Ce este HDMI ARC și cum funcționează

Ce este HDMI ARC și cum funcționează
⏱️ 4 min read

Dacă dețineți un televizor HD, un sistem home theater, o bară de sunet sau un receptor A / V, este posibil să fi observat un mic simbol pe una dintre intrările HDMI ale dispozitivului dvs. pe care scrie „ARC”. Ce înseamnă? Sugestie: nu se referă la arhitectura sistemului dvs. ca la acoperirea antireflexivă (ARC) și nici nu are legătură cu acel reactor mistic care alimentează costumele lui Iron Man.

ARC sau „Audio Return Channel” este o specificație HDMI încorporată în multe televizoare moderne, sisteme de acasă, bare de sunet și receptoare. Acesta nu este un port HDMI obișnuit. Are potențialul de a vă simplifica nevoile și configurarea cablurilor audio, dar are un cost potențial. Din păcate, doar câțiva știu că există sau la ce servește și cum să-l folosească. Mai rău, producătorii rareori explică cum să-l folosească sau cum îl implementează produsele lor.

Iată tot ce trebuie să știți despre HDMI ARC, astfel încât să puteți exploata puterea acestuia de a funcționa pentru dvs.

Cum funcționează canalul de returnare audio (ARC)

În teorie, HDMI ARC ar trebui să vă ajute să aveți o singură conexiune între televizorul dvs. și sistemul dvs. audio. Deci, dacă televizorul și sistemul audio compatibil HDMI sunt echipate cu această caracteristică, puteți transfera cu ușurință sunetul de la televizor la un receptor home theater și puteți asculta audio-ul televizorului prin difuzoarele home theater, în loc să ascultați audio prin intermediul televizorului mediocru. difuzoare. Această minunată specificație HDMI oferă o comunicare bidirecțională între televizorul dvs. și un dispozitiv audio compatibil.

De exemplu, dacă de obicei recepționați semnale TV prin aer prin antene, sunetul din acele surse merge direct la televizor. Acum, pentru a obține acel sunet de la televizor la un sistem home theater, în mod obișnuit ar trebui să conectați un cablu suplimentar (fie coaxial digital, digital optic sau analogic stereo) de la televizor la sistemul home theater. Dar cu ARC, puteți profita de același cablu HDMI pe care l-ați conectat deja la televizor pentru a transfera acele semnale audio în home theater fără a fi nevoie de cabluri suplimentare.

Frumusețea ARC este evidentă prin versatilitatea sa. La un nivel, poate transfera audio din surse TV interne – inclusiv aplicații de streaming încorporate precum Netflix, Pandora, YouTube și multe altele către un sistem home theater. La un alt nivel, poate transfera sunet de pe alte dispozitive conectate, cum ar fi o consolă de jocuri sau un Blu-ray către un sistem home theater. În astfel de cazuri, televizorul dvs. devine hub-ul central cu toate celelalte surse conectate la acesta. Cu toate acestea, rețineți că rutarea audio din surse externe prin ARC ar putea să nu funcționeze pentru toate televizoarele. Verificați manualul pentru mai multe detalii despre specificațiile ARC ale dispozitivului.

Cum se activează canalul de revenire audio (HDMI ARC)

Primul lucru de făcut este să vă asigurați că atât televizorul, cât și receptorul audio au caracteristica HDMI ARC și că același lucru este inclus ca opțiune în setările dispozitivului. O modalitate de a stabili dacă televizorul și sistemul dvs. home theater ARC este să verificați manual etichetarea intrărilor HDMI de pe televizor și a ieșirilor HDMI de pe sistemul dvs. home theater. Dacă vedeți eticheta „ARC” sau HDMI ARC pe ambele dispozitive, știți că sistemul dvs. de divertisment acceptă această tehnologie.

hdmi-arc-2-1

Următorul pas este să descoperiți cum să activați funcția Audio Return Channel de pe televizor. Navigați prin setările HDMI ale televizorului dvs. și ar trebui să puteți vedea o opțiune pentru activare. Pe sistemele home theater este probabil să găsiți această caracteristică pe telecomandă, astfel încât să o puteți activa cu doar un clic de buton.

Nu All Sunshine and Roses

În teorie, utilizarea acestei funcții ar trebui să fie la fel de simplă ca și conectarea unui cablu HDMI la un televizor. Cu toate acestea, nu totul este soare și trandafiri. Uneori, complicațiile apar din cauza lipsei specificațiilor producătorilor, a metodelor de etichetare și a altor variabile care pot împiedica. De asemenea, caracteristica HDMI ARC are dezavantajele sale.

De exemplu, deoarece ARC a fost inițial conceput pentru a înlocui ieșirea audio digitală a televizorului, acesta acceptă doar transmiterea acelorași coloane sonore DTS, PCM și Dolby Digital care vor trece prin ieșirea SPDIF. Prin urmare, în prezent nu acceptă transmiterea DTS-HD Master Audio sau Dolby TrueHD. De asemenea, este posibil ca ARC să nu vă permită să vă bucurați de un sunet surround complet de 5.1 canale, deoarece majoritatea televizoarelor sunt cu două canale (2.0 canale) prin intermediul ARC.

Concluzie

Când este folosit, HDMI ARC ar putea într-o mare măsură să vă reducă nevoile de cablare și să vă simplifice configurarea divertismentului la domiciliu. Acum, că știți ce este HDMI ARC și cum să îl utilizați, de ce nu îl încercați cu sistemul dvs. de divertisment la domiciliu? Spuneți-ne experiențele dvs. prin secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x