O modalitate de a semnala către cloud și piețele muncii că aveți o înțelegere largă a cloud computingului este să treceți examenul Amazon Web Services Cloud Practitioner

Studierea pentru acest test poate varia de la ușor la moderat, în funcție de experiența dvs. tehnică și profesională.

Recent am alocat cinci zile lucrătoare studierii și susținerii examenului Amazon Practitioner Cloud Web Services.

În această săptămână mi-am sporit înțelegerea despre cloud computing, produsele specifice AWS și piața cloud.

Și vreau să transmit aceste lecții mai departe. Dacă doriți să susțineți acest examen – sau îl luați în considerare – experiența mea vă poate fi de ajutor.

Lecția nr. 1: Aflați ce este testat și de ce

Înțelegerea a ceea ce testează un examen și ce face nu testul este important.

În primul rând, cunoașteți mecanica testului. Cum se dă examenul? Când se oferă examenul?

În al doilea rând, cunoașteți compoziția testului. Cum este marcat? Ce tipuri de întrebări sunt puse?

COVID-19 a schimbat modul de administrare a testului, iar testul meu a fost procurat de la distanță. Mi-am folosit computerul personal acasă pentru a-l finaliza.

Pentru a promova examenul, aveți nevoie de un scor de 70% sau mai mare. Întrebările au fost în mare măsură cu alegeri multiple, dar au existat și solicitări de selectare multiplă.

În esență, examenul testează dacă aveți o înțelegere suficient de puternică a cloud computingului pentru a fi practicant în domeniu.

Aceasta înseamnă că cunoștințele dvs. de bază despre conceptele de bază vă vor permite să interacționați cu clienții AWS, cu partenerii sau cu alte părți interesate relevante.

De asemenea, validează capacitatea unui examinat de a explica valoarea AWS Cloud, de a înțelege modelul de responsabilitate partajată AWS și de a înțelege cele mai bune practici de securitate AWS Cloud.

Cloud computing este practica utilizării unei rețele de servere la distanță găzduite pe Internet pentru a stoca, gestiona și prelucra date, mai degrabă decât un server local sau un computer personal.

Această definiție (și modul în care sunt implementate și gestionate tehnologiile Cloud) apare în mod repetat.

Examenul testează, de asemenea, cunoștințele dvs. de lucru despre standardele de proiectare (adică fiabilitatea, scalabilitatea și durabilitatea tehnologiei cloud) și tehnologiile specifice (nori virtuali privați, subrețele, listele de control al accesului în rețea și așa mai departe).

Lecția # 2: Nu vă temeți de examen

Mulți profesioniști care susțin examenul au – pentru a spune ușor – anxietate ușoară care se îndreaptă spre ziua testului. Acest lucru se datorează faptului că examenul pune câteva întrebări tehnice.

Dar nu vă temeți!

Președintele Franklin Roosevelt a declarat în primul său discurs inaugural că „singurul lucru de care trebuie să ne temem este frica însăși”. Aceste cuvinte sunt valabile pentru examenul Cloud Practitioner.

Examenul nu vă cere să scrieți software sau implementați sau utilizați Python pentru a arhitecta configurațiile cloud Deci relaxeaza-te 🙂

Luând timp pentru a pregăti și învăța suita de produse AWS, cum funcționează și de ce companiile beneficiază de aceste instrumente, veți fi bine deservit în ziua examenului.

Lecția # 3: Pregătiți-vă

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a menționat că „un brand pentru o companie este ca o reputație pentru o persoană. Câștigă reputație încercând să faci bine lucrurile grele. ”

Dacă nu ați susținut un examen de mult timp (să nu mai vorbim de o certificare profesională), este posibil să nu fiți sigur cum să începeți pregătirea.

Utilizați examenul Cloud Practitioner ca o platformă prin care să lucrați din greu și să vă bazați în învățarea unor lucruri noi.

Mergând la examen, eram familiarizat cu o serie de produse de bază ale AWS: Amazon Elastic Compute Cloud, Serviciu de stocare simplu și Serviciul de baze de date relaționale pentru a numi câteva. Și, după ce mi-am construit Pennybox-ul cu tehnologie financiară pe serviciile AWS, cu siguranță a ajutat.

Dar erau multe produse pe care încă nu le-am descoperit. Aveam nevoie să învăț acestea.

Unii aveau nume grecești (Athena, Kinesis), iar alții erau compuși din acronime necunoscute (QLDB, SQS, SNS pentru a numi câteva). Am păstrat un document în desfășurare în efortul de a-mi aminti cel mai bine fiecare produs.

Învățarea de noi concepte și idei poate fi o provocare.

Dar, în procesul de a face lucruri grele, vă puteți dezvolta o reputație de învățat cu resurse și cineva care aduce puternic conducere gândită la masă.

Când treci examenul, vei fi mândru că ai câștigat acea reputație.

Lecția # 4: Diavolul este în detalii

Atunci când susțineți examenul AWS Certified Cloud Practitioner, trebuie să înțelegeți produsele cloud de bază ale Amazonului, cum funcționează și modul în care funcționează împreună.

Un domeniu în care trebuia să investesc mai mult timp a fost securitatea în cloud.

Am aflat că AWS este certificat ca furnizor de servicii PCI DSS 3.2 Nivelul 1, cel mai înalt nivel de evaluare disponibil pentru Standardul de securitate a datelor din industria cardurilor de plată.

