Ce este Adobe_Updater.exe și de ce rulează?

Ce este Adobe_Updater.exe și de ce rulează?
⏱️ 3 min read

Probabil că citiți acest articol deoarece ați observat un proces numit Adobe_Updater.exe care rulează în managerul dvs. de activități sau ați început să primiți mesajul balon pop-up în tava de sistem că există o nouă actualizare disponibilă și doriți să obțineți scapă de ea.

Acest articol face parte din seria noastră continuă care explică diferite procese găsite în Task Manager, cum ar fi dwm.exe, ctfmon.exe, mDNSResponder.exe, conhost.exe, rundll32.exe și multe altele. Nu știți care sunt aceste servicii? Mai bine începeți să citiți!

Preocupări importante de securitate

Acest proces este utilizat pentru actualizarea software-ului Adobe, la fel cum sugerează și numele.

Ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a elimina acest proces sau de a-l dezactiva … marea majoritate a site-urilor web utilizează Adobe Flash, iar PDF a devenit un format de document standard …

Din păcate, din cauza succesului acestor formate au fost destul de puține găuri de securitate critice găsit în Flash și Reader în ultimii ani și veți fi protejat numai prin actualizarea acestor pachete software. Nu vă puteți baza pur și simplu pe protecția împotriva virușilor și firewall-urilor pentru a vă proteja.

Dacă totuși doriți să dezactivați aceste procese pentru a rula, aș recomanda să vă înscrieți Serviciul de notificare de securitate Adobe, care vă va trimite prin e-mail ori de câte ori există o actualizare importantă de securitate, astfel încât să puteți actualiza manual.

Scăparea de Adobe_Updater.exe

Dacă puteți face clic pe pictograma tavă, ar trebui să vedeți acest dialog afișat pe ecran și veți dori să faceți clic pe butonul Preferințe:

imagine

În dialogul de preferințe, puteți debifa caseta „Verificați automat actualizările Adobe” și faceți clic pe butonul OK pentru a închide dialogul.

imagine

Acest lucru ar trebui să scape de verificarea actualizărilor.

Scăpați de Adobe Updater când nu vedeți pictograma tăvii

Am făcut deja clic pe butonul Anulare prima dată și nu am putut accesa pagina de preferințe prin metoda de mai sus. Din fericire am putut găsi directorul din care rulează executabilul activând câmpul Linie de comandă din Task Manager:

imagine

Ar trebui să puteți naviga până la următoarea cale (rețineți că utilizatorii pe 64 de biți îl vor găsi în fișierele de program x86 și poate fi necesar să repetați procesul pentru directorul Updater5 în funcție de ceea ce ați instalat)

C: Program Files Common Files Adobe Updater6

Faceți dublu clic pe fișierul Adobe_Updater.exe din acest director:

imagine

Ar trebui să primiți acest dialog, unde puteți face clic pe linkul Preferințe.

imagine

Apoi puteți debifa aceeași casetă listată în pasul de mai sus.

imagine

Aceasta ar trebui să dezactiveze Adobe Updater.

Dezactivarea verificării actualizărilor în Adobe Reader

Alternativ, puteți deschide Adobe Reader și puteți dezactiva verificarea actualizărilor de aici, care ar trebui să împiedice Reader să verifice actualizările de fiecare dată când deschideți aplicația, deși verificatorul de actualizare obișnuit va rula în continuare.

Accesați Editați Preferințe …

imagine

Și apoi debifați caseta „Căutați actualizări”.

imagine

Acest lucru ar trebui să dezactiveze verificarea actualizărilor … dar rețineți problemele de securitate înainte de a face acest lucru. Cel mai sigur pariu este să dezactivați verificarea actualizărilor la pornirea aplicației, dar lăsați celălalt proces în pace.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...