Ce este AppFlash pe Android și aveți nevoie de el?

Ce este AppFlash pe Android și aveți nevoie de el?

Operatorii și producătorii de dispozitive nu au înțeles niciodată utilizatorii – nu ne plac și nu avem nevoie de bloatware. Cu toate acestea, Verizon a decis că toți utilizatorii Android au nevoie de AppFlash pe dispozitivele lor. A apărut în liniște pe dispozitivele existente în 2017. De atunci, a fost preinstalat. Toți utilizatorii vor să știe un lucru – ce este AppFlash și este cu adevărat util?

Ce este AppFlash?

Potrivit Verizon, AppFlash este un serviciu de descoperire a conținutului. Este conceput pentru a fi o aplicație multifuncțională pentru a găsi tot ce aveți nevoie pentru a vă face viața mai ușoară. De la recomandarea de aplicații și restaurante la filme și obținerea de plimbări, tot ce trebuie să faceți este să întrebați. La suprafață, nu prea sună atât de rău. La urma urmei, Google funcționează similar atunci când sunteți conectat și, uneori, chiar și atunci când nu sunteți conectat.

O caracteristică bună este că aplicația este concepută pentru a transmite în mod automat orice conținut de care aveți nevoie, fără a fi nevoie să descărcați o altă aplicație pentru a face acest lucru, dacă aveți nevoie de o anumită aplicație pentru a vizualiza sau reda conținut pe AppFlash.

Vine preinstalat pe dispozitivele Android ale Verizon. Cu toate acestea, nu va arăta ca o aplicație tradițională. În schimb, funcționează ca un tip de ecran de pornire din stânga. Dacă este activat, tot ce trebuie să faceți este să glisați la stânga de pe ecranul de pornire pentru a-l vizualiza. Și da, este nevoie de întregul ecran.

Este sigur?

Ce este Appflash pe Android și aveți nevoie de ce

Răspunsul este da și nu. La fel ca orice aplicație care oferă recomandări personalizate pe telefon, AppFlash colectează date despre utilizatori pe măsură ce utilizați dispozitivul. Aceasta include datele despre locație, chiar și atunci când nu utilizați aplicația. Nu este cu adevărat mai bun sau mai rău decât alte aplicații populare care urmăresc utilizarea aplicației, locația și preferințele.

Potrivit Verizon, „În versiunile mai noi ale aplicației, atunci când alegeți să activați locația, aceasta va fi colectată chiar și atunci când aplicația nu este utilizată”. Dacă acest lucru te lasă să te simți mai puțin sigur, nu ești singur. Cu toate acestea, multe aplicații care solicită permisiunea de localizare fac același lucru, în special aplicațiile pentru motoarele de căutare și social media.

Fundația Electronic Frontier numit inițial spyware AppFlash. EFF recomandă utilizatorilor să citească politica de confidențialitate înainte de a activa aplicația. Chiar dacă nu este spyware, este cu siguranță bloatware dacă nu doriți. Dar este una dintre numeroasele aplicații bloatware pe care nu le poți dezinstala cu ușurință, deși există câteva modalități de a o elimina complet.

Aplicația este de fapt disponibilă pentru descărcare din Magazinul Google Play. După cum puteți vedea, utilizatorii nu sunt tocmai încântați, oferindu-i doar 3,6 stele.

Cum se activează și se dezactivează AppFlash?

Ceea ce a supărat inițial utilizatorii este aplicația descărcată, instalată și activată fără permisiunea utilizatorilor. Utilizatorii au fost rugați să accepte rapid politica de confidențialitate doar pentru a vedea ce se afla pe telefoanele lor. Acum este dezactivat în mod implicit pe dispozitivele mai noi.

Puteți să o activați sau să o dezactivați în orice moment prin setările dispozitivului. Pașii exacți pot varia ușor în funcție de dispozitivul și sistemul dvs. Android.

Accesați „Setări -> Afișare”.

Ce este Appflash pe Android și aveți nevoie de el Afișare

Atingeți „Ecran de pornire”.

Ce este Appflash pe Android și aveți nevoie de el acasă

Alegeți „Ecran de pornire din stânga”.

Ce este Appflash pe Android și aveți nevoie de acesta

Atingeți AppFlash pentru a o activa. Dacă doriți să o dezactivați, selectați o altă opțiune a ecranului de pornire din stânga sau selectați Niciuna. Atingeți OK pentru a salva modificările.

Ce este Appflash pe Android și nu aveți nevoie de acesta

Dacă ați instalat singur AppFlash, veți avea opțiunea de a-l dezinstala ca orice altă aplicație Android. Când este preinstalat, este posibil să nu fie nici măcar listat în aplicațiile disponibile. Dacă este, singura opțiune este dezactivarea acestuia.

Ar trebui să o păstrezi? Alegerea depinde de tine. Puteți încerca să vedeți dacă vă este util. Doar citiți politica de confidențialitate și verificați permisiunile din Google Play Store pentru a vedea dacă mai întâi sunteți în regulă. Amintiți-vă, îl puteți dezactiva oricând sau chiar îl puteți opri să ruleze în fundal.

Credit de imagine: Mike Mozart

Legate de:

Scroll to Top