Ce este Chrome Helper în Mac și de ce cauzează o utilizare ridicată a procesorului?

Ce este Chrome Helper în Mac și de ce cauzează o utilizare ridicată a procesorului?
⏱️ 6 min read

Pe cât de bun este, Google Chrome este încă o mare porcărie de memorie. În afară de toate aspectele pozitive, umflarea continuă a Chrome cu funcții și extensii noi de-a lungul anilor duce adesea la o presiune inutilă a resurselor sistemului. Chrome Helper, în special, pare adesea a fi elementul central al utilizării memoriei browserului. Ce este Chrome Helper și de ce folosește atât de mult CPU? Să examinăm de ce și ce poți face în acest sens.

Ce este Chrome Helper?

Amintiți-vă ultima dată când ați folosit Chrome și a sunat ca un avion pe cale să decoleze. Acest moment este probabil datorat Chrome Helper. Gândiți-vă la Chrome Helper ca la ceva ce Google a adăugat în browser pentru a prelua conținut dintr-o varietate de plugin-uri pentru browser și pentru a-l ajuta să ruleze mai ușor.

De exemplu, atunci când deschideți un site web care are videoclipuri încorporate, Chrome va încărca mai întâi tot conținutul HTML. Apoi, va folosi Chrome Helper pentru a prelua videoclipul de pe serverul în care este stocat și pentru a-l încărca pe pagină.

Cum ajunge Chrome Helper să folosească prea multă memorie? Răspunsul nu se limitează la o singură instanță, dar probabilitatea este că veți vedea mai multe instanțe de Chrome Helper care rulează simultan. În cele din urmă, aceste instanțe pot tensiona cantitatea de memorie RAM disponibilă pe computer, provocând creșteri mari ale procesorului.

Rezultatul este că fie Chrome va îngheța, computerul va funcționa încet, fie toate cele de mai sus se pot întâmpla. Nici Asistentul Chrome nu se limitează la videoclipurile încorporate. Poate fi atribuit și altor operațiuni Chrome, cum ar fi extensiile de browser slab codificate. Rezultatul tuturor acestor lucruri este că puteți ajunge la fiecare plugin Chrome având propriul proces Chrome Helper, precum și fiecare extensie instalată având propriul său.

Cum să dezactivați Chrome Helper pe scurt

Acum, că știți ce este Chrome Helper și de ce ocupă atât de multă memorie, este timpul să îl dezactivați. Există două modalități de a face acest lucru pentru a vă prelua procesorul pe Mac. Să începem cu drumul scurt.

1. Deschideți Chrome și copiați și lipiți următoarele în caseta polivalentă: chrome: // settings / content / unsandboxedPlugins. Apăsați Enter și pluginul Chrome va apărea imediat.

Ce este pluginurile Chrome Helper

2. În mod implicit, va fi activat „Întrebați când un site dorește să utilizeze un plug-in pentru a vă accesa computerul”.

Ce este săgeata pluginurilor de asistență Chrome

3. Comutați oprirea astfel încât browserul să spună acum: „Nu permiteți niciunui site să utilizeze un plug-in pentru a vă accesa computerul”.

Ce nu este permis Chrome Helper

Cum să dezactivați Chrome Helper pe cale lungă

1. Dacă nu utilizați caseta polivalentă pentru dvs. sau preferați o cale mai lungă, dar mai ușor de utilizat, deschideți Chrome și accesați „Setări -> Avansat -> Confidențialitate și securitate -> Setări site”.

Ce este Chrome Helper Site Settings

2. Derulați în jos până când vedeți „Acces la plug-in fără sandbox” în partea de jos a paginii și deschideți-l.

Ce este pagina Chrome Helper Unsandbox

3. Ați localizat acum setările corespunzătoare. Apăsați pe „Acces plug-in fără sandbox” și dezactivați „Întrebați când un site dorește să utilizeze un plug-in pentru a accesa setările computerului”.

Ce este săgeata pluginurilor de asistență Chrome

Acesta este calea „mai lungă”. Din fericire, indiferent de metoda pe care o alegeți, ambele funcționează.

Eliminați extensiile nedorite

Popularitatea Chrome se bazează parțial pe numărul mare de extensii disponibile care vă pot ajuta să vă personalizați browserul în moduri aproape infinite. Dezavantajul este că multe dintre aceste extensii vă pot consuma procesorul și pot duce la încetinirea Mac. Din când în când, ajută la eliminarea Chrome de orice extensii Chrome nedorite sau neutilizate care ar putea duce la utilizarea inutilă a procesorului.

Ce este extensiile nedorite Chrome Helper

Pentru a găsi extensiile instalate în prezent, priviți bara de meniu Mac în timp ce Chrome este deschis și faceți clic pe „Fereastră -> Extensii”. Acum veți vedea tot ceea ce este instalat, precum și ceea ce rulează sau este dezactivat.

În afară de remedierile de mai sus, puteți activa, de asemenea, unele dintre steagurile Chrome experimentale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare sau pentru a afla cum să remediați când Chrome devine negru. Cu toate acestea, știind cum să dezactivați Chrome Helper poate fi extrem de valoros pentru a vă asigura că atât Mac-urile mai noi cât și cele mai vechi pot continua să ruleze bine în viitor.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x