Ce este 6G și cum funcționează?

Ce este 6G și cum funcționează?
⏱️ 6 min read

Deși nu a trecut mult timp după apariția 5G, companiile de tehnologie se pregătesc deja preventiv pentru următoarea generație de tehnologie wireless, și anume 6G. Ce presupune exact acest lucru? Cum va funcționa?

O clarificare

Înainte de a ajunge la un pic suculent, trebuie să clarificăm ceva: în momentul scrierii, 6G nu este nicăieri aproape de a fi testat sau implementat în mod corespunzător. Raportează că China a lansat „primul satelit 6G”În noiembrie 2020 nu sunt false, dar au tendința de a senzaționaliza ușor întreg calvarul.

Da, China a lansat în spațiu un satelit de testare capabil de terahertz, dar acesta a testat doar o parte din tehnologia 6G.

Ce este 6G?

Dacă nu este deja evident, 6G este a șasea generație de tehnologie de comunicații fără fir. Nu este încă pus în piatră, dar standardul promite să stabilească o prezență pe internet mai omniprezentă și mai fiabilă în toate rețelele celulare. Pentru a intra mai mult în gritty, va trebui să explicăm ce face diferit acest standard de predecesorii săi mai cunoscuți.

Acest nou standard îl numim „6G” și nu „5G mai rapid” sau „5G îmbunătățit”, deoarece există o diferență în modul în care fiecare standard este aplicat de producătorii de hardware. O cutie de emisie-recepție 6G care furnizează servicii de comunicații către un alt dispozitiv nu va avea suficiente asemănări în internele sale pentru a participa la aceeași generație ca predecesorul său.

Pur și simplu, cerințele pe care ar trebui să le îndeplinească 6G vor avea nevoie de producători pentru a reproiecta complet suitele de comunicații ale produselor lor pentru a funcționa cu acei parametri. Acesta a fost același motiv pentru care 5G a devenit ceva „diferit”, mai degrabă decât să fie considerat doar o versiune îmbunătățită a 4G LTE.

Ce promisiuni 6G

În acest moment, nu a fost stabilit pe deplin niciun standard, dar companiile de telecomunicații din întreaga lume speculează deja ce ar putea furniza 6G. În acest moment, se pare că această tehnologie ar putea furniza lățime de bandă de aproximativ 95 Gbits / secundă, oferind o platformă puternică pentru o multitudine de dispozitive pentru a transmite și primi date cu latență scăzută și fiabilitate ridicată.

În esență, 6G pare să se bazeze pe capacitățile puternice pe care 5G le oferă deja pentru ecosistemul „Internetul obiectelor”. Oamenii care se uită la YouTube în timp ce fac o plimbare pe trotuar nu vor observa prea multe diferențe, deoarece generațiile mai vechi de tehnologii de comunicații acoperă deja lățimea de bandă necesară pentru acest lucru.

Adevărata diferență va veni atunci când există un potențial enorm de congestionare a rețelei într-o zonă. Țevile mai mari fac ca volumele mari de apă să curgă mai ușor!

Pe scurt, întrucât 5G (și în mare măsură, chiar și 4G LTE) acoperă marea majoritate a nevoilor de telefonie mobilă din societatea noastră actuală, 6G este doar operatorii de telecomunicații care anticipează noi dezvoltări în tehnologia consumatorilor și a afacerilor, care vor necesita și mai mult spațiu pentru a respira.

Nu este doar hardware-ul!

Pe lângă schimbarea modului în care sunt fabricate cutiile de recepție, 6G va schimba și întreaga infrastructură a unei rețele celulare locale. De regulă, o creștere a ratei de transmisie necesită o distribuție mai strânsă a celulelor.

1609980724 702 Ce este 6G si cum functioneaza

În cele din urmă, toate aceste discuții fanteziste despre noi standarde se rezumă la diferite moduri de utilizare a spectrului radio pentru a transforma undele în date și invers. Fiecare nouă generație folosește o frecvență mai mare a spectrului în timp ce sacrifică lungimea de undă. A face acest sacrificiu înseamnă că transportatorul celular va trebui să se ocupe de probleme de gamă.

Fiecare generație de tehnologie celulară care utilizează semnale cu lungime de undă mai mică îi obligă atât pe producători, cât și pe furnizorii de rețele să facă față noilor provocări de infrastructură. 6G nu este diferit.

Nu doar dispozitivele vor trebui să se schimbe – este totul. Și nici măcar nu am terminat încă cu 5G.

Probleme in paradis

Pentru a înțelege cu adevărat dimensiunea tulpinilor în care sunt supuse rețelele noastre celulare, va trebui să mergem înapoi cu un pas și să comparăm 5G cu 4G.

Un transceptor de rețea tipic 4G LTE își poate deservi celula locală până la aproximativ 10 mile. Aceasta înseamnă că, dacă creați o rețea cu intenția de a vă menține clienții sub o „bulă” 4G fără sudură, va trebui să vă asigurați că o configurați astfel încât nimeni să nu se afle la mai mult de 10 mile de una dintre antenele tale puternice.

Dacă doriți să vă măriți rețeaua la 5G, ar trebui să micșorați acele 10 mile până la 1.000 de picioare cu aceeași cantitate de putere. Nu este imposibil, dar propunerea devine mai scumpă și mai invazivă asupra infrastructurii orașului existent.

6G va avea o mulțime de probleme să iasă din tablă de desen și să intre în aplicații practice dacă va acoperi zone întregi ale unui oraș cu transceivere.

Drumul înainte

Deși este clar că trebuie depășite mai multe provocări pentru tehnologia 6G, dintre care nu cea mai mică este infrastructura greoaie necesară pentru ao pune în funcțiune, nu este prea exagerat să credem că furnizorii de telecomunicații se vor pregăti să concureze pentru a fi primul care îl implementează în multe comunități.

6g Iotcell

Toate semnele indică faptul că 6G devine realitate în 2030, dar speculațiile nu ne pot duce decât pe cât ne poate imaginația. Realitatea este că va trece destul de mult până când tehnologia va fi cu adevărat testată și implementată la o scară adecvată pentru consum. Între timp, 5G mai are un drum lung de parcurs înainte de a deveni la fel de omniprezent ca predecesorul său.

Pentru moment, poate este mai bine să vă faceți griji cu privire la ce înseamnă diferitele pictograme 5G de pe un iPhone și când 5G va ajunge în zona dvs., mai degrabă decât să vă preocupați cu 6G.

Legate de:

  • Cele mai bune telefoane 5G pe care le puteți cumpăra astăzi
  • Ce să ne așteptăm la un telefon 5G?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x