Ce este Big Data și de ce este o afacere mare?

Ce este Big Data și de ce este o afacere mare?
⏱️ 6 min read

Big Data este cuvântul cheie din jurul scenei tehnice în aceste zile. La fel ca cloud, AI și învățarea automată, conceptul este destul de dificil de explicat.

Nu este de mirare că atât de mulți teoreticieni ai conspirației au o zi de câmp. Ei își învață acum versiunile lor deranjante pentru publicul curios. În primul rând, nu există nicio legătură între acest concept și dominația lumii. Poți să fii liniștit acum.

Deci, ce înseamnă datele mari?

Inseamna un volum masiv de date. Dar nu se oprește aici. De asemenea, cuprinde studierea acestei cantități enorme de date cu scopul de a descoperi un tipar în ea. Este un mod rentabil și complicat de procesare a informațiilor pentru a găsi informații utile.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Cât de multe date sunt stocate astăzi?

Astăzi, volumul estimat de datele online sunt de aproximativ 2,7 zettabytes. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, un Zettabyte este egal cu un miliard de terabytes!

Tendința nu încetinește. Studiile arată că serverele Facebook primesc 500 de terabyte pe zi. De asemenea, trimitem aproximativ 290 de miliarde de e-mailuri în fiecare zi. Ne așteptăm ca până în 2020 să producem De 44 de ori mai multe date decât am făcut-o în 2009!

Statisticile de mai sus sunt interesante. Cantitatea de date pe care o producem în două zile este egală cu cantitatea pe care am generat-o din zorii timpului până în 2003.

Volumul de date pe care îl avem astăzi este un rezultat direct al inventării computerului și a internetului. Informațiile încărcate pe platformele de socializare, forumuri, companii etc. fac parte din acest concept.

Caracteristicile Big Data

caracteristicile explicate ale datelor mari

Big data are cinci caracteristici care descriu utilizarea și filosofia sa:

 1. Volum – Desigur, cu excepția cazului în care dimensiunea datelor este o cantitate semnificativă, nu vă puteți referi la acestea ca date mari. Volumul este caracteristica primară a conceptului.
 2. varietate – Acest atribut abordează natura și tipul datelor pe care computerele le vor analiza.
 3. Viteză – Big data este întotdeauna disponibilă în timp real, ceea ce înseamnă că, chiar și în timp ce analizați seturi de date substanțiale, puteți accesa datele.
 4. Variabilitate – Coerența seturilor de date determină măsura în care datele sunt conforme cu acest concept.
 5. Veridicitatea – Veridicitatea este calitatea datelor utilizate pentru analiză. Numai datele de calitate pot produce inferențe și modele de calitate. În caz contrar, este o pierdere de timp.

Studierea Big Data

big-data-explicat-studiu

Analiza unui volum atât de mare de date este foarte complicată. În fiecare zi, programatorii scriu algoritmi mai noi pentru a procesa seturi masive de date. Acest nivel de complexitate înseamnă, de asemenea, că o mulțime de hardware complicat trebuie să ia parte la proces.

Dar, din motive de simplitate, iată o descriere la nivel înalt a proceselor implicate.

1. Captarea datelor

Primul pas este captarea datelor. Puteți crește biblioteca de date numai dacă aveți un mijloc de a obține date. Utilizați un algoritm sofisticat pentru a găsi datele necesare pentru a vă completa biblioteca de date.

2. Curatorie

Sistemul organizează datele capturate și le sortează în unități mai mici. Un algoritm este, de asemenea, responsabil pentru acest proces. Motivul acestei sortări este de a permite simplificarea în etapa ulterioară a procesului.

3. Indexarea datelor – Căutarea datelor

Datorită vitezei fluxului de date, oamenii de știință de date organizează seturi de date într-o bibliotecă de căutare. Sistemul organizează și indexează totul. În acest fel, oricine îl poate privi și extrage informații – în timp real.

4. Depozitare

stocare explicată de date mari

În timp ce toate procesele de mai sus se desfășoară, sistemul stochează simultan date. Dar, deoarece este încă brut și neatins, datele sunt stocate doar temporar. Indexarea și stocarea au loc simultan. Deci, în orice moment, algoritmul din control știe unde să găsească un set de date.

5. Analiza datelor

În această etapă se întâmplă o mulțime de lucruri sub capota infrastructurii. O mulțime de algoritmi rulează, iar procesoarele de computer se încălzesc. Sistemul examinează seturile de date stocate și analizează tiparele.

6. Partajare și transfer

Aici, sistemul face setul de date analizat partajabil și transferabil. Aceste noi date generate sunt, de asemenea, pregătite pentru a parcurge din nou întregul proces.

transfer-de-partajare-explicat-big-date

7. Vizualizare

Modelele descoperite în analiza datelor creează descrieri vizuale folosind un algoritm. Aceste ilustrații arată relațiile dintre diferite seturi de date și tipuri de date. De asemenea, oferă modele și inferențe.

8. Confidențialitatea informațiilor

Toate procesele de mai sus sunt costisitoare. De asemenea, acestea sunt confidențiale și nu ar trebui să se scurgă din compania în cauză. Confidențialitatea informațiilor este procesul final al acestui concept.

Vă dați seama că, în timp ce sistemul serializează întregul proces, totul se întâmplă concomitent în viața reală. O mulțime de procesoare pot gestiona un set de operații, în timp ce altele se ocupă de alte seturi.

Avantajele Big Data

beneficii explicate de date mari

O mulțime de corporații investesc mult în această tehnologie. Și dintr-un motiv întemeiat. Beneficiile implementării acestui concept în strategia de afaceri justifică investiția.

 1. Economisește bani: Implementarea conceptului ajută companiile să studieze cele mai rentabile modalități de a face afaceri.
 2. Salveaza timp: Dezvoltarea unor metode mai simple prin analiza unor volume mari de date despre un proces vă economisește timp.
 3. Înțelegeți-vă concurența: Implementarea conceptului de big data ajută companiile să rămână înaintea concurenței și să-și crească profiturile.
 4. Dezvoltă produse noi și mai bune: Datorită volumului mare de date care sunt examinate, șansele dvs. de a avea o nouă idee de produs sunt mari.
 5. Înțelegeți consumatorul sau piața: Nu este puțin probabil ca sistemul să studieze comportamentul consumatorului și să dezvolte un model.

Capcanele comune pe care ar trebui să le cunoașteți

date-mari-explicate-pro-și-contra

Da, Big Data vă poate ajuta să vă faceți munca mai ușoară, mai plăcută și mai profitabilă. Dar nu toate sunt trandafiri fără spini. Utilizatorii au întâmpinat câteva dintre capcanele enumerate mai jos:

 • Acest concept nu se pretează soluțiilor de interogare personalizate.
 • Transformarea datelor colectate în informații utile poate fi dificilă și complexă.
 • Analiza datelor vă poate induce în eroare.
 • Datele mari necesită o livrare rapidă a datelor pentru a ține pasul cu actualizările exacte. Dacă rata de livrare a datelor în timp real nu este suficient de rapidă, analiza dvs. va fi falsă sau de calitate inferioară. Și uneori, datele nu sunt disponibile deloc.
 • Cheltuieli generale ridicate.

Încheierea

Big Data este un subiect complex și va avea nevoie de cercetări intensive și poate de o practică din viața reală pentru ao înțelege pe deplin. Dar, cu acest articol, sunteți pe calea cea bună. Avantajele sunt de anvergură, iar progresul nu încetinește în curând. Dacă sunteți o afacere care caută soluții inovatoare, veți dori să vă urcați pe această bandă ACUM!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x