat cand am urmat un curs de antreprenoriat
„Un grup de oameni făcând brainstorming peste un laptop și foi de hârtie” de Štefan Štefančík pe Unsplash

Este esențial să lucrezi cu echipa ta pentru a realiza ceva. Oamenii excelează în mod firesc în diferite subiecte. Dacă accepți acest fapt și înveți să îl folosești în avantajul tău (avantajul echipei), produsul final, serviciul sau orice alt proiect la care lucrezi va ieși foarte bine.

Te gândești la problemele cu care se confruntă societatea astăzi

1611310207 4 Ce am invatat cand am urmat un curs de antreprenoriat
„Un adolescent privește pe fereastră cu o mână pe gură și coate pe balustradă.” de 胡 卓亨 pe Unsplash

La alegerea a ceea ce am vrut să dezvoltăm, a trebuit să găsim o nevoie sau o problemă în societate pe care am vrut să o rezolvăm. Este foarte probabil să nu vă gândiți la acest lucru în fiecare zi, iar încercarea de a face acest lucru poate fi chiar dificilă la început. Odată ce ați intrat în fluxul său, totuși, începeți să vă dați seama că există o mulțime de lucruri care pot fi rezolvate sau îmbunătățite. De asemenea, devii conștient de o mulțime de probleme la care nu te-ai gândit vreodată.

Echipa ta trebuie să urmărească un obiectiv final

1611310208 531 Ce am invatat cand am urmat un curs de antreprenoriat
Fotografie de Ian Schneider pe Unsplash

Combinând cele trei de mai sus, vă stabiliți în cele din urmă un obiectiv și echipei dvs. și începeți să lucrați pentru acesta. Cred că acest lucru este esențial, nu numai în probleme legate de afaceri / școală, ci și în viață în general. Având obiective clare care vă pasionează, vă este mai ușor să vă realizați visele și să vă îndepliniți aspirațiile în orice domeniu.

Și, la sfârșitul zilei, despre asta cred că este vorba despre antreprenoriat. Este vorba despre îmbunătățirea vieții altora, în timp ce tu o îmbunătățești și pe a ta. Este vorba despre a da, a primi, a auzi și a fi auzit și, în general, a iubi munca pe care o faci.

Sper că ți-a plăcut povestea mea și chiar aș vrea să citesc părerile tale despre antreprenoriatul predat la școală. Mulțumesc pentru lectură!