Ce este fișierul Windows Hosts și cum să îl editați

Featured Image Windows Hosts File Editing It Windows11 10
⏱️ 16 min read

Fișierul Windows hosts este un fișier text simplu pe computerul dvs. Windows, care poate fi întreținut manual de dvs. în calitate de administrator. Deși opțional, fișierul hosts a fost păstrat în Windows 11 și 10 pentru a ajuta la gestionarea oricărui site web, adresă de rețea a serverului, instrumente de urmărire a anunțurilor, programe spyware și troieni. Acest ghid ușor de înțeles detaliază ce este fișierul Windows hosts și cum să îl deschideți și să îl editați.

Ce este fișierul Windows Hosts?

Dacă ați folosit vreodată directorul unei companii de telefonie, ați ști cum mapează orice înregistrare telefonică la o persoană, afacere sau reședință unică. În același mod, fișierul hosts din orice sistem de operare potrivește adrese IP cu nume de gazdă (sau site-uri web) unice bazate pe domenii, nume de server, proxy și multe altele.

În sistemele Windows, ca și în cazul Linux sau Mac, scopul principal al fișierului hosts este de a permite maparea simplă a adreselor IP a numelor de gazdă și a serverelor. Prin urmare, este similar cu sistemul de nume de domeniu (DNS).

Windows Hosts File Windows11 Ce este fișierul Hosts

Fiecare intrare în fișierul hosts urmează intrarea implicită localhost într-o linie separată. Fiecare linie este precedată de un simbol hash (#) care vă permite să introduceți comentarii. Aplicațiile reale ale fișierului Windows hosts necesită să omiteți semnul #.

Windows Hosts File Windows11 Ce este Hosts Continuare

Unde este fișierul Hosts pe Windows?

Fișierul Windows hosts se găsește întotdeauna la „C:\Windows\System32\Drivers\etc”. Este un fișier text care nu este asociat cu niciun program. Cu toate acestea, îl puteți deschide cu ușurință cu Notepad.

Windows Hosts File Windows11 Etc Hosts File Location

Notă: Dacă încercați să adăugați un alt fișier cu numele „hosts” în folderul „etc”, acesta va avea un impact neglijabil asupra procesului original de fișiere gazde, deoarece pur și simplu îl redenumiti ca alt fișier duplicat.

Cum să deschideți fișierul Hosts în Windows ca administrator

Singura modalitate de a deschide fișierul hosts în Windows ca administrator este să utilizați Notepad. Motivul pentru care aveți nevoie de acces de administrator este că intrările interne ale fișierului hosts pot fi gestionate numai de utilizatorii cu cele mai mari privilegii de administrator.

 1. Accesați meniul Căutare din Windows și deschideți Notepad ca administrator. Dacă opțiunea de administrator nu este vizibilă pentru dvs., faceți clic pe simbolul săgeată în jos. De asemenea, dacă ați salvat comanda rapidă Notepad într-o altă locație de computer, o puteți deschide făcând clic dreapta pe simbolul aplicației și selectând „Run as administrator”.
Windows Hosts File Notepad Admin
 1. Odată ce fișierul Notepad necompletat este deschis, accesați „Fișier -> Deschidere” pentru a căuta fișiere pe computer care funcționează cu Notepad în modul Admin.
Windows Hosts File Notepad Admin Deschide
 1. Navigați la folderul „C:\Windows\System32\Drivers\etc”. Este posibil să nu vezi nimic la început. Faceți clic pe elementul de meniu al unui document text mic pentru a dezvălui mai multe opțiuni.
Windows Hosts File Notepad Admin Filetye Text document
 1. Selectați „Toate fișierele” în opțiunea de meniu aleasă mai sus. Acum fișierul hosts este clar vizibil împreună cu orice alte fișiere. Alegeți fișierul gazde corect în modul Admin Notepad, evitând în același timp orice duplicat.
Windows Hosts File Notepad Admin Toate fișierele deschise
 1. Fișierul hosts va popula Notepad în modul Admin. Puteți edita liber acest document și îl puteți salva fără a întâmpina erori.
Windows Hosts File Notepad Admin Mode
 1. Dacă doriți doar să verificați fișierul hosts și nu să îl editați, îl puteți deschide direct cu Notepad dintr-un simplu clic dreapta.
Fișierul Windows Hosts Windows11 Deschideți clic dreapta

Cum să editez fișierul My Hosts în Windows

Aici vom învăța cum să modificăm fișierul hosts în Windows, care este modul în care sunt servite aplicațiile de utilizare finală.

