Ce este accelerarea hardware și de ce contează

Ce este accelerarea hardware și de ce contează
⏱️ 4 min read

Este posibil să fi văzut o opțiune de „accelerare hardware” atunci când utilizați diverse aplicații și dispozitive. Este posibil să fi fost nevoie chiar să o activați sau să o dezactivați pentru a spori performanța / preveni erorile într-una dintre aplicațiile dvs. preferate, dar este posibil să nu știți de ce.

În acest articol vă vom explica tot ce trebuie să știți despre accelerarea hardware și dacă aplicațiile dvs. ar putea beneficia sau nu de utilizarea acesteia.

Definirea accelerării hardware

Accelerarea hardware este un termen folosit pentru a descrie sarcinile descărcate pe dispozitive și hardware specializate în aceasta. În mod implicit, în majoritatea computerelor și aplicațiilor, procesorul este impozitat, în primul rând, înainte ca alte piese hardware să fie. Deși acest lucru este în regulă în majoritatea cazurilor de utilizare generale, mai ales dacă cineva are un procesor puternic, există altele în care ar putea fi inteligent ca computerul dvs. să utilizeze celelalte componente din sistemul dvs. Aici intră în joc accelerarea hardware și vom oferi câteva cazuri de utilizare populare:

  • Plăci de sunet poate fi utilizat prin accelerarea hardware pentru a permite redarea și înregistrarea sunetului de calitate superioară.
  • Plăci grafice poate fi utilizat prin accelerarea hardware pentru a permite redarea mai rapidă și de calitate superioară a filmelor, videoclipurilor și jocurilor. De asemenea, sunt mai buni la fizică și la calcule matematice rapide decât un procesor.

În timp ce accelerația hardware poate fi definită ca aproape orice activitate descărcată către ceva care nu este CPU, GPU-urile și plăcile de sunet sunt de obicei cele mai populare exemple utilizate în software-ul dvs. CPU-ul dvs. singur este capabil din punct de vedere tehnic de orice poate face aceste dispozitive, mai ales dacă are o grafică integrată (așa cum fac multe în zilele noastre), dar permiterea hardware-ului specializat să facă treaba este de obicei cea mai bună opțiune.

De ce poate fi necesar să o dezactivați

accelerare hardware-explicată-blocare

Din păcate, accelerarea hardware nu funcționează întotdeauna la fel de bine pe cât ar trebui. Prima dată când îmi amintesc că am întâlnit opțiunea a fost când am dezactivat în Chrome, deoarece aparent făcea ca browserul meu să ruleze mult mai puțin stabil. Iată cazurile în care probabil ar trebui să dezactivați accelerarea hardware:

  • Dacă CPU-ul dvs. este foarte puternic și celelalte componente ale dvs. sunt cu adevărat slabe, accelerația poate fi de fapt ineficientă în comparație cu faptul că lăsați centrala să aibă grijă de lucruri. În plus, dacă componentele dvs. sunt predispuse la supraîncălzire / sunt deteriorate în vreun fel, utilizarea intensivă prin accelerarea hardware poate provoca probleme pe care nu le-ați experimenta altfel.
  • Software-ul conceput pentru a utiliza hardware-ul nu o face bine sau nu poate funcționa la fel de stabil ca atunci când se utilizează numai CPU. Acesta este un motiv obișnuit pentru a dezactiva accelerarea hardware în opțiunile unei aplicații, din păcate, dar se întâmplă.

Când ar trebui să o activați

accelerare hardware-explicată-vegas

Desigur, accelerarea hardware nu este deloc rea. Când lucrezi conform intenției, este de fapt destul de grozav. Iată câteva cazuri în care ar trebui să activați accelerarea hardware în aplicațiile dvs.:

  • Când aveți un GPU puternic și stabil, activarea accelerării hardware vă va permite să îl utilizați pe deplin în toate aplicațiile acceptate, nu doar în jocurile dvs. În Chrome, accelerarea hardware a GPU permite de obicei o navigare mult mai ușoară și un consum media.
  • În programele de editare / redare video precum Sony Vegas (sau programe de streaming precum OBS), activarea accelerării hardware poate permite utilizarea unui hardware specializat localizat pe dispozitive acceptate, de obicei GPU sau CPU. (Intel QuickSync, de exemplu, este o completare a procesoarelor lor moderne concepute pentru redare / codare video rapidă).

Pe scurt, activați accelerarea hardware oriunde puteți, dacă aveți hardware bun și dezactivați-o dacă aveți probleme de stabilitate și bug-uri. Spuneți-ne dacă mai aveți întrebări!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x