Ce este driverul căștilor și cum afectează calitatea audio?

Ce este driverul căștilor și cum afectează calitatea audio?
⏱️ 7 min read

Dacă sunteți în căutarea căștilor de calitate, veți fi surprins de numeroasele mărci și stiluri disponibile pe piață astăzi. Acest lucru vă poate face mai dificil să o alegeți pe cea potrivită, mai ales dacă cumpărați pentru prima dată. Și navigarea pe foaia de specificații nu face lucrurile mai ușoare.

Specificațiile căștilor sunt complexe și foarte tehnice și vă pot face dificil să o identificați pe cea potrivită, uitându-vă doar la specificații. În acest post vom tăia jargonul pentru a arunca mai multă lumină asupra uneia dintre componentele obișnuite ale căștilor, driverul și modul în care aceasta afectează calitatea audio.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce este un driver pentru căști?

Șoferul este cea mai importantă unitate din căști. Asta pentru că este componenta care transformă semnalele electrice în sunet. Cu alte cuvinte, creează sunetul pe care îl auziți. Gândiți-vă la driverele pentru căști ca la difuzoare mici în ureche.

O unitate de conducere este compusă din trei componente:

  • Un magnet – creează un câmp magnetic
  • Bobine vocale – Mută ​​diafragma pentru a crea sunetul pe care îl auziți când trece un curent electric prin ele
  • O diafragmă – vibrează pentru a crea unde sonore

Un driver pentru căști are formă de disc, iar dimensiunea variază în funcție de marcă și de ieșirea de sunet necesară.

Impactul dimensiunii driverului asupra calității audio

Pur și simplu, cu cât șoferul este mai mare, cu atât este mai bun basul. Dar asta nu înseamnă căștile cu drivere mai mari produc un sunet mai bun decât omologii lor cu drivere mai mici. Departe de. Există mulți factori care intră în joc atunci când vine vorba de calitatea sunetului căștilor. Iată tot ce trebuie să știți despre modul în care dimensiunea șoferului afectează calitatea audio.

Mai mare este întotdeauna mai bine?

Un driver pentru căști are de obicei un diametru cuprins între 8mm – 15mm în timp ce un driver pentru căști variază între 20mm – 50mm în diametru. În general, dimensiunea unui șofer determină intensitatea căștii.

Mulți oameni au făcut să creadă că cu cât dimensiunea este mai mare, cu atât este mai bună calitatea sunetului. Acest lucru nu este în întregime adevărat, deși datorită diafragmei mai mari, basul poate fi puțin mai curat, dar căștile cu drivere mari tind, de asemenea, să se lupte în reproducerea frecvențelor înalte (înalte).

În timp ce driverele mai mari sunt capabile să producă un randament mai mare, acest lucru nu înseamnă că oferă un randament mai bun. Calitatea unității șoferului și variația materialelor din interior fac diferența uriașă. Luați Apple EarPods sau orice alte căști mici, de exemplu. Aceste căști sunt mici, cu drivere foarte mici, dar produc o calitate a sunetului care rivalizează cu alte mărci cu drivere mai mari.

căști-drivere-căști

De asemenea, putem învăța un lucru sau două de la Audio Technica. Această companie produce două modele de căști high-end: M40X și M50X. M40 folosește drivere de 40 mm, în timp ce M50 folosește drivere de 45 mm. Deci, ați presupune că M50X produce un sunet mai bun datorită driverelor mai mari, nu? Nu neaparat.

Ambele căști sunt reglate foarte diferit. M50X are tuning, tampoane și carcase concepute pentru un răspuns ușor agresiv, în timp ce M40X este proiectat în jurul unei semnături mai plate și mai neutre. În ambele cazuri, tipul de căptușeală utilizat și carcasa cupelor au un impact mai mare asupra sunetului decât driverele utilizate.

