Ce este „Bloatware” și de ce este instalat?

Ce este „Bloatware” și de ce este instalat?
⏱️ 3 min read

Dacă ați cumpărat un telefon sau un computer nou în ultimii ani, este posibil să fi descoperit că vine cu ceva mai mult decât v-ați negociat! În ciuda faptului că dispozitivul este nou și sigilat, acesta va veni cu aplicații preinstalate pe el. Aceste aplicații pot fi enervante în cel mai bun caz și porci de stocare în cel mai rău caz. Deci, ce sunt acestea și de ce sunt instalate pe dispozitivul dvs. înainte de al porni chiar și pentru prima dată?

Când Bloatware lovește

Acest software este cunoscut sub numele de „bloatware”. Definiția originală a bloatware este un software care ocupă o cantitate excesivă de memorie RAM sau spațiu de stocare. În zilele noastre, termenul a evoluat către software care se instalează fără permisiunea dvs. Nu trebuie să ocupe mult RAM sau spațiu pe hard disk pentru a fi considerat bloatware; Faptul că ocupă spațiul pe care îl doriți pentru alte aplicații este suficient pentru a-l considera drept bloatware.

De ce este instalat Bloatware?

bloatware-definition-apps

Poate fi frustrant să despachetați un telefon nou doar pentru a descoperi că acesta vine cu aplicații preinstalate care nu pot fi eliminate. De ce sunt instalate chiar aceste aplicații?

Nu pentru că producătorul crede că veți folosi aceste aplicații! Acestea sunt de obicei incluse ca parte a unui acord cu companiile de aplicații. Dezvoltatorul aplicației plătește producătorului o sumă stabilită de bani dacă își pune aplicația pe telefoanele clienților în timpul procesului de fabricație. Producătorul primește o sumă ordonată din simpla instalare a unei aplicații pe telefoane, iar dezvoltatorul aplicației câștigă beneficii persoanelor care folosesc aplicațiile și decid să plătească pentru funcțiile premium.

De obicei, aceste aplicații sunt destinate să ofere utilizatorilor noi ceva de încercat. Acestea pot fi jocuri, pe care un nou utilizator le poate încerca înainte de a afla cum să instaleze mai mult. Acestea pot fi suite de productivitate, cum ar fi procesoare de text și vizualizatoare PDF, în speranța că utilizatorul se va bucura de ele suficient pentru a plăti fără a verifica magazinul de aplicații pentru alternative.

Îl puteți elimina?

bloatware-definition-root

Depinde! Unele aplicații bloatware, cum ar fi cele instalate cu Windows 10, pot fi de obicei dezinstalate în momentul în care primiți computerul. Cu toate acestea, smartphone-urile pot deveni uneori puțin nefaste cu bloatware-ul lor. Producătorii vor coace adesea aplicațiile în ROM-ul de stoc. Aceasta înseamnă că aplicațiile fac parte din software-ul sistemului în sine și că nu le puteți dezinstala fără acces root.

Dacă sunteți în această barcă, nu disperați! Dacă vă puteți rădăcina telefonul, acest lucru vă va oferi permisiuni ridicate pentru telefon. Aceasta include posibilitatea de a șterge aplicațiile de sistem (inclusiv bloatware). Înrădăcinați-vă telefonul, scufundați-vă în directorul rădăcină și curățați bloatware-ul pentru a elibera spațiu!

Bătând balonul

Bloatware este o problemă foarte enervantă, dar unii utilizatori nu înțeleg de ce există aplicații pe telefonul lor care nu pot fi dezinstalate. Acum știți cum funcționează bloatware și cum să scăpați de el.

Este bloatware-ul o mare nenorocire în viața ta? Sau ai jurat să folosești doar sisteme de operare fără probleme bloatware? Spuneți-ne mai jos.

Credit de imagine: Înrădăcinarea telefonului meu Android HTC Hero

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x