Ce este hackingul etic și cum devii unul?

Ce este hackingul etic și cum devii unul?
⏱️ 4 min read

Două cuvinte pe care s-ar putea să nu vă așteptați să le vedeți împreună sunt „hacking etic”. Hackerii sunt considerați în mod obișnuit ca niște figuri misterioase cu glugă care intră în conexiuni Wi-Fi și fură informații despre cardul de credit al oamenilor. Cu toate acestea, hackerii nu sunt atrași de hacking doar pentru a efectua activități infracționale; majoritatea intră în scenă pentru că au o pasiune pentru securitate. Utilizează acea pasiune care îi separă pe entuziaști de criminali.

Spion vs. Spy

Aceasta este lupta în curs de desfășurare între hackerii rău intenționați („blackhats”) și hackerii constructivi („whitehats”). Blackhats încearcă întotdeauna să găsească noi modalități de a intra în sisteme pentru a instala software rău intenționat sau a fura date vitale. Whitehats, pe de altă parte, își folosesc cunoștințele de hacking pentru a sfătui companiile cu privire la modul în care își pot îmbunătăți mai bine securitatea. Acesta este ceea ce îi face „etici:” își folosesc puterile mai degrabă spre bine decât spre rău.

Unul dintre modurile în care un hacker whitehat poate ajuta companiile este să efectueze un atac asupra sistemelor lor. Desigur, ei nu fac acest lucru neanunțat; acest lucru i-ar duce la mari probleme legale, oricât de etice ar pretinde că sunt! Companiile abordează aceste alburi și le cer să-și testeze securitatea. Hackerii primesc apoi permisiunea de a testa o anumită zonă a soluției de securitate a companiei pentru a vedea dacă aceasta se supune sarcinii. Desigur, nimeni care nu este suficient de calificat la un loc de muncă nu ar trebui să lucreze gratuit; salariul mediu de plecare pentru hackeri etici se ridică la aproximativ 95ka dolari pe an.

Cum devin oamenii hackeri etici

carte-hackeri-etici

Hackingul etic este un serviciu foarte necesar pentru companiile care au informații sensibile de protejat. De fapt, este atât de important, instituțiile organizează cursuri care îi învață pe oameni cum să pirateze, cu intenția că îl folosesc pentru mijloace etice. Acest lucru creează o oarecare îngrijorare în rândul publicului că oamenii de pe aceste cursuri pot transforma pălăria neagră și pot începe să-și folosească noile cunoștințe în scop personal.

Din păcate, pur și simplu nu există nicio modalitate de a ne aștepta ca un hacker etic să-și facă treaba bine fără a-i învăța toate metodele folosite de blackhats. Învățând hackerilor etici ceva mai puțin va însemna că albii vor trece cu vederea găurile și defectele de securitate pe care un agent rău intenționat le va prelua. Există chiar și manuale care învață hacking-ul, cu speranța că cititorii lor îl vor folosi pentru bine și nu pentru rău.

site-ul-hackerilor etici

Dacă un hacker nu are chef să-și ducă abilitățile la un nivel de carieră, există încă mijloace în care își pot practica ambarcațiunile în mod legal. Multe site-uri comunitare de hacking, cum ar fi Hack acest site! permite oamenilor să-și testeze abilitățile și să concureze în competiții într-un mediu legal. Acest lucru le oferă hackerilor un teren frumos, așa că nu trebuie să apeleze la site-uri web inocente pentru a-și pune la încercare abilitățile.

Pentru cei care sunt dornici să învețe despre hacking-ul etic, există unele cursuri online pe care o poți lua. Majoritatea vă vor învăța despre Kali Linux, care este principalul instrument pe care îl folosesc majoritatea hackerilor pentru hacking.

Hackarea hackerilor etici

Hackingul etic poate suna ca un mit, dar beneficiile sale sunt foarte reale. Companiile depind de whitehats pentru a evidenția defectele din securitatea lor, astfel încât să-și poată apăra mai bine informațiile atunci când cineva cu intenție rău intenționată le țintește. Acum știi ce sunt hackerii etici, ce fac și de ce sunt necesari.

Ce părere aveți despre învățarea oamenilor să devină hackeri etici? Ar trebui ca tehnicile hackerilor să fie mai bine ascunse pentru a împiedica mai multe pălării negre să intre pe scenă? Sau accesul la aceste informații ar trebui să rămână același, astfel încât oamenii să poată învăța mai bine cum să se apere? Spuneți-ne părerea dvs. mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x