de Marlo Asis

Ce am învățat de la crearea unui joc video cu puțin peste un an de experiență în codificare

Ce am invatat din crearea unui joc video cu putin
Avertisment: Codul jocului nu este real.

Jocurile video au jucat întotdeauna un rol important în viața mea. Final Fantasy II m-a învățat cum să citesc (Super Nintendo Entertainment System, deci de fapt FF4).

Da, vocabularul meu timpuriu includea „chocobo” și „spoony bard”. Îmi amintesc când a ieșit Street Fighter II. Eu și frații mei petreceam ore și ore la arcade.

Aș petrece zile întregi la arcadă jucând Dance Dance Revolution (DDR) cu fratele meu, vărul meu și ceilalți prieteni ai noștri. Am avut chiar și un „echipaj DDR” și „ne-am luptat” cu alte echipaje locale.

De curând am început să joc Overwatch și m-a reconectat cu prietenii din 5, chiar și acum 10 ani. Eu și soția mea ne întărim (sau ne testăm) relația jucând Overcooked.

A spune că îmi plac jocurile video este o subevaluare! ?

Jocurile video învață, provoacă imaginație, provoacă oameni și conectează oamenii. Jocurile video aduc bucurie în viața oamenilor. Pe de altă parte, o mare parte din profesia mea actuală este plină de suferință – nu neapărat propria mea suferință, ci suferința altora.

În prezent sunt medic rezident (adică am terminat școala medicală, dar mă pregătesc în continuare sub supravegherea altor medici). În scurta mea carieră, am auzit prea mulți părinți vorbind despre viitorul strălucit al copilului lor înainte ca copilul lor să ajungă la spital în stare critică.

Am auzit prea multe regrete ale pacienților care zăceau pe patul de moarte. Îmi amintesc frecvent cât de scurtă este viața. Este prea scurt ca să ai un vis și să nu încerci să-l urmărești.

Așadar, am decis să îmi fac visul de a fi dezvoltator de jocuri o realitate. În acest articol, voi împărtăși ceea ce am învățat în călătoria mea de până acum și câteva dintre provocările cu care m-am confruntat, cu speranța de a ajuta pe alții care împărtășesc acest vis.

1611630607 790 Ce am invatat din crearea unui joc video cu putin
Overcooked 2 – un joc care va dezvălui adevărata natură a relației dvs.

Învățarea codificării

Deci, cum am început? Când am început rezidențiatul, am văzut un anunț pentru un curs Udemy despre cum să faci jocuri video pe Unity. În sfârșit având un venit, l-am cumpărat. Am devenit repede prea ocupat pentru a intra în el. L-am lăsat singur ca un joc pe care tocmai l-am cumpărat în timpul unei vânzări cu Steam.

Doi ani mai târziu, logodnica mea (acum soție) a venit acasă dintr-o zi grea la serviciu. Ea a spus că va învăța cum să codeze și să renunțe la slujbă. Ca un partener bun, am spus: „Oh! Și eu!” Am deschis acel curs Udemy și am descărcat totul. Cu toate acestea, la acel moment, eu și soția mea eram la distanță de 4 ore cu mașina. Când am instalat totul, a venit timpul să plec și să conduc la ea.

Am decis să descarc și să ascult câteva podcast-uri pentru drive. Acest lucru mă aduce la prima lecție pe care am învățat-o. Podcast-urile sunt foarte utile. Ascultarea podcast-urilor mi-a accelerat progresul. A fost aprins CodeNewbie că am aflat despre Routech. Prin Routech, am aflat despre importanța de a face parte dintr-o comunitate. Podcast simplu programator m-a inspirat să continui și să rămân concentrat.

În ceea ce privește podcast-urile legate de dezvoltarea jocului, Note de proiectare, Jurnalul de depanare, și Joc Dev Unchained m-a prezentat la experiențele altor dezvoltatori de jocuri. Poveștile lor m-au încurajat. Am învățat lingo-ul. Am învățat din greșelile pe care le făcuseră deja. Am făcut toate acestea în timpul acelor 4 ore de mers cu mașina, când îmi vizitez logodnica. Podcast-urile au transformat ceea ce ar fi fost timpul inactiv în timp productiv.

Celălalt lucru care m-a ajutat să învăț mai repede a fost că am intrat chiar înăuntru. Am intrat într-un hackathon (din întâmplare) cu doar 13 zile de experiență de codare. Aici am aflat despre comunitate și despre întâlniri locale.

La întâlnirile locale, am aflat despre posibilitățile a ceea ce se putea face. M-a împins să fac ceva, astfel încât să le pot arăta la demonstrația locală. M-a făcut să vreau să continui să creez și să împărtășesc.