 1. Deschideți fișierul hosts în Notepad în modul Admin.
 2. Intrările orizontale ale fișierului hosts sunt separate printr-un spațiu sau filă. Pentru a vă asigura că nu există erori din cauza problemelor de sintaxă, selectați întregul bloc de text, inclusiv 127.0.0.1 și localhost, dar nu simbolul hash (#).
Windows Hosts File Copy prima linie
 1. Copiați și lipiți adresa IP și localhost într-o nouă linie. Îl puteți adăuga lângă intrarea anterioară implicită. Pentru a păstra fișierul hosts curat, cel mai bine este să adăugați niște spațiere între paragrafe.
Windows găzduiește fișierul Copierea lipită prima linie
 1. Pentru a începe să adăugați intrări în fișierul hosts, pur și simplu lipiți un nou nume de domeniu în loc de localhost. De asemenea, puteți modifica adresa IP.
 2. presa introduce pentru a adăuga o nouă linie.
S-au adăugat intrări în modul de administrare a fișierelor Windows Hosts
 1. După ce ați terminat de editat fișierul hosts în modul de administrare Notepad, asigurați-vă că salvați intrările.
Windows Hosts File Windows11 Salvați editările

Notă: dacă uitați să editați fișierul hosts ca utilizator admin în Windows, veți întâlni mesajul „Nu aveți permisiunea de a salva în această locație. Contactați administratorul pentru a obține permisiunea”.

Windows găzduiește eroare de salvare a fișierelor în modul non-administrator

Aplicații ale fișierului Windows Hosts

Deoarece fișierul hosts poate suprascrie serverul DNS, acesta poate atinge obiective avansate, cum ar fi blocarea sau redirecționarea oricărui site web sau URL la alegere.

1. Editați fișierul Windows Hosts pentru a bloca site-urile web

Puteți utiliza fișierul Windows hosts pentru a elimina adresele URL, site-uri de divertisment și alte site-uri web pe care nu doriți să le vizitați, care irosesc timp. Nu vrei să petreci timp pe Netflix? Pur și simplu blocați-l complet la nivel de sistem.

 1. Deschideți fișierul hosts în Notepad ca utilizator administrator.
 2. Populați lista de site-uri web pe care doriți să le blocați în format 127.0.0.1 domain. Urmați-l salvând și ieșind din fișierul Notepad.
Windows găzduiește site-uri de browser de fișiere blocate

Poate fi un moment în care trebuie să blocați mai multe domenii ale aceluiași serviciu ca intrări individuale din fișierul hosts. De exemplu, tratează „twitter.com” și „m.twitter.com” ca două intrări separate.

După ce salvați lista de site-uri web blocate în Notepad, nu o veți putea accesa din nou pe un browser decât dacă editați fișierul hosts pentru a recâștiga accesul. Această metodă de blocare este acceptată pe Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox, Opera și multe alte browsere. Este foarte important să ștergeți memoria cache a browserului după blocarea site-ului web în fișierul hosts, altfel, se va încărca din nou.

Windows Hosts File Site-ul web blocat prin fișierul Hosts

În afară de browserele majore, puteți bloca și site-uri web pe browsere alternative mai puțin utilizate, cum ar fi SlimBrowser.

2. Editați fișierul Windows Hosts pentru a redirecționa site-urile web

Puteți utiliza fișierul Windows hosts pentru a redirecționa orice site web către o altă adresă URL. Este posibil să nu fie întotdeauna acceptat din cauza conflictelor de certificate de securitate.

 1. Deschideți fișierul Windows hosts în Notepad în modul Admin.
 2. Introduceți numele site-ului web pe care doriți să îl redirecționați în altă parte. Exemplul nostru va înlocui „nytimes.com” cu „bbc.com”.
Windows găzduiește File Browser Redirecționare Redirecționare Browser Nume
 1. Deschideți Windows Command Prompt și introduceți următorul text în fereastră.
ping website name
 1. Comanda de mai sus va genera o serie de răspunsuri de la site-ul final în timp ce dezvăluie adresa IP. Uneori este posibil să vedeți o adresă IPv6 în loc de IPv4, așa cum se arată în exemplul de mai jos.
Windows găzduiește browserul de fișiere redirecționat adresa IP a site-ului web
 1. Odată găsită adresa IP, reveniți la fișierul hosts și modificați intrarea 127.0.0.1 pentru site-ul web pe care doriți să îl redirecționați, înlocuind-o cu adresa IP generată în linia de comandă.
 2. Salvați fișierul hosts și reveniți la un browser pentru testare.
Windows găzduiește browserul de fișiere redirecționat IP în Notepad.pg
 1. După setarea proprietății de redirecționare pentru orice site web, veți vedea un mesaj de redirecționare. Uneori este o eroare, deoarece certificatele de securitate ale celor două site-uri nu se potrivesc. Acesta este motivul pentru care scopul său principal este de a redirecționa un site de divertisment sau neproductiv către o pagină de pornire a companiei sau adresa propriului server.
Site-ul Web redirecționat fișierul Windows Hosts folosind gazde

