Ce cântec este acesta? 10 moduri de a identifica rapid un cântec

What Song Is This Featured
⏱️ 12 min read

Ni se întâmplă tuturor, o melodie ți se blochează în cap și, oricât de mult te gândești la ea, pur și simplu nu-ți poți aminti cum se numește melodia. Din fericire, există o mulțime de modalități de a vă ajuta să identificați muzica care se simte ca și cum ar fi pe vârful limbii. Între asistenți vocali, aplicații precum Shazam și alte metode, nu veți mai avea niciodată probleme la identificarea unei melodii.

1. r/NameThatSong

Dacă vă amintiți versurile unei melodii, atunci majoritatea intrărilor din această listă vă vor ajuta, dar dacă ați auzit doar un mic segment al unei melodii pe un videoclip scurt, amintiți-vă videoclipul muzical sau amintiți-vă de „tema generală” ” al cântecului în timp ce nu reușesc să precizeze versurile.

Ar putea fi timpul să întrebați Reddit.

Identificați melodii online Namethatsong

The NameThatSong subreddit este o comunitate de 143.000 de oameni care lucrează împreună pentru a încerca să identifice o melodie pe baza descrierii, clipurilor, chiar și clipurilor de fredonat încărcate de poster. Este ca și cum ai avea o agenție uriașă de detectivi care lucrează pentru a-ți găsi melodia, cu tine angajându-te într-o continuă dus-întors cu comunitatea pentru a găsi răspunsul corect.

Pentru un grup subreddit mai mic dedicat aceluiași lucru (unde este mai puțin probabil ca postarea dvs. să fie înecată de alte persoane), consultați r/WhatsThisSong/

2. Întrebați Google fredonând, fluierând sau cântând

Una dintre cele mai rapide moduri de a ajuta la identificarea unei melodii este utilizarea aplicației Google pe dispozitivul dvs. mobil. Lansați aplicația, atingeți microfonul din bara de căutare și spuneți „Căutați o melodie”. Urmați asta fredonând, fluierând sau cântând melodia. Rezultatele îți vor arăta cele mai probabile melodii și îți vor permite să asculți și să verifici dacă acesta este unul.

Această metodă nu este foarte specifică doar pentru Google, dar dacă cunoașteți versurile unei melodii, introduceți-le în motorul dvs. de căutare preferat.

Ce cântec este acest motor de căutare

Încercând „Dacă vrei să fugi cu mine, cunosc o galaxie” pe Google, Bing și DuckDuckGo au arătat toate rezultatul corect al „Levitating” de Dua Lipa. Chiar și noul motor de căutare al lui Brave a arătat rezultatele.

Google și Bing vor face un pas suplimentar, permițându-vă să vizionați videoclipul YouTube direct în rezultatele căutării, precum și arătându-vă setul complet de versuri, unde să ascultați sau să cumpărați melodia și multe altele.

4. Întrebați-o pe Alexa: „Ce cântec este acesta?”

Ce cântec este asta Alexa

Cu Alexa, trebuie să ascultați printr-un serviciu precum Amazon Music, Spotify sau alt serviciu de muzică de streaming. Tot ce trebuie să faci este să spui „Alexa, ce melodie este asta?” oricând transmiteți muzică în flux. Alexa va întrerupe muzica, va anunța numele și artistul melodiei și apoi va reveni la muzica ta.

5. Întrebați-o pe Siri: „Ce cântec este acesta?”

„Hei Siri, ce este cântecul acesta?” este modalitatea perfectă de a începe cu asistentul vocal Apple. Siri va răspunde cu „Stai, lasă-mă să ascult”, apoi identificați melodia.

Ce cântec este acest Siri

Susținut de capacitatea remarcabilă a lui Shazam de a identifica muzica, Siri este de obicei destul de perfectă cu rezultatele sale, dar cântatul, fredonatul și fluierul nu funcționează.

6. „Hei Google, ce melodie este aceasta?”

Ce cântec este acest Asistent Google

Similar cu modul în care întrebați în aplicația Google, Asistentul Google vă cere să spuneți „Hei Google, ce este acest cântec?” apoi începeți să fredonați, să fluierați sau să cântați timp de aproximativ 10 până la 15 secunde. Cea mai bună parte este că Google vă oferă câteva posibilități diferite, astfel încât să puteți găsi melodia corectă.

7. Identificarea muzicii cu Shazam

Ce cântec este acesta întrebat pe Shazam

Când vine vorba de identificarea muzicii printr-o aplicație, Shazam este, fără îndoială, una dintre primele metode care vă vin în minte. Cu Shazam disponibil atât pe Android, cât și pe iOS, trebuie doar să țineți telefonul în sus sau lângă sursa muzicii.

Atingeți sigla uriașă Shazam din interiorul aplicației pentru a începe să ascultați, iar odată identificate, melodiile pot fi adăugate la listele de redare Apple Music (Android și iOS). Shazam poate gestiona identificarea muzicii de aproape oriunde în lume: YouTube, TikTok, Instagram, stând la computer, vizionarea unui film etc. Aplicația funcționează și offline și identifică o melodie atunci când sunteți din nou online.

