Ce browser Opera ar trebui să utilizați în Android?

Ce browser Opera ar trebui să utilizați în Android?
⏱️ 6 min read

Dacă faceți parte din aproximativ două la sută din Internet care folosește browserul de desktop Opera (o alegere perfect respectabilă, cu siguranță), felicitări pentru că ați fost diferit! Este posibil să fi căutat și să obțineți browserul dvs. preferat pentru Android, doar pentru a vă confrunta cu trei opțiuni, fiecare purtând sigla Opera: Opera, Opera Mini și Opera Touch. Fiecare dintre aceste browsere este un produs Opera legitim, dar toate sunt concepute pentru diferite audiențe și cazuri de utilizare. Celălalt produs al lor din magazinul Play, „Opera News”, nu face deloc navigare pe web, ci doar agregare de știri.

După cum ați putea bănui, Opera este produsul lor standard, în timp ce Opera Mini este mai ușor. Opera Touch este cel mai nou de pe scenă și, după cum sugerează și numele, a fost special conceput pentru utilizare pe smartphone-uri. Dacă nu sunteți sigur pe care să alegeți și nu aveți timp sau energie pentru a descărca toate cele trei și a le da fiecăruia o lovitură, probabil că vă va ajuta să cunoașteți diferențele majore.

Opera: browser cu funcții complete, cel mai similar cu versiunea desktop

Dacă vă place versiunea desktop a Opera, probabil că vă va plăcea această aplicație. Urmează o estetică de design similară, iar majoritatea caracteristicilor pe care le veți găsi în produsul principal sunt și aici. Aceasta include apelarea rapidă familiară (o listă cu acces rapid a site-urilor vizitate frecvent) în partea de sus și adăugarea mai nouă a unui flux de știri personalizat în partea de jos, unde puteți citi articolele de știri pe care Opera crede că vă vor plăcea, deși puteți personaliza asta după cum doriți.

Funcțiile standard ale browserului dvs. mobil, cum ar fi modul incognito, modul de noapte, sincronizarea browserului și blocarea anunțurilor sunt toate aici, dar Opera oferă, de asemenea, niște mâncăruri gustoase, cum ar fi un VPN gratuit încorporat, un portofel criptografic, un mod de economisire a datelor (mai multe în secțiunea Opera Mini) și o caracteristică de ambalare a textului pentru a vă asigura că ori de câte ori măriți textul, pagina este redimensionată pentru a se potrivi în ecranul browserului.

Verdict: un browser solid solid pentru fanii Opera care doresc toate caracteristicile, este o alegere implicită bună.

Opera Mini: economii maxime de date

Dacă aveți un plan de date bun și un smartphone relativ modern, probabil că nu aveți nevoie Opera mini. Acest browser este orientat spre navigarea conexiunilor lente de pe dispozitivele slab alimentate. Solicitarea dvs. pentru un site web va merge mai întâi către un server Opera, care va descărca pagina pentru dvs., o va reda, o va comprima și va trimite pagina mai mică pe telefon. Puteți chiar personaliza exact cât de mult doriți să comprime; menține o calitate destul de bună în mod implicit, dar puteți reduce dimensiunea paginii (și adesea calitatea) cu până la nouăzeci la sută cu modul „Extrem” activat. Salvarea datelor este, de asemenea, prezentată în principalul browser mobil, dar cu mai puține opțiuni de personalizare.

Browser Opera Mini

În comparație cu oferta principală a Operei, Mini nu este complet lipsit de caracteristici. Include elementele de bază, cum ar fi apelarea rapidă, fluxul de știri, modul incognito, blocarea anunțurilor, modul nocturn, sincronizarea etc. Celelalte elemente suplimentare, cum ar fi portofelul VPN și cripto, au fost tăiate în favoarea dimensiunii și performanței, deși .

Verdict: dacă aveți un plan de date limitat, aveți o conexiune defectuoasă sau aveți multe probleme de performanță cu telefonul, Opera Mini este o opțiune excelentă. În caz contrar, mergeți cu unul dintre ceilalți.

Opera Touch: conceput pentru utilizatorii de telefoane cu o singură mână

Opera Touch este cel mai nou browser mobil lansat de companie și este, de asemenea, cel mai diferit. Este conceput pe principiul că ar trebui să puteți naviga pe Internet cu o singură mână și este comercializat către utilizatorii ocupați care doresc doar să ajungă acolo unde merg pe Internet. Mai multe butoane esențiale de navigare au fost mutate în partea de jos sub forma „Butonului de acțiune rapidă”. Dacă țineți apăsat butonul vă permite să vedeți filele, să căutați, să căutați vocale sau să scanați un cod QR. Mai multe dintre celelalte butoane sunt încă aproape de partea de sus, totuși, deci funcționează cel mai bine pentru navigarea de bază.

Browser Opera Touch

De asemenea, vine cu o funcție de sincronizare a browserului numită „Flow”, care vă permite să vă conectați browserul la mai multe dispozitive fără a vă configura un cont – trebuie doar să scanați un cod QR. Puteți chiar să trimiteți linkuri și note către dispozitivele conectate din browser.

Touch vine, de asemenea, cu blocarea anunțurilor, o temă întunecată, apelare rapidă și protecție împotriva minelor criptomonede. Mai multe alte caracteristici pe care le-am așteptat de la Opera lipsesc chiar acum: totuși: nu există nici un mod incognito, nici un mod de salvare a datelor, nici un VPN, nici un portofel criptografic, nici un flux de știri, etc. În multe privințe, este un browser complet diferit și ar putea funcționa cel mai bine ca un complement „în mișcare” la browserul principal Opera mobil.

Verdict: este strălucitor, foarte utilizabil, dar nu și opera bunicului tău. Ar putea fi cel mai bine dacă este folosit cot la cot cu Opera.

Cred că o înțeleg, dar în cea mai mare parte am derulat până la capăt în speranța unui rezumat

Da, stiu. Fac același lucru. Iată „prea mult; nu a citit ”rezumat:

  • Opera: un browser mobil excelent, cu o listă de funcții semnificativ mai lungă decât majoritatea concurenților săi. Dintre cele trei, aceasta este cea mai bună opțiune implicită.
  • Opera Mini: practic la fel ca Opera, dar cu mai puține caracteristici și o compresie mai puternică. Dacă prioritatea dvs. principală este economisirea spațiului de stocare și / sau a datelor, mergeți la acest lucru.
  • Opera Touch: acesta nu este ca celelalte. Navigarea cu o singură mână face ușoară, are un aspect minunat și vine cu câteva caracteristici îngrijite, dar ratează majoritatea opțiunilor extravagante Opera. Ar putea fi un browser principal bun sau un browser alternativ bun atunci când nu aveți mâini suficiente.

Credite de imagine: Redacție Opera

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x