Ce este Emulation? Beneficii, dezavantaje și multe altele

Ce este Emulation?  Beneficii, dezavantaje și multe altele
⏱️ 4 min read

Emularea este ceva despre care probabil ați auzit destul de multe de-a lungul anilor – chiar am acoperit o mulțime de emulatoare aici pe Routech.ro. Dar ce este emularea? Dacă aveți întrebări despre acest subiect, citiți mai departe prin acest articol și vă voi explica ce este emularea, care sunt beneficiile acesteia și care sunt dezavantajele acesteia.

Ce este Emulation?

Simplu spus, emularea este atunci când un computer se comportă ca un alt dispozitiv. Un emulator este un software care permite computerului gazdă să se comporte ca ea. Dispozitivele care pot fi imitate includ sisteme de operare vechi, console de jocuri video și anumite programe.

Pe scurt, emularea permite computerului să pretindă că este altceva.

Beneficiile și utilizările emulației

Există un număr mare de beneficii pentru emulare, în special pentru emulare în jocurile video. Emularea jocurilor video le permite utilizatorilor să crească rezoluția în joc, să adauge efecte de post-procesare, să se joace cu diferite controlere și să facă tot felul de lucruri noi cu jocurile lor pe care anterior nu le puteau.

whatisemulation-xenoblade

Imaginea de mai sus arată Cronici Xenoblade, un titlu Wii, care rulează la 1080p complet, cu texturi anti-aliasing și HD personalizate adăugate, pe un computer cu Windows.

Un emulator permite, de asemenea, hardware suficient de puternic pentru a imita hardware-ul vechi pentru compatibilitatea cu versiunile anterioare – Xbox 360 și PS3 sunt mult diferite, din punct de vedere hardware, decât succesorii lor, dar emularea 360 progresează pe Xbox One. Cu toate acestea, Wii U împarte arhitectura cu Wii, astfel încât jocurile sunt compatibile cu versiunile anterioare, fără a fi nevoie de emulare.

În afară de jocuri, emularea își vede utilizarea și în cercurile dezvoltatorilor. Un emulator este util dezvoltatorilor care lucrează pe dispozitive Android, de exemplu, deoarece un emulator Android este inclus în propriul Google SDK Android.

Trebuie remarcat faptul că emularea și virtualizarea nu sunt la fel. Emularea utilizează imitarea completă a hardware-ului și a software-ului, în timp ce virtualizarea imită doar părți din hardware-ul necesar și chiar și așa necesită ca mașina virtuală să aibă aceeași arhitectură (cum ar fi x86) pentru a rula corect, motiv pentru care puteți rula Windows / Linux în virtualizare pe computerele x86, dar nu și pe alte dispozitive.

Dezavantaje și preocupări ale emulației

whatisemulation-xboxone

Imaginea de mai sus arată o comparație a Gears of War rulează pe Xbox 360 original și apoi titlul emulat pe Xbox One. De ce ar arăta jocul emulat mai rău pe consola mai puternică?

Pentru că emulația are costuri severe de performanță. Emularea cu succes poate fi posibilă din punct de vedere tehnic pe Xbox One, dar Xbox One pur și simplu nu este suficient de puternic pentru a emula titluri 360 la setări grafice complete, păstrând în același timp performanțe bune. Chiar și în titluri astfel optimizate, performanța este încă mai slabă pe Xbox One decât pe versiunea originală 360 – iar în cazul jocurilor cu limită maximă de 30 FPS, acest tip de pierdere de performanță poate limita uneori.

În ceea ce privește programarea, emularea este, de asemenea, foarte dificilă de realizat. Datorită cât de ciudat este Xbox-ul original, nu a fost lansat încă niciun emulator Xbox de succes. Chiar PCSX2, premierul emulator PS2, încă se confruntă cu multe probleme de compatibilitate cu titlurile majore PS2, în ciuda faptului că a fost în dezvoltare de treisprezece ani începând cu decembrie 2015.

Emularea este, de asemenea, un domeniu dificil, vorbind din punct de vedere juridic, cel puțin pentru jocurile video și alte programe licențiate. Din punct de vedere tehnic, aveți voie să aveți propriile copii de arhivă în Statele Unite, dar nu aveți voie să le creați singur. Cu toate acestea, urmărirea penală pentru deținerea copiilor de rezervă ale jocurilor video nu se întâmplă de obicei decât dacă le vindeți sau le distribuiți, caz în care tot felul de avocați din domeniul drepturilor de autor vor fi după sângele dvs. în apă.

Închidere

Emularea poate fi o situație dificilă, dificil de înțeles, dar sper că acest articol vă va explica. Emularea poate fi utilizată pentru jocuri, dezvoltare și multe altele. Dacă mai aveți întrebări, asigurați-vă că ne anunțați în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x