Ce este Groove Music și cum să o folosiți

Ce este Groove Music și cum să o folosiți
⏱️ 7 min read

O bijuterie ascunsă surprinzătoare în Windows 10 despre care puțini oameni vorbesc este Groove Music. În timp ce era un player de muzică și un serviciu / magazin de abonament de muzică digitală totul într-unul, acum este doar un player de muzică. Dacă nu ați luat niciodată aplicația pentru test drive, probabil că nu sunteți singur. Cu toate acestea, după ce petreceți câteva minute folosind-o, veți găsi că este ideală pentru gestionarea muzicii stocate pe computerul dvs. și în cloud.

Ce este Groove Music?

Știu că toată lumea a iubit iPod-urile, dar personal, mi-a plăcut mai mult Zune. Avea mai mult spațiu de stocare și era mai ieftin, dar, din păcate, Microsoft a renunțat la suport. Pe măsură ce acest lucru a dispărut, la fel și managerul muzical Zune. Înlocuitorul a devenit Groove Music. La început, a funcționat la fel ca aplicația Zune. Puteți cumpăra muzică, vă puteți abona pentru ascultare suplimentară și vă puteți gestiona colecția de muzică.

Odată cu lansarea Windows 10, Microsoft a decis să elimine treptat Windows Media Player și să treacă la Groove Music. Pentru mulți utilizatori, Windows Media Player este încă în sistemul dvs., deoarece utilizatorii nu doreau să renunțe la el. La început, nici eu nu am făcut-o, din moment ce puteai extrage muzică de pe CD-urile cumpărate de pe computer.

Acum, la ani de la lansare, Groove Music a devenit un player și un manager de muzică impresionant, dar ușor de utilizat. Modernizează Windows Media Player și managerul de muzică Zune pentru a crea ceva și mai bun.

Caracteristici Groove Music

Aplicația este preinstalată în Windows 10, deci nu este nimic de descărcat. De fapt nici nu aveți nevoie de un cont Microsoft pentru a-l utiliza, deși puteți, dacă doriți.

Scopul principal al aplicației este de a reda fișiere muzicale stocate pe computer. În prezent, acceptă următoarele tipuri de fișiere:

 • mp3
 • wma
 • flac
 • wav
 • aac
 • m4a
 • 3gp
 • 3g2
 • amr
 • ac3

Aceasta acoperă majoritatea fișierelor audio pe care le-ai reda de obicei. De asemenea, va susține redarea CD-urilor dacă aveți o unitate de disc pe desktop sau laptop.

Ce este Groove Music și cum să o folosești Playlisturi

Dacă utilizați Windows Media Player, listele dvs. de redare actuale sunt importate automat. În plus, poți să-ți creezi propriul. O caracteristică preferată a mea este aceea de a putea amesteca toate fișierele audio fără a crea o listă de redare.

Câteva alte caracteristici de care vă veți bucura includ:

 • Caseta de căutare pentru a găsi artiști, albume și melodii
 • Vizualizați întreaga colecție filtrată după artist, album sau titlul melodiei
 • Reveniți rapid la albumele și playlisturile redate recent
 • Măriți playerul pe ecran normal, mic sau complet
 • Vizualizați melodiile viitoare în lista dvs. de redare
 • Sortați listele de redare pentru a găsi rapid ceea ce doriți
 • Reglați egalizatorul pentru sunet personalizat
 • Schimbați tema cu tema Windows 10 curentă, Light sau Dark
 • Setați mai multe zone pentru a căuta muzică de importat

Cum se folosește Groove Music

Interfața este minimă și pune tot accentul pe muzica dvs., ceea ce îmi place. Sincer, playerul arată mai frumos decât Windows Media Player, deși are mai puține opțiuni.

Deschideți Start și tastați Groove Music pentru a deschide aplicația.

Ce este Groove Music și cum să o folosești Deschis

În mod implicit, aplicația începe să importe muzică stocată în folderul Muzică din Windows 10. Dacă utilizați un alt folder, modificați acest lucru accesând meniul Setări din Groove Music. Aceasta se află în marginea din stânga jos a ferestrei.

Ce este Groove Music și cum să o folosești Music

Selectați „Alegeți unde căutăm muzică” pentru a selecta folderele din care doriți să extrageți. Dacă ți-ai stocat muzica pe un hard disk extern sau un serviciu de stocare în cloud pentru a economisi spațiu, poți alege și acele foldere. Va trebui să conectați folderul de stocare în cloud la computer, deoarece Groove Music nu funcționează direct cu serviciile cloud. Evident, funcționează bine cu OneDrive.

Ce este Groove Music și cum să o folosești Dosare noi

De asemenea, puteți modifica setările egalizatorului din Setări. Deși nu există opțiuni avansate, puteți face unele modificări de bază. Acest lucru vă ajută să obțineți un sunet mai personalizat.

Ce este Groove Music și cum să îl utilizați Egalizator

A canta

Utilizați meniul hamburger din partea stângă sus pentru a căuta rapid muzică și pentru a accesa listele de redare. Puteți începe chiar și o nouă listă de redare de aici.

Ce este Groove Music și cum să o folosești Găsiți muzică

Selectați orice melodie, artist, album sau listă de redare pentru a începe redarea muzicii. Faceți clic pe melodia în curs de redare din partea de jos pentru a extinde playerul la dimensiunea ferestrei și pentru a vizualiza melodiile viitoare sau pentru a minimiza playerul folosind butonul de minimizare din dreapta controlului volumului.

Dacă aveți o listă de melodii aleatorii care se joacă, treceți cu mouse-ul peste orice melodie pentru ao adăuga rapid la o listă de redare, scoateți-o și alte melodii din listă sau începeți să redați melodia respectivă.

Ce este Groove Music și cum să o folosești Playlist

Când bifați o melodie, veți vedea o listă de opțiuni în partea de jos a playerului. Editați cu ușurință lista de redare actuală exact așa cum doriți.

Ce este Groove Music și cum să o folosiți Edit

În general, Groove Music este incredibil de simplu de utilizat. Nu are nicio caracteristică suplimentară. Este un player de muzică care vă permite să vă gestionați colecția și să-și facă treaba bine. Pentru o aplicație gratuită, este o alegere bună. Desigur, există și alte opțiuni gratuite disponibile dacă căutați ceva diferit.

Legate de:

 • 5 moduri de a aplica un egalizator muzicii dvs. în macOS
 • 6 cele mai bune alternative Spotify pentru streaming muzical
 • 10 dintre cele mai bune aplicații Music Player pentru Android

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x