Ce melodie este aceasta întreabă Shazam Control Center

Utilizatorii de Mac și iOS au o opțiune suplimentară cu Shazam: identificați muzica fără aplicația instalată, datorită achiziției Shazam de către Apple în 2018. Cu iOS 14.2 și versiuni ulterioare, Shazam a fost integrat direct în Centrul de control.

Pentru a adăuga la Centrul de control, accesați „Setări -> Centru de control”, apoi atingeți butonul verde „+” de lângă „Recunoaștere muzicală”.

Atingeți butonul Shazam din Centrul de control oricând doriți să identificați o melodie. Aplicația funcționează cel mai bine cu muzica reală, deoarece fredonatul și șuieratul nu dau, în general, rezultate.

8. „Hei Soundhound, care este cântecul acela?”

Dacă Shazam nu este pentru tine, Soundhound este următorul cel mai bun identificator de melodie atât pentru utilizatorii Android, cât și pentru iOS. Spre deosebire de Shazam, care nu permite fredonat sau cânt, Soundhound permite ambele metode, adesea cu rezultate destul de solide. Spuneți „Hei SoundHound” în aplicație și urmați cu „Care este cântecul?”

Ce cântec este acest asking Soundhound

Desigur, poți apăsa și butonul de descoperire a muzicii, dar este mult mai distractiv cu vocea ta. Odată ce muzica este identificată, o puteți adăuga fie la Apple Music, fie la Spotify sau o puteți asculta în aplicație cu playerul YouTube încorporat. La rândul său, Shazam tinde să identifice muzica puțin mai repede, dar chiar nu se observă dacă nu o folosești atât de des.

9. Verificați serviciul dvs. de redare a muzicii

De asemenea, puteți căuta direct cu versuri în aplicațiile Spotify și Apple Music. Indiferent de aplicația pe care o utilizați, atâta timp cât cunoașteți măcar câteva versuri dintr-o melodie, începeți să o introduceți în funcția de căutare și așteptați să apară rezultatele. De exemplu, începeți să tastați „Dacă vrei să fugi cu mine”, iar ambele aplicații ar trebui să identifice „Levitating” de Dua Lipa. Rezultatele sunt aproape instantanee și adesea exact ceea ce căutați.

Ce cântec este acest Spotify

La rândul său, Deezer adaugă, de asemenea, un buton „Ce este acest cântec” în cadrul funcției de căutare. La fel ca Shazam, ascultă orice muzică redată și caută să identifice artistul, titlul melodiei și orice opera de artă asociată. Funcționează doar cu muzică, așa că nu este permis să cânte sau fredonat.

10. Căutați IMDB.com

Acest lucru nu va funcționa pentru toate căutările de muzică, dar dacă încercați să identificați o melodie dintr-un film sau o emisiune TV, IMDB.com poate fi de mare ajutor.

Ce cântec este acesta Imdb

Să presupunem că doriți să identificați muzica din recentul film „The Suicide Squad”. Ai căuta acel film în bara de căutare IMDB. Derulați prin rezultatele căutării, care includ distribuția și diverse detalii ale filmului, până când găsiți o opțiune pentru „Coloane sonore”. Faceți clic pe acesta pentru a vedea o listă completă de muzică inclusă în film.

Nu există nicio modalitate de a asculta în interiorul site-ului web, dar puteți începe să introduceți numele melodiilor pe YouTube sau în aplicația dvs. de muzică de streaming pe care o alegeți, până când găsiți melodia care v-a fost blocată în cap toată ziua.

întrebări frecvente

Aceste aplicații sau instrumente vor identifica fiecare melodie?

După toate probabilitățile, aceste aplicații pot identifica cu ușurință milioane de melodii. Este întotdeauna posibil ca muzica mai puțin cunoscută să scape din baza de date, dar pentru toate scopurile, ar trebui să întâlniți rar o instanță în care Shazam, Google etc. nu pot identifica un artist sau un titlu de melodie.

Am nevoie de mai multe aplicații de identificare a cântecului?

Nu este rău să ai mai multe aplicații instalate. Pentru proprietarii de iPhone pe iOS 14.2 și versiuni ulterioare, deoarece Shazam este preinstalat prin Control Center, o altă aplicație cu siguranță nu poate strica. Desigur, puteți folosi întotdeauna Shazam alături de Apple Music sau Spotify.

Există probleme legate de confidențialitate cu identificarea cântecului?

Nu, căutarea melodiilor ar trebui să aibă un impact redus asupra confidențialității. Apple Music și Spotify, de exemplu, vă cunosc deja interesele muzicale, așa că cel mai rău caz este că vor începe să vă recomande melodiile pe care le-ați căutat. În cazul Google, Alexa, Siri etc., este doar o altă căutare.

Încheierea

La sfârșitul zilei, cel puțin una dintre metodele de mai sus ar trebui să identifice orice melodie pe care doriți să o amintiți sau să o descoperiți. Fie că fredonați, fluierați, cântați sau introduceți versuri, am acoperit toate bazele pentru descoperirea muzicii. Ți-am arătat chiar și o modalitate surprinzătoare de a căuta folosind un site precum IMDB și, cu asta, nu ar trebui să nu te mai gândești niciodată la numele unei melodii. Vă întrebați cum să identificați o melodie în timp ce purtați căștile? Gaseste raspunsul.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x