Pe scurt, dimensiunea driverului afectează ieșirea și gama de frecvență a căștilor. Cu toate acestea, nu trebuie să vă bazați decizia de cumpărare numai pe dimensiunea șoferilor. Există și alți factori, cum ar fi tipul de drivere utilizate și gama de frecvențe care afectează mai mult calitatea sunetului decât dimensiunea driverelor utilizate.

Diferite tipuri de unități de control explicate

După cum sa menționat mai devreme, tipul de driver utilizat la căști afectează foarte mult calitatea sunetului. Iată diferitele tipuri de drivere utilizate în mod obișnuit în căști și căști.

1. Drivere dinamice

drivere-dinamice-1

Dacă sunteți în căutarea căștilor care să ofere un pumn gros de bas, alegeți cele cu drivere dinamice. Aceste drivere sunt foarte frecvente la căști și au o diafragmă mai mare. Ei fac o treabă stelară în furnizarea de bas puternici și obținerea unei presiuni sonore bune fără a consuma multă energie.

Cu driverele dinamice, nu se aplică conceptul că driverele mai mari produc bas mai bun.

2. Drivere magnetice plane

Acestea sunt tipurile de drivere pe care le veți găsi în majoritatea căștilor / căștilor de ultimă generație de pe piață astăzi. Cu această tehnologie, o diafragmă este intercalată între magneți.

drivere pentru căști

Aceste drivere produc un sunet foarte precis și curat, oferindu-vă fiecare detaliu fără a adăuga prea multe efecte sonore sau alte modificări. Din acest motiv, ele sunt alegerea preferată pentru audiofili. Le veți găsi în majoritatea căștilor high-end, cum ar fi Audeze LCD-3.

3. Drivere armate echilibrate

Acestea sunt drivere foarte mici, iar utilizarea lor tipică este cu monitoarele intraauriculare. Deci, cum este posibil ca astfel de șoferi mici să displace mai mult aer? Producătorii pun mai multe drivere într-un singur cască. De obicei, majoritatea monitoarelor intraauriculare vin cu unul până la patru drivere.

drivere-armatura-directă pentru căști

Punerea multor drivere într-un singur căști permite căștilor să reproducă diferite frecvențe cu distorsiuni minime. Driverele armatei echilibrate sunt, așadar, obișnuite în căști și în căști.

4. Drivere electrostatice

Acestea sunt rare și extrem de scumpe. După cum sugerează și numele, acestea utilizează diafragme care sunt încărcate electrostatic. Acestea produc o calitate a sunetului excepțională cu o precizie uluitoare. Din acest motiv, acestea vin cu un preț mare și se găsesc doar în căștile premium.

Care ar trebui să cumpărați?

Totul se rezumă la preferințele dvs. personale și la ce le veți folosi. Dacă sunteți un iubitor de petreceri și doriți ceva care să ofere un pumn destul de puternic – ceva care să vă scufunde chiar în acțiune – mergeți pentru cei cu drivere dinamice.

Dar dacă intenționați să folosiți căștile numai pentru jocuri, cel mai probabil nu vă va păsa prea mult de bas sau de minime. Mergeți pentru cei cu șoferi de armătură echilibrați.

Dacă sunteți audiofil, probabil că nu aveți nevoie de sfatul meu cu privire la ce căști să cumpărați, nu-i așa? O să spun oricum. Alegeți driverele magnetice plane. Și dacă bugetul nu este o constrângere, căștile cu drivere electrostatice vă vor satisface mai mult curiozitatea.

Încheierea

Driverele pentru căști au impact asupra calității sunetului. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă bazați decizia de cumpărare numai pe dimensiunea șoferilor. Există mulți factori care afectează mai mult calitatea sunetului decât efectul dimensiunii șoferului.

Cea mai recentă recoltă de căști vine chiar și cu tehnologia de anulare a zgomotului, care este, de asemenea, un factor major de luat în considerare la cumpărare.

Sperăm că acest ghid vă va ajuta să luați o decizie de cumpărare mai informată atunci când faceți cumpărături pentru căști.

Ce căști folosești? Și ce factori v-au influențat deciziile de cumpărare? Distribuiți cu noi în secțiunea de comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x