Ce este Ghosting-ul tastaturii și de ce ar trebui să vă pese?

Ce este Ghosting-ul tastaturii și de ce ar trebui să vă pese?
⏱️ 3 min read

Termenul „tastatură fantomă” este mult mai puțin înfricoșător decât pare. În ciuda acestui fapt, cu siguranță poate „bântui” anumiți utilizatori de tastatură și poate provoca rezultate nedorite. Veți găsi pe piață multe tastaturi anti-ghosting pentru a rezolva această problemă, dar rămâne întrebarea: ce este ghosting-ul și de ce ar trebui să vă intereseze?

Ce este tastatura Ghosting?

Fantoma tastaturii este atunci când o tastatură nu înregistrează o tastă apăsată chiar dacă utilizatorul a apăsat-o corect. Acest lucru se datorează de obicei producătorului tastaturii care încearcă să mențină costurile reduse folosind piese mai ieftine.

Când tastați pe o tastatură ca în mod normal, este posibil să nu suferiți niciodată de tastatură. Foarte rar țineți apăsate mai mult de trei taste, pe care majoritatea tastaturilor de astăzi le pot suporta. Ca atare, dacă utilizați tastatura pentru a lucra sau a posta pe rețelele de socializare, este posibil ca ghosting-ul să nu fie niciodată o problemă.

Cu toate acestea, lucrurile se schimbă într-un mediu de joc. Să presupunem că cineva joacă un shooter online la prima persoană și folosește o tastatură care acceptă cel puțin trei taste. Aleargă pe un câmp de luptă, ceea ce înseamnă a ține apăsat W a merge înainte și Schimb a transforma mersul într-o fugă. În prezent, utilizează două dintre cele trei chei din „bugetul” lor doar mergând înainte!

Ved apoi un inamic înainte, așa că țin apăsat pe Ctrl cheie pentru a se ghemui sub un capac în fața lor. Acum avem W, Schimb, și Ctrl tastele ținute, ceea ce înseamnă că bugetul tastaturii este completat.

Dacă acest jucător observă brusc o mină terestră în fața lor și apasă rapid Spaţiu pentru a sări peste el, această apăsare a tastei SPACE este „peste buget”. Ca atare, tastatura nu înregistrează presa SPACE, iar jucătorul fuge direct în mina terestră – spre supărarea lor!

Prevenirea fantomelor

Deci, dacă sunteți în căutarea unei noi tastaturi și nu doriți să apară fantomele, ce puteți face?

Tastare Ghosting Typing

În primul rând, puteți arunca o privire pentru tastaturile „anti-ghosting”. Acestea vor enumera de obicei numărul de taste de pe tastatură care acceptă această funcție, cum ar fi „anti-ghosting cu 25 de taste”. Aceasta nu va acoperi întreaga tastatură pentru anti-ghosting, dar va viza în mod individual tastele care tind să fie menținute apăsate alături de alte taste.

O altă opțiune este să căutați tastaturi concepute pentru a suporta până la un anumit număr de taste apăsate. Acestea sunt publicitate folosind termenul „[number]-stornire cheie. ” De exemplu, o tastatură care vă permite să țineți apăsate 4 taste simultan se numește tastatură cu 4 taste.

Cu toate acestea, cele mai bune dintre toate sunt transferurile cu cheie n. Acest termen nu are nicio legătură cu tasta fizică „N” de pe tastatură; în schimb, este litera matematică pentru un set de numere care continuă pentru totdeauna. Acesta este un nume relevant, întrucât o tastatură n-key rollover nu are limită superioară de taste. Fiecare apăsare de tastă este înregistrată separat, ceea ce înseamnă că nu există deloc fantome!

Ghost Busters

Fantomele tastaturii nu afectează pe toată lumea, dar pentru cei care sunt afectați, poate fi o supărare majoră. Dacă doriți o tastatură anti-fantomă, asigurați-vă că acordați prioritate tastaturilor cu n-tastă pentru a elimina problema.

Te afectează fantomele tastaturii? Crezi că o tastatură anti-ghosting este o investiție bună? Spuneți-ne mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x