Am construit și proiectat aplicații și site-uri web și am ajutat la extinderea produselor la companii mici și mari, de la propriile mele start-up-uri până la Google.

Am aflat despre cele mai bune practici de proiectare digitală printr-un amestec de încercări și erori, cicluri de dezvoltare, lansări de succes, eșecuri ale produsului, feedback-ul utilizatorilor și iterațiile inevitabile care au urmat.

Vreau să transmit ceea ce am învățat.

Experiențele mele vă pot permite, în mod sperabil, să înțelegeți cum funcționează designul digital și rolul designerului în conceptualizarea produselor.

Prin aceste lecții veți putea aduce produse pe piață într-un mod mai oportun și mai eficient și vă veți servi mai bine utilizatorii.

Ce este designul digital și de ce contează?

Definiția formală a proiectării produselor digitale este o metodă de proiectare iterativă utilizată cu o abordare formală pentru a rezolva o problemă practică. Sună oarecum complicat, nu?

Nu trebuie să fie.

Folosind un limbaj mai simplu, un designer de produse digitale descoperă o problemă actuală, propune cea mai bună soluție posibilă utilizând un amestec de tehnologii și o introduce pe piață.

Designul digital este considerat un subset al designului produsului, deoarece designul digital se referă la construirea produselor – dar prin intermediul software-ului.

Abilitățile pe care le înveți și le dezvolți pe Routech te vor ajuta să te gândești strategic și tehnologic la modul de rezolvare a problemelor. Acest lucru este strâns legat de practica designului digital.

Pentru a implementa modele digitale, va trebui să identificați oportunitățile și să cunoașteți dorințele consumatorilor dvs.

Design digital și lumea reală

Designul digital se concentrează asupra utilizatorilor.

Obsesia clientului începe cu utilizatorul și funcționează înapoi.

Dacă sunteți nou în domeniul designului digital, există câțiva pași tactici pe care îi puteți face pentru a afla ce prețuiesc clienții și cum puteți utiliza un mix de interfață UI, UX și gândire de proiectare pentru a rezolva probleme tangibile.

Ce problemă rezolvi?

În primul rând, lucrați energic pentru a câștiga și păstra încrederea clienților, înțelegând ceea ce produsul și designul dvs. sunt menite să rezolve. Răspundeți la următoarele întrebări: de ce există acest produs? Cum va fi folosit?

Designul digital realizat bine poate avea un impact profund asupra utilizatorilor.

Reunirea experiențelor intuitive ale utilizatorului și a interfețelor de utilizator simple vă poate ajuta clientul să înțeleagă cel mai bine modul în care funcționează produsul dvs.

Un prieten de-al meu a lucrat pentru a ajuta la construirea experienței de lectură iPad. O poveste pe care mi-a împărtășit-o este modul în care designerii digitali au făcut fără efort să „întoarcă paginile” cărților digitale.

Acțiunea de a glisa o pagină, la fel ca mutarea hârtiei într-o carte reală, demonstrează modul în care eforturile de proiectare, UX și UI se pot uni pentru a crea experiențe încântătoare ale utilizatorului.

Data viitoare când glisați o pagină pe iPad, gândiți-vă de ce experiența este complet naturală și simplă. Designul digital, realizat bine, este magic.

Inovați și simplificați

În al doilea rând, designerii digitali așteaptă și necesită inovație și invenție și găsesc întotdeauna modalități de simplificare. Ca și în cazul în care vă concentrați asupra clienților, trebuie să fiți conștienți din exterior, să căutați idei noi de pretutindeni și nu puteți fi limitați de o mentalitate „neinventată aici”.

Când proiectați site-uri web, de exemplu, este important să faceți câteva lucruri foarte, foarte bine. Am învățat acest lucru când am construit și optimizat creația mea recentă, Consilier Work From Home, care ajută lucrătorii la distanță să lucreze de acasă.

Am avut un mentor care mi-a sfătuit:

„Știi ce faci bine și cum o poți face mai bine. Dacă vă proiectați site-ul web, știți că timpul este valoros și, în fiecare secundă suplimentară, utilizatorul dvs. rămâne pe pagina dvs., cu atât mai bine. Un design puternic poate rade latența excesivă din pagini și poate crește eficiența mediului de servire, iar acest lucru este ceva de care trebuie să ne străduim. ”

Observați că acest sfat este specific (de exemplu, design pentru viteză), dar și vast (îmbunătățiți experiențele utilizatorului dvs. în cel mai bun mod posibil).

Când vă gândiți la designul digital, acordați-vă timp pentru a înțelege profund pârghiile pe care le puteți trage și modul în care aceste pârghii vor produce experiențe și rezultate mai bune pentru utilizatorii dvs.

Experimentarea este cheia

În al treilea rând, experimentează.

