Ce este Google Widevine DRM și de ce aveți nevoie de el?

Ce este Google Widevine DRM și de ce aveți nevoie de el?
⏱️ 5 min read

Dacă transmiteți conținut în flux de la servicii precum Netflix și Hulu, este posibil să fi văzut o solicitare pentru instalarea Google Widevine. În funcție de dispozitiv și browser, este posibil să fie deja încorporat în mod implicit. Oricum ar fi, mulți utilizatori vor să știe exact ce este și ce face. Vestea bună este că nu este un virus și este sigur. De asemenea, este necesar să vizualizați anumite conținut de streaming.

Ce este Google Widevine DRM?

Google Widevine este un serviciu de gestionare a drepturilor digitale (DRM) utilizat pentru a proteja conținutul online de piraterie. Este folosit de un o mare varietate de servicii de streaming populare pentru a împiedica utilizatorii să descarce sau să copieze emisiunile și filmele lor TV.

În timp ce unele servicii acceptă alte tipuri de instrumente DRM, unele acceptă doar Widevine. Este încorporat în multe dispozitive Android și browsere bazate pe Chromium, ceea ce înseamnă că este deja instalat. Este posibil să vi se solicite să o activați prima dată când încercați să urmăriți un serviciu de streaming care necesită acest lucru. Dacă nu, veți primi o eroare conform căreia conținutul nu poate fi redat.

Widevine este necesar pentru a viziona servicii de streaming precum Netflix, Disney +, Hulu, Amazon Prime Video și multe altele. Deoarece conținutul este protejat de Widevine, nu există altă opțiune.

Motivul pentru care trebuie să instalați instrumentul este că procesarea protecției conținutului are loc pe dispozitivul utilizatorului. Acest lucru ajută la prevenirea oricărei manipulări exterioare.

Compatibilitatea dispozitivului

Un lucru pe care trebuie să-l știți despre Google Widevine DRM este că nu este compatibil cu toate dispozitivele. Cu toate acestea, este un serviciu atât de de încredere de către atât de mulți furnizori majori de conținut video, încât veți găsi că este compatibil cu majoritatea dispozitivelor. Majoritatea dispozitivelor Android lansate din 2017 sunt compatibile, deși unele dispozitive de ultimă generație pot avea probleme. Puteți verifica suportul DRM al dispozitivului dvs. Android utilizând Aplicația DRM Info. Widevine este disponibil pentru iOS 6.0 sau o versiune ulterioară.

Ce este compatibilitatea Google Widevine Drm

Așa cum am menționat anterior, Widevine face parte din browserele bazate pe Chromium. Cu toate acestea, este posibil să vi se solicite să activați sau să instalați extensia. De exemplu, mi s-a solicitat să instalez extensia când folosesc Brave, care se bazează pe Chromium, dar se axează mai mult pe securitate.

Multe televizoare inteligente și dispozitive de streaming acceptă Widevine pentru a permite accesul la aplicații de streaming. Dacă o aplicație este listată ca fiind acceptată de dispozitiv, atunci are și Widevine încorporat. Există, de asemenea, modalități de a vizualiza servicii de streaming și pe Linux.

Probleme de calitate video

Dacă observați că dispozitivul dvs. este limitat la streaming doar la o anumită calitate, acest lucru se poate datora nivelului de securitate acceptat de dispozitivul dvs. Toate dispozitivele acceptate de Google Widevine trebuie să accepte securitatea L1, L2 sau L3, L3 fiind cel mai înalt nivel de securitate.

Ce este Google Widevine Drm Video

Pentru a transmite în flux calitate HD completă, dispozitivul dvs. trebuie să fie certificat L3. Cu toate acestea, multe sunt certificate doar L1, ceea ce este mai ușor de realizat. Protecțiile în vigoare nu sunt la fel de bune, motiv pentru care serviciile de streaming nu permit acestor dispozitive să transmită o calitate video superioară.

De asemenea, verificați setările aplicației de streaming pentru a vă asigura că nivelul de calitate nu este setat automat la o calitate inferioară. De exemplu, pe Android, o aplicație de streaming poate stabili o calitate mai scăzută atunci când se difuzează pe date celulare pentru a ajuta la economisirea utilizării datelor. Dar puteți schimba acest lucru dacă dispozitivul dvs. este certificat L2 sau L3. Aplicația DRM Info vă arată nivelul de securitate al dispozitivului dvs. Android.

Adăugarea sau eliminarea Google Widevine

Pentru dispozitivele în care este încorporat Google Widevine, de obicei nu poate fi eliminat. De fapt, este posibil să nu-l vedeți nici măcar listat în aplicațiile sau extensiile disponibile.

Ce este notificarea de instalare Google Widevine Drm

Dacă ați instalat extensia sau pluginul atunci când vi se solicită, deschideți setările browserului și deschideți secțiunea Extensii, Suplimente sau Pluginuri. Localizați Widevine și eliminați-l sau dezinstalați-l. În funcție de browserul sau dispozitivul dvs., acesta poate fi numit lucruri diferite, cum ar fi Widevine CDM (modul de decriptare a conținutului) sau Widevine Media Optimizer (de obicei, atunci când Widevine este atât playerul de protecție, cât și playerul de conținut).

De asemenea, poate fi instalat ca orice altă aplicație sau program, în special pe un desktop. Puteți dezinstala Widevine în același mod în care dezinstalați orice alt software, cum ar fi accesarea / Eliminarea programelor pe Windows.

Dacă trebuie să-l instalați, încercați să vizualizați conținutul unui serviciu protejat. Acest lucru vă solicită să instalați Widevine. Sau puteți căuta direct Widevine în extensia, add-on-ul sau magazinul de pluginuri al browserului.

Încercați să găsiți serviciul de streaming perfect pentru dvs.? Utilizați aceste instrumente la îndemână pentru a afla ce să folosiți.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x