Pe măsură ce am creat și împărtășit, am primit feedback și sfaturi de la cei din jur. Așa m-am îmbunătățit. Așa am avut ideea nebună că aș putea crea și lansa un joc singur cu o experiență atât de limitată.

1611630608 318 Ce am invatat din crearea unui joc video cu putin
Am obținut locul al doilea cu prima mea echipă de hackathon: Developers.Vegas

Provocări ale construirii și lansării unui joc pentru prima dată.

Realizarea propriului meu joc care a fost lansat a avut provocările sale de a crea arta și de a scrie codul. M-am îmbunătățit cu timpul, antrenamentul și mult Googling.

O tehnică pe care am găsit-o utilă a fost să scriu lucruri în diagrame și în „pseudocod”. Diagramele m-au ajutat să vizualizez modul în care totul se va conecta, iar pseudocodul m-a ajutat să rămân pe drumul cel bun cu ceea ce am vrut să realizeze codul meu. De acolo, a fost o mulțime de încercări și erori și a făcut procesul din nou.

Mi s-a părut dificil să procesez și să implementați feedback-ul oamenilor. Când am început să-mi trimit jocul pentru ca oamenii să îl încerce, aceștia îmi făceau sugestii. Unul dintre motivele pentru care acest lucru a fost dificil a fost că nu știam cum să fac ceea ce cereau. Un alt motiv a fost că am vrut să îmi completez jocul.

Am auzit povești despre oameni care renunță la proiectul lor pentru că sunt copleșiți de prea multe funcții. Am vrut să rămân în domeniul meu de aplicare și al produsului minim viabil. Pe de altă parte, am vrut să fac un produs pe care oamenii și-l doreau de fapt. Îmi imaginez că acest lucru va continua să fie o luptă pentru mine și pentru orice dezvoltator / designer de jocuri.

În timpul acestui proces, mi-am dat seama, de asemenea, că multe dintre obstacole au venit din interior. Când lucrez la propriul meu proiect, singur, este ușor să mă lenești și să te distragi. Este ușor să nu mai lucrezi la ceva și să spui că este „suficient de bun”. Este la fel de ușor ca a petrece prea mult timp lucrând la ceva care „nu este suficient de bun”. Ceea ce mi s-a părut de folos a fost să îmi fac termene limită și să scriu obiective pentru fiecare bloc de timp pe care trebuia să-l lucrez la jocul meu.

Cea mai mare provocare internă, cu care îmi imaginez că voi continua să fac față, este „sindromul impostorului”. În mai multe momente ale acestui proces, m-aș întreba: „Cine sunt eu pentru a crea și lansa un joc?” Când am încărcat prima dată jocul meu în Google Play Store pentru testare internă, acesta a fost respins. Am vrut să renunț chiar atunci, în ciuda faptului că m-am angajat la finalizarea proiectului. Nici nu m-am uitat la motivul pentru care a fost respins! Din fericire, am ieșit din ea și am investigat problema. S-a dovedit a fi o greșeală simplă, reparabilă. Imaginați-vă dacă aș renunța.

1611630608 401 Ce am invatat din crearea unui joc video cu putin
Configurarea mea se transformă frecvent din jumătatea superioară în jumătatea inferioară

Game Release și dincolo

Apăsarea butonului pentru a lansa jocul meu public a fost înfricoșătoare. Dacă oamenii mi-au urât jocul? Ce se întâmplă dacă ceva este complet rupt? Cel puțin până acum, acele temeri erau nejustificate. De fapt, am fost foarte mulțumit de răspunsul la jocul meu de până acum. În niciun caz nu este un joc super de succes, cu doar aproximativ 90 de descărcări în total, și a venit total de 0,00 USD ? în momentul acestei scrieri. ?

Cu toate acestea, în această etapă, succesul constă în a vedea cum oamenii se bucură de jocul meu. Vedeți ca cineva care era pe punctul de a părăsi o petrecere să stea încă o oră pentru că cineva i-a bătut scorul cel mai mare. Vedeți oameni postând capturi de ecran cu scorurile lor mari. Este ca cineva să-mi bată scorul cel mai mare (deși am murit puțin din interior). Se vede că oamenii se provoacă. Vedeți acea bucurie când ating un nou nivel de realizare.

Deci, unde mă duc de aici? Cred că vreau să încerc să încorporez multiplayer sau cel puțin să aflu cum să fac un sistem de clasare. Oamenii par să obțină un scor mare. De asemenea, trebuie să aflu mai multe despre aspectul de afaceri / marketing al lucrurilor.

Cred că voi începe acum. Vă invit să încercați jocul meu „Squircle Circle Tap” pentru iOS sau Android. În timp ce încercați jocul, voi continua să-mi construiesc abilitățile pentru a mă îndrepta spre acele jocuri care m-au impactat atât de mult pe parcursul vieții mele. Vă mulțumesc pentru lectură, codificare fericită.