Aceste cunoștințe m-au condus pe o gaură de iepure de curiozitate.

Am început să vizitez site-uri web, cum ar fi contabilitatea Compania SaaS Freshbooks, pentru a vedea cum acceptă plățile și cum se efectuează în siguranță aceste plăți.

Inutil să spun că detaliile contează.

De asemenea, trebuia să mă străduiesc Rețea virtuală privată tehnologie și, mai larg, modul în care funcționează conectivitatea între rețelele private și publice.

De exemplu, am aflat că un VPN este creat prin stabilirea unei conexiuni virtuale punct-la-punct prin utilizarea circuitelor dedicate sau cu protocoale de tunelare.

Lecția # 5: Lasă-te să te ghideze noțiunile de bază

Examenul testează concepte de calcul. Aceste concepte sunt legate de paradigme generale în materie de securitate, prețuri, rețele și infrastructură.

Mi s-a părut foarte util să diagramez arhitecturile AWS.

Am ales din mijloc cele mai bune tabele albe online pentru a scrie soluții manual.

Tabla mea albă m-a ajutat să intru în ziua examenului cu o mai mare încredere și capacitatea de a vizualiza modul în care funcționează produsele AWS.

Ce am invatat sa studiez pentru examenul AWS Certified Cloud
Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC) vă permite să furnizați o secțiune izolată logic din AWS Cloud, unde puteți lansa resurse AWS într-o rețea virtuală pe care o definiți. Aflați cum să desenați un mediu de rețea virtual, inclusiv subrețele și tabelele de rute.

Fără să știți numele tuturor produselor pe care le construiește AWS, puteți obține cu ușurință impresia că Amazon dorește ca utilizatorii și companiile să aibă o experiență flexibilă, sigură, fiabilă și scalabilă cu tehnologia cloud.

De exemplu, aruncați o privire la acest exemplu de întrebare:

O companie trebuie să migreze site-ul web de la local la AWS. Securitatea este o preocupare majoră pentru ei, așa că trebuie să își găzduiască site-ul web pe hardware care NU este partajat cu alți clienți AWS. Care dintre următoarele opțiuni de instanță EC2 îndeplinește această cerință?

Fără a vedea alegeri potențiale, ce sună ca un răspuns rezonabil?

Pentru a parafraza această întrebare, această companie caută un server la care numai ei să aibă acces.

În terminologia AWS, un astfel de server este numit „Instanță dedicată”.

Și exact așa, ai câștigat un punct.

Vezi, nu este atât de greu, nu?

Lecția # 6: Practică

Există trei modalități de a practica examenul: citiți cărți albe că Amazon publică, efectuează teste practice sau utilizează produse AWS reale pentru a câștiga experiență directă cu serviciile.

Implementarea unei combinații a tuturor celor trei abordări va produce probabil cele mai bune rezultate.

Există cursuri accesibile oferite de aCloud Guru și Udemy pentru a vă ajuta să luați și să examinați întrebările practice. Și Andrew Brown oferă cursuri de pregătire gratuite pe canalul YouTube Routech.

O altă abordare, și pe care o consider preferabilă pentru o învățare mai profundă, este configurarea și rularea unui mediu de testare în AWS în sine. De ce? Deoarece acest lucru vă va oferi o expunere directă la modul în care produsele funcționează și interacționează.

Prin crearea unui cont AWS veți avea acces root și puteți furniza cu ușurință utilizatorii și produsele. Această experiență va duce probabil la o mai stăpânită stăpânire a conceptelor de bază.

Lecția # 7: Bucurați-vă de ziua examenului și amintiți-vă de ce susțineți examenul în primul rând

Examenul durează 90 de minute și sunteți anunțat la încheierea acestuia dacă ați promovat. Trebuie să așteptați câteva zile pentru a obține rezultatele numerice efective.

Dacă abia începi această călătorie, încearcă să te bucuri de ea.

Spre deosebire de GMAT, pe care a trebuit să-l iau pentru școala de afaceri și care învață concepte care apar rar în viața mea de zi cu zi (deși îmi amintesc că 2 este cel mai mic număr prim), examenul AWS Certified Cloud Practitioner este atât practic, cât și relevant.

Dacă lucrați în tehnologia cloud, acest examen vă va ajuta să câștigați încrederea clienților demonstrând cunoștințe fundamentale.

Piața cloud computing crește rapid. Tehnologia cloud va continua să modeleze economia noastră digitală pentru anii următori.

Conform cercetărilor efectuate de Lolly Co., valorificarea acestei ere tehnologice nu înseamnă doar producerea de bunuri și servicii noi. Prin utilizarea soluțiilor digitale care eficientizează procesele de afaceri, companiile pot crește eficiența, reduc costurile și pot rămâne competitive prin experiențele clienților.

Înțelegerea bazelor tehnologice ale acestor schimbări este utilă și interesantă.

Am folosit examenul ca o platformă pentru a-mi aprofunda înțelegerea modului în care funcționează această lume. Puteți face la fel.

AWS evoluează constant și adaugă noi produse și servicii. Deci, propria mea cale de învățare continuă.

Studierea AWS și a stâlpilor de bază ai tehnologiei cloud vă va servi bine în ziua examenului și, cel mai important, dincolo.