Ce dispozitiv Roku ar trebui să cumpăr?

Ce dispozitiv Roku ar trebui să cumpăr?
⏱️ 5 min read

Micile cutii negre cunoscute sub numele de Roku sunt una dintre cele mai bune modalități de a intra în streaming video pe Internet. Sunt accesibile, ușor de utilizat și oferă o serie de furnizori de conținut diferiți. Dacă v-ați gândit să alegeți unul pentru dvs., probabil că ați observat că există destul de multe dispozitive diferite sub bannerul Roku. Deci, care este diferența exactă între dispozitive? Pe care ar trebui să-l cumperi? Este un pic de zgârietură, dar suntem aici pentru a demitiza oferta de produse Roku.

Dispozitive Express

Linia de produse Roku Express sunt dispozitive entry level. Acestea sunt comercializate pentru a fi un mod foarte accesibil de a începe să transmiteți conținut video pe internet pe televizor. În prezent, există două produse sub bannerul Express – Roku Express și Roku Express +. La momentul scrierii acestui articol, acestea au un preț de 30 USD, respectiv 35 USD.

  • Roku Express – The Roku Express este una dintre cele mai mici cutii de streaming de pe piață. Utilizatorii conectează cutia mică la televizor prin intermediul unui HDMI și urmează instrucțiunile de configurare de pe ecran. Procesul de configurare simplificat înseamnă că veți fi în funcțiune în cel mai scurt timp. Singurul dezavantaj al Roku Express este că folosește un procesor mai slab decât alte dispozitive Roku. Acest lucru poate duce la probleme de redare intermitentă, cum ar fi tamponarea etc.

roku-express-plus

  • Roku Express + – The Roku Express + este exact la fel ca modelul Express, cu o diferență majoră. Express + poate fi conectat la televizor prin cabluri componente (galben, roșu, alb). Acest lucru face din Roku Express + unul dintre singurele dispozitive de streaming de pe piață care acceptă televizoare mai vechi fără intrare HDMI.

Dispozitive Stick Streaming

Linia Streaming Stick a dispozitivelor Roku arată foarte asemănătoare cu linia Express. Acestea fiind spuse, se laudă cu unele îmbunătățiri semnificative, deși vă vor costa. Cea mai mare diferență este faptul că linia Streaming Stick folosește un procesor mai puternic. Aceasta înseamnă că utilizatorii nu ar trebui să întâmpine aceleași probleme de redare care afectează linia Express.

roku-streaming-stick

  • Roku Streaming Stick – The Stick de streaming este comercializat ca un dispozitiv portabil pe care îl puteți lua cu dvs. Ca atare, include o telecomandă actualizată, care are control vocal și butoane integrate de alimentare și volum. Aceasta înseamnă că nu trebuie să vă bazați pe telecomanda televizorului. Nu trebuie decât să conectați Streaming Stick la un televizor, iar telecomanda Roku este tot ce aveți nevoie. În prezent, puteți ridica stick-ul Streaming la 50 USD.

roku-streaming-stick-plus

  • Roku Streaming Stick + – The Streaming Stick + este identic cu Streaming Stick, cu excepția faptului că este capabil să ofere o imagine 4K Ultra High Definition. Dacă aveți un televizor 4K și un Internet suficient de rapid pentru a suporta fluxuri 4K, vă recomandăm să luați Streaming Stick + pentru 60 USD.

Dispozitive de premieră

Linia Premiere de dispozitive Roku se adresează persoanelor care doresc cea mai bună calitate video posibilă. Prin urmare, atât Premiere, cât și Premiere + acceptă imaginea 4K Ultra High Definition. În plus, ambele dispozitive acceptă High Dynamic Range (HDR). Simplificăm prea mult aici, dar, din motive de scurtă durată, suportul HDR înseamnă că linia Premiere este capabilă să producă un contrast mai vibrant și niveluri mai ridicate de contrast. Rețineți că aceste dispozitive singure nu oferă o calitate a imaginii îmbunătățită. Pe lângă Roku, trebuie să aveți un televizor compatibil 4K și HDR și să urmăriți un flux 4K.

roku-premiere

  • Roku Premiere – La 40 $ Roku Premiere este unul dintre cele mai ieftine dispozitive de streaming care acceptă 4K și HDR. Cel mai mare dezavantaj al Premierei este telecomanda inclusă. Nu are butoane de alimentare sau volum integrate. Din păcate, acest lucru înseamnă că va trebui să comutați înainte și înapoi între telecomanda dvs. Roku și TV. În plus, telecomanda funcționează pe infraroșu, ceea ce înseamnă că va trebui să mențineți linia de vedere cu dispozitivul pentru a asigura o funcționare lină.

roku-premiere-plus

  • Roku Premiere + – The Premiere + are aceleași componente sub capotă ca Premiere, totuși are o telecomandă semnificativ mai bună. Oferă control vocal și are butoane de alimentare și volum integrate. În plus, telecomanda comunică cu cutia prin RF, eliminând necesitatea unei operațiuni de linie de vedere.

Ultra Device

După cum ați fi putut ghici, Roku Ultra este cel mai puternic dispozitiv din gama Roku. Desigur, acest lucru înseamnă că este și cel mai scump la 99 USD. Deși acest lucru poate părea abrupt, Roku Ultra are o serie de caracteristici care nu se găsesc în niciun alt dispozitiv Roku.

Roku Ultra acceptă atât 4K Ultra High Definition, cât și HDR. Ceea ce separă cu adevărat Ultra de restul pachetului este adăugarea unui slot pentru card microSD și a unui port USB. Acest lucru permite utilizatorilor să extindă spațiul de stocare încorporat al Ultra, precum și să redea fișiere de pe o unitate USB.

roku-ultra-streaming-player

Ultra are, de asemenea, o telecomandă îmbunătățită. În plus față de butoanele de control vocal și de alimentare / volum, acesta are, de asemenea, o funcție de căutare la distanță și o mufă pentru căști care vă permite să urmăriți conținutul preferat fără a deranja pe ceilalți.

În cele din urmă, Roku Ultra are și un port Ethernet, care vă permite să conectați dispozitivul la router. Deci, dacă aveți un Wi-Fi spotty sau testați limitele Wi-Fi-ului dvs. cu o mulțime de streaming 4K, Ultra poate fi cutia pentru dvs.

Concluzie

Cel mai bun player media de streaming Roku depinde de nevoile dvs. Puneți-vă următoarele întrebări: Am un televizor 4K (sau intenționez să obțin unul)? Controlul vocal sună ca ceva ce aș folosi? Vreau ceva ce pot lua cu ușurință cu mine? Cât sunt dispus să cheltuiesc? Răspunsul la aceste întrebări ar trebui să vă ajute să vă restrângeți opțiunile.

Dețineți un dispozitiv de streaming media Roku? Dacă da, pe care îl aveți? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x