Ce este folderul windows.old și cum să îl eliminați corect

Ce este folderul windows.old și cum să îl eliminați corect

După o lungă așteptare, am primit în cele din urmă actualizarea Windows 10 Anniversary cu funcții îmbunătățite și noi, cum ar fi extensii pentru browserul Edge, centru de acțiune îmbunătățit, integrare mai profundă Cortana etc.

Dacă ați instalat actualizarea aniversară, este posibil să fi observat un nou folder numit „windows.old” în rădăcina unității C. De fapt, de fiecare dată când instalați o actualizare majoră sau când vă actualizați sistemul de la o versiune la alta, veți vedea acest folder.

Iată ce este de fapt folderul „windows.old” și cum să îl eliminați corect.

Ce este folderul windows.old

Dosarul „window.old” nu este nimic nou. A fost introdus înapoi în Windows Vista, iar acest folder este creat automat atunci când faceți upgrade de la o versiune de Windows la alta, cum ar fi de la Windows 7 la 10 sau când instalați actualizări majore, cum ar fi actualizarea Aniversare. Acest folder conține toate datele necesare, fișierele și alte setări ale instalării Windows anterioare. Deoarece dosarul conține toate fișierele esențiale, vă permite să faceți downgrade cu ușurință în cazul în care nu vă place actualizarea. Deseori puteți chiar să copiați datele utilizatorului și alte setări direct din folderul „windows.old” în noua dvs. instalare.

Pe cât de bun este, în funcție de folderul dvs. de utilizator și de programele instalate, folderul „windows.old” poate ocupa o bucată bună din spațiul pe hard disk. Adesea nu este mai puțin de 10 GB.

Dacă sunteți sigur că nu veți face downgrade, atunci când eliminați acest folder, puteți obține înapoi un spațiu de unitate C atât de necesar.

Eliminați folderul windows.old

Deși folderul windows.old poate arăta ca orice alt folder, nu îl puteți șterge direct folosind tasta Ștergere de pe tastatură. În schimb, trebuie să utilizați Instrumentul de curățare a discului Windows. Căutați „Curățare disc” în meniul Start și deschideți-l.

eliminați folderul vechi Windows selectați curățarea discului

Odată ce instrumentul de curățare a discului a fost deschis, selectați unitatea C din meniul derulant și faceți clic pe butonul „OK”.

eliminați folderul vechi Windows selectați unitatea

Windows vă va arăta câteva fișiere pe care le puteți curăța. Deoarece folderul „windows.old” este un folder de sistem, faceți clic pe butonul „Curățați fișierele de sistem” care apare în partea de jos a ferestrei.

eliminați vechiul folder Windows faceți clic pe curățare

Acțiunea de mai sus va începe scanarea tuturor fișierelor pe care le puteți curăța.

eliminați fișierele vechi de scanare Windows

După finalizarea scanării, Windows va afișa toate fișierele pe care le puteți șterge. Aici, selectați opțiunea „Instalare Windows anterioară” și faceți clic pe butonul „OK”. De asemenea, puteți selecta alte opțiuni, cum ar fi fișiere de instalare temporare Windows, conținut offline pentru demonstrații cu amănuntul, fișiere Internet temporare, jurnale de actualizare Windows, fișiere Windows Defender, pachete de drivere de dispozitiv etc., pentru a câștiga spațiu suplimentar. După cum puteți vedea, toate fișierele pe care le-am selectat se ridică la 24 GB (aproape).

eliminați dimensiunea totală a fișierului din vechiul folder Windows

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra de confirmare. Pur și simplu faceți clic pe butonul „Ștergeți fișierele” pentru a continua.

eliminați folderul vechi Windows, faceți clic pe ștergeți fișierele

Din nou, Windows vă poate arăta un mesaj de avertizare cu privire la fișierele temporare de instalare Windows și fișierele anterioare de instalare Windows. Pur și simplu faceți clic pe butonul „Da” pentru a continua.

eliminați vechiul folder Windows faceți clic pe da

Această acțiune va curăța toate fișierele selectate și veți câștiga din nou spațiul pe hard disk în cel mai scurt timp.

eliminați folderul vechi Windows eliminând

Nu comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale despre folderul windows.old și folosind metoda de mai sus pentru a-l elimina.

Scroll to Top