Când am început să scriu articole care mai târziu vor fi publicate pe Medium, nu aveam un scop. Am scris despre subiecte importante pentru mine și am simțit că ar trebui să primesc un reflector pentru a le lumina. Acestea fiind spuse, îndoielile m-au chinuit. Aceste îndoieli mi-au spus că nimeni nu-mi va citi poveștile sau că subiectele pe care am ales să scriu sunt redundante. Nu știam cât de bine vor primi articolele mele și dacă aș avea un motiv să continui să scriu.

După ce am publicat în mod constant povești în ultimele două luni, am aruncat o privire înapoi la toate poveștile pe care le-am scris și vreau să vă împărtășesc lecțiile pe care le-am învățat pe parcurs.

Unde a început totul

Primul articol pe care l-am scris a fost despre o experiență personală prin care am trecut, căutând un al doilea loc de muncă. Au existat o mulțime de articole ale unor oameni care tocmai au început în industrie, dar nu am putut găsi unul care să descrie cum este să cauți un loc de muncă în industria tehnologică după ce ai deja o experiență profesională.

M-am gândit că, la fel ca mine, trebuie să existe și alte persoane care s-au confruntat sau se vor confrunta cu aceeași situație și pot beneficia de citirea articolului meu. Și într-adevăr, de când a fost publicat articolul, a obținut aproape 4.000 de pagini afișate până în prezent. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că va avea o expunere atât de mare. Numai acest fapt m-a determinat să-mi dau seama că am lovit ceva despre care merită să scriu și să am un public care ar vrea să-mi citească poveștile.

După ce primul articol a fost publicat, am avut mai multe idei despre ce să scriu și am început să mă obișnuiesc să scriu un articol la fiecare două săptămâni. Chiar dacă ideea mea nu a fost atât de concretizată, un simplu clic pe Poveste noua opțiunea și notarea a ceea ce aveam în acel moment m-au determinat să am ceva de căutat. M-a continuat și m-a inspirat să continui să scriu, chiar dacă nu știam cum sau unde mă va duce povestea.

Cum să găsiți o publicație

O mare parte din obținerea unui public este publicarea articolelor dvs. în cadrul unei publicații. La fel ca atunci când scrieți o carte, doriți ca aceasta să fie publicată sub un editor puternic, care poate duce cartea dvs. la cât mai mulți oameni.

ad-banner

Când am scris primul meu articol, de asemenea, participam puternic la, contribueam și interacționam cu comunitatea Routech. La un moment dat, am observat că aveau o publicație pe Medium și căutau pentru a vedea ce fel de povești publicau.

Văzând că scriu în parcul lor de mingi, am mers mai departe și le-am trimis un e-mail cu un link către schița mea. Nu a durat mult timp pentru a primi un răspuns, au fost făcute unele revizuiri și, în cele din urmă, articolul meu a fost publicat în publicația Routech.

Sentimentul pe care îl obțineți atunci când realizați ceva ce v-ați propus este unul fără egal.

Și prin interacțiunea mea cu Routech, deschisesem un canal care mă lăsa să trimit în continuare articole și să le văd publicate.

Deoarece publicația Routech are o mulțime de abonați, acest lucru mi-a permis să câștig mai mulți adepți și să atrag mai mult public pentru a-mi citi articolele. Acest lucru nu numai că a expus scrierile mele oamenilor, ci și m-a expus diferiților alți scriitori de acolo.

Ce am invatat din publicarea de povesti pe Medium
Fotografie de Markus Spiske pe Unsplash

Prima dată este farmecul

Ca orice persoană care reușește ceva pentru prima dată, există întotdeauna presiunea de a recrea acea realizare a doua oară. Am avut mai multe idei pentru un alt articol, dar nu știam pe care ar trebui să lucrez cel mai mult.

A trecut o lună înaintea mea articolul următor s-a publicat. Nu a primit aceeași cantitate de expunere pe care a primit-o prima. Desigur, cele două articole au variat pe subiect, dar am crezut că subiectul pe care l-am ales este unul care ar atrage atenția oamenilor. Evident, nu a fost cazul, dar nu m-a descurajat.

Este important să nu fii prea critic cu tine și să înțelegi că nu poți controla cine va citi și cum vor reacționa la articolele tale. La fel ca dvs., există mii (dacă nu chiar mai mulți) scriitori care publică zilnic în diferite publicații. Încercați să priviți lucrurile cu o perspectivă pe jumătate plină.

Bucurați-vă de faptul că unii oameni v-au citit articolul și ați reușit să ajungeți la ei. Adevărat, nimeni nu cunoaște formula magică pentru captarea unui public și atâta timp cât îți stabiliți obiectivele la un nivel realist, ar trebui să fii stabilit.

Găsirea vocii mele

Publicarea în diferite publicații necesită muncă, iar procesul de trimitere a unui articol și publicarea acestuia necesită timp. O parte a procesului este, de asemenea, acceptarea diferitelor opinii și preluarea articolului dvs. de la persoanele care gestionează publicațiile.

Critica constructivă este prietenul tău și îți sugerez să asculți când cineva are o altă părere decât a ta. Luați în considerare faptul că persoanele din spatele acestor publicații văd zilnic numeroase articole și au o idee despre ce tip de articole funcționează și ce nu.

De asemenea, își rezervă dreptul de a publica articole care se potrivesc cu agenda lor. Este, la urma urmei, publicarea lor.

Totuși, nu este o singură cale. Dacă o parte din ceea ce spune editorul nu se potrivește cu viziunea dvs., încercați să vă explicați. Există șansa ca aceștia să nu vadă lucruri ca tine și să aibă nevoie de explicații suplimentare pentru a înțelege de unde vii.

Cu fiecare articol pe care îl publicați, dezvoltați un anumit stil pentru modul în care scrieți. S-ar putea să nu-l observați la început, dar vă va deveni evident în timp. Poate fi modul în care evidențiați anumite cuvinte sau fraze pentru a sublinia. Sau cum prezentați o abordare diferită despre ceva familiar. Asigurați-vă că păstrați această caracteristică a scrierii dvs. pe parcursul articolelor pe care le publicați. Va fi lupa cu care cititorii vă vor identifica scrierea.

1611528246 793 Ce am invatat din publicarea de povesti pe Medium
Fotografie de Nam Hoang pe Unsplash

Cei doi cenți ai mei

  • Lasă-ți auzită vocea – Aveți o poveste personală de spus, cu propriul set de experiențe și gânduri. Nu vă fie frică să o împărtășiți.
  • Nu te descuraja – Scrierea este un proces dificil și nu aveți întotdeauna starea de spirit sau rezistență pentru asta. Învață să identifici când este un moment bun pentru a face brainstorming și a scrie.
  • O idee este totul – Nu căutați publicații pentru a vedea ce puteți scrie pentru ele. Dacă aveți o idee pentru un articol, scrieți-l. Restul va urma.
  • Răbdare – Nu pot sublinia suficient acest lucru. Lucrurile necesită timp, indiferent dacă este vorba despre procesul de scriere, contactarea publicațiilor și obținerea unui răspuns înapoi sau așteptarea publicării articolului după ce a fost aprobat. Totuși, nu lăsați lucrurile să stea inactiv prea mult timp.

Dacă sunteți interesat să citiți oricare dintre celelalte articole ale mele, sunteți binevenit să le verificați în profil. De asemenea, puteți să mă contactați aici pe Medium sau prin poștă.

Mult noroc.