Designul digital, spre deosebire de proiectarea articolelor fizice, poate fi îmbunătățit rapid prin sprinturi și implementări de cod.

Software-ul este reglabil.

Începând cu clienții dvs. și lucrând înapoi, căutând să simplificați și iterați în mod constant, vă puteți asigura că designul dvs. va rămâne în cele din urmă. Dacă nu ați atins acest punct, continuați să încercați.

Iată un experiment mental la care îmi place să mă joc cu prietenii mei.

Gândiți-vă la ultima dată când ați cumpărat un bilet de avion online. Câți pași a făcut pentru a naviga de la pagina de destinație la confirmarea paginii de plată?

De ce credeți că companiile aeriene îi determină pe utilizatori să parcurgă acest flux de check-out? Cum ați îmbunătăți și simplifica procesul?

O modalitate excelentă de a vă îmbunătăți abilitățile de design digital este să exersați pe proprietatea altui designer. Vedeți dacă puteți îmbunătăți acest lucru.

Designerii digitali consideră că a fi grozav la ceva ca un punct de plecare, nu ca un punct final. Prin iterație și experimentare, un designer digital poate lua lucruri care funcționează bine (sau prost) și le pot îmbunătăți în moduri noi și neașteptate.

Dacă sunteți nou în domeniul designului digital, ar trebui să vă entuziasmeze.

Exemple de design digital realizat bine și cum ajută utilizatorii

Vreau să închei cu exemple de design digital realizat bine. Ofer exemple și imagini și explic de ce designul digital este intuitiv, simplu și relevant.

Dacă doriți să vă dezvoltați abilitățile în acest domeniu, acordați timp nu numai să vă gândiți la modul în care ați îmbunătăți site-urile altor persoane, ci și să învățați din ceea ce fac liderii din domeniu și De ce.

Exemplul nr. 1

Laboratoare elementare oferă o grafică incredibil de intuitivă pentru a ajuta utilizatorii să înțeleagă diferența dintre produsul lor și produsul unui concurent. Fără a citi altceva, înțelegeți intuitiv că produsul lor este comercializat ca fiind mai curat, mai pur și mai simplu.

Contrastul dintre culori îl ajută pe ochi să înțeleagă vizual mesajul și este un exemplu de design digital excelent.

De asemenea, observați cum gramele – o unitate comună de măsură – sunt înlocuite cu miligrame. Acest lucru îl face pe utilizator să simtă că există mai mult zahăr (29.000 mg de zahăr simte ca mult).

Ce este designul digital si de ce conteaza Lucrari UX

Exemplul nr. 2

Țesut este o aplicație amuzantă de calendar care facilitează sondajul de grup. Am folosit o varietate de instrumente software pentru a coordona grupurile și este întotdeauna puțin dezordonat.

Uitați-vă cât de curate sunt infografia și îndemnul la acțiune. Fără să vă gândiți profund la produs, puteți înțelege clar modul în care funcționează produsul și de ce vă va aduce beneficii: pur și simplu alegeți o dată, chestionați oamenii și vedeți care este data cea mai bună pentru grup.

Îmi plac produsele care combină un design captivant, UX, UI și sunt incredibil de ușor de navigat.

1611222369 580 Ce este designul digital si de ce conteaza Lucrari UX

Exemplul nr. 3

Pentru cei care doresc un exemplu din lumea designului digital și fizic, un favorit al meu este Mașini LFA.

Setul lor de produse este complicat: oferă atât mașini de umplere a capsulelor semi-automate, cât și complet automate. Pentru mulți oameni, această tehnologie este abstractă, deoarece nu au văzut personal mașini de acest gen.

Deci, ce face site-ul? Oferă un videoclip care se redă automat atunci când vizitați, astfel încât să puteți vedea cum funcționează dispozitivul și ce beneficii oferă. Acest design digital reunește simplitatea, claritatea și obsesia clienților, totul într-unul.

1611222371 529 Ce este designul digital si de ce conteaza Lucrari UX

Exemplul # 4

Iată un ultim exemplu.

Dacă dorești începe un podcast s-ar putea să experimentați cu diferite programe digitale pentru podcasturi. Unul care combină simplitatea cu ușurința de utilizare și un standard de design digital extraordinar este Buzz Sprout.

Când un utilizator își vizitează site-ul pentru prima dată, utilizatorul este solicitat cu îndrumări convingătoare și directe, tutoriale și sfaturi despre cum să creați un podcast.

Aceste butoane radio spun totul: fac procesul de selecție foarte ușor de utilizat și accelerează procesul de creare a podcasturilor. Într-un singur buton, designul reunește designul puternic și estetica și utilizabilitatea produsului.

1611222372 983 Ce este designul digital si de ce conteaza Lucrari UX