3. Protecție împotriva spamului și a programelor malware cu fișierul Hosts

Fișierul Windows hosts poate fi, de asemenea, utilizat pentru a gestiona mai multe link-uri spam ale utilizatorilor, site-uri terțe, module cookie, instrumente de urmărire a anunțurilor și roboți de supraveghere. Poate fi folosit pentru a ține la distanță site-urile malware. Browsere precum Firefox vă oferă o listă completă de trackere și roboți pe orice pagină web. Dacă doriți să frecventați un site web în același timp evitând linkurile sale spam, pur și simplu adăugați-le ca intrări blocate într-un fișier gazdă.

Windows găzduiește fișiere malware legături spam

întrebări frecvente

1. De ce nu funcționează fișierul meu hosts?

Windows nu poate citi fișierul hosts de pe computer? Este posibil să întâmpinați această eroare atunci când nu setați corect sfârșiturile de linie în Notepad ca utilizator administrator. Într-adevăr, se rezumă la erori de sintaxă în salvarea intrărilor. Lucrul bun este că aceste probleme sunt foarte ușor de rezolvat.

Pentru a evita posibile erori în intrările salvate folosind fișierul Windows hosts, asigurați-vă că copiați și lipiți întreaga primă propoziție care conține „127.0.0.1” și „localhost” în intrarea implicită. Folosiți-l pentru a modifica fiecare rând de mai jos.

2. Cum îmi pot șterge fișierul hosts în Windows?

Ștergerea fișierului hosts este foarte ușoară. Acest lucru vă permite să reutilizați documentul fișierului hosts așa cum era într-o stare anterioară.

 1. Deschideți fișierul hosts în Notepad în modul Admin.
 2. Selectați toate intrările care nu sunt implicite, care sunt textul rămas sub liniile localhost.
 3. Ștergeți intrările și salvați fișierul hosts. Acum este șters pentru reutilizare.
Windows Hosts File Ștergeți fișierul Hosts

3. Cum pot reseta fișierul Windows hosts înapoi la valoarea implicită?

Uneori este posibil să vă confruntați cu erori în configurația fișierului Windows hosts, mai ales după ce a fost schimbat de mai multe ori. Pentru a anula aceste erori, este o idee bună să resetați fișierul Windows hosts înapoi la starea implicită.

 1. Deschideți orice document Notepad în modul Admin și copiați și lipiți următorul text de mai jos.
# Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp. # # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows. # # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each # entry should be kept on an individual line. The IP address should # be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one # space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol. #
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com
# source server
# 38.25.63.10 x.acme.com
# x client host
# localhost name resolution is handle within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost
 1. Salvați intrarea de mai sus pe desktop sau în orice altă locație a computerului, în afară de folderul „etc” din System32. Numiți documentul drept „gazde”.
Windows găzduiește fișier Salvare desktop
 1. Reveniți la fișierul hosts din folderul „etc” și redenumiți-l ca „hosts.old”.
 2. Transferați fișierul gazde nou creat în folderul „etc” pentru a-l face din nou fișierul gazde implicit.
Redenumirea fișierului Windows Hosts

4. Pot șterge fișierul Windows hosts?

În timp ce fișierul hosts are o funcție foarte puternică în blocarea site-urilor web, în ​​mod interesant, este doar o resursă de sistem opțională în Windows 11/10. Puteți șterge cu ușurință fișierul hosts de pe computer fără ca acesta să afecteze operațiunile computerului în vreun fel. Puteți oricând să recreați un fișier hosts nou, resetându-l ca implicit în Notepad, folosind metoda prezentată mai sus.

5. Poate malware-ul să afecteze fișierul hosts?

Deoarece fișierul hosts are un rol puternic în blocarea și redirecționarea site-urilor web în Windows, este un punct de atac favorit pentru autorii de malware. Uneori, chiar și Windows Defender poate determina incorect că fișierul hosts a fost modificat de programe malware sau spyware. În acest caz, puteți exclude fișierul hosts de la scanarea de către Windows Defender în timp ce corectați legăturile malware inserate în fișier. Cu toate acestea, în alte cazuri, autorii de programe malware își pot denumi programele malware după gazde și încearcă să-l plaseze în folderul etc.

Credit imagine: Pixabay

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x