Ce este iCloud+ Private Relay de la Apple

Icloud Private Relay Featured
⏱️ 7 min read

Pe măsură ce eforturile de a oferi utilizatorilor de Internet mai multă confidențialitate, Apple a fost în frunte, ajutându-i pe clienții săi să se simtă mai în siguranță. Având în vedere acest lucru, iOS 15 (care vine în această toamnă) va fi introdus Apple iCloud+ Private Relay. În timp ce numele ar putea fi puțin, cazul său de utilizare cu siguranță nu este. S-ar putea să-l confundați cu un VPN, dar asta nu este ceea ce a intenționat Apple. Să aruncăm o privire la ce este Private Relay și la ce va face pentru tine ca client Apple.

Ce este Private Relay?

Când te uiți la Relay, este important să înțelegi că este fundamental diferit de un VPN. Un VPN maschează locația dvs. reală de la furnizorul dvs. de servicii de internet și de la orice site pe care îl vizitați. Deși nu este întotdeauna adevărat, există o mulțime de cazuri în care VPN-ul încă știe exact ce site-uri vizitați. Din nou, acesta nu este cazul oricărui VPN (bun), dar se întâmplă.

Pe de altă parte, potrivit Apple, Private Relay „asigură că traficul care părăsește dispozitivul tău este criptat, astfel încât nimeni să nu îl poată intercepta și citi”. În plus, Private Relay funcționează prin două relee de internet separate, ceea ce înseamnă că nimeni, inclusiv Apple, nu vă va ști locația, adresa IP sau activitatea de navigare. Este o veste grozavă pentru iubitorii de confidențialitate.

Icloud Private Relay Ce este

La conferința lor mondială pentru dezvoltatori, Apple a declarat că Private Relay trece prin servere proxy duale. Unul dintre acestea este deținut de Apple, iar celălalt de un furnizor de conținut. Orice trafic care este trecut prin Private Relay este criptat. Al doilea server nu află de unde provin datele sau solicitările tale originale. Restul modului în care funcționează Private Relay devine destul de tehnic, dar, în cele din urmă, ceea ce trebuie să știți este că Apple se asigură în mare măsură că orice destinație pe care o căutați cunoaște cât mai puțin despre tine.

Ce nu este releul privat

Icloud Private Relay Fără

În acest moment, Private Relay sună destul de grozav. Este adevărat că punem o mulțime de acțiuni în mâinile Apple, dar ei au câștigat-o punându-și tocuri în intimitate. Asta nu înseamnă că Private Relay este perfect, deoarece are unele limitări.

  • Pentru început, Private Relay nu va ocoli nicio restricție geografică. Acest lucru este important deoarece este principala distincție între Private Relay și VPN. De exemplu, oamenii din întreaga lume folosesc VPN-uri pentru a accesa Netflix din afara țării lor, unde este disponibil alt conținut. Private Relay nu ajută cu așa ceva.
  • Orice lucru care se face într-o rețea locală, cum ar fi la serviciu sau la școală, nu este probabil să fie criptat. Când folosiți iPhone-ul sau Mac-ul în campus sau într-un birou, există șanse mari ca Private Relay să nu fie disponibil. Această caracteristică este într-adevăr construită pentru a fi utilizată în rețelele publice. Cu alte cuvinte, dacă munca dvs. dorește să blocheze Private Relay, poate face acest lucru.
  • Private Relay este creat pentru navigarea pe web și nu pentru multe altele. Asta nu înseamnă că Apple nu poate adăuga mai multe funcții mai târziu, dar Private Relay este într-adevăr conceput să te protejeze în timp ce navighezi pe Web. Acest lucru este valabil în mare parte pentru Safari, cel puțin pentru moment, până când vom afla dacă browserele terțe vor putea profita și de această funcție.
  • Este o veste proastă pentru părinți, deoarece Private Relay poate sări peste orice control parental care este setat la nivel de router. Deoarece traficul care părăsește dispozitivul este criptat, routerul nu știe destinația, așa că nu va putea bloca căutările nedorite ale copiilor tăi. Pe de altă parte, Private Relay nu va afecta timpul de ecran, așa că, cel puțin, există încă un anumit nivel de sprijin parental disponibil.

Cine va putea folosi Private Relay?

Confidențialitate Icloud Private Relay

Apple va lansa probabil mai multe detalii la lansarea macOS Monterey și iOS 15, dar pentru moment, oricine are un cont iCloud+ va putea folosi Private Relay. iCloud+ este abonamentul premium al Apple pentru iCloud și, din fericire, nu va necesita nicio creștere de preț. Dacă sunteți abonat în prezent la orice plan iCloud (50 GB și mai mult), veți putea profita de Private Relay. În plus, abonații iCloud+ vor putea folosi atât Hide My Email, cât și înregistrarea video nelimitată HomeKit Secure.

Limitări suplimentare

Icloud Private Relay World

Pe măsură ce Apple se apropie de lansarea Private Relay, au inclus deja câteva îndrumări conform cărora nu va fi disponibil în anumite țări. Singurul raționament oferit a fost „limitări de reglementare”. În prezent, aceste țări includ Arabia Saudită, China, Belarus, Columbia, Egipt, Uganda, Africa de Sud, Turkmenistan și Kazahstan. În plus, după cum s-a menționat mai sus, în acest moment se așteaptă ca Private Relay să fie disponibil doar pentru Safari. Rămâne de văzut dacă Apple va introduce această funcție în browserele terțe, precum Chrome și Edge.

Cum se utilizează Private Relay

Icloud Private Relay Cum să

Pentru a începe, veți avea nevoie de un dispozitiv Apple care rulează iOS 15, iPadOS 15 și/sau macOS Monterey. De asemenea, veți avea nevoie de un abonament la un plan iCloud actual. Pe iPhone sau iPad, veți merge la „Setări -> ID Apple -> iCloud -> Private Relay” și vă asigurați că Private Relay este activat. Pe Mac, veți merge la „Preferințe de sistem (sigla Apple din stânga sus) -> ID Apple -> iCloud” și veți face clic pe caseta Private Relay. iOS 15, iPadOS 15 și macOS Monterey sunt de așteptat să fie lansate în această toamnă.

Gânduri de închidere

Chiar dacă Private Relay nu este pentru tine, este greu să te îndoiești că dublează confidențialitatea utilizatorilor. Pentru moment, Private Relay sună fantastic pentru utilizatorii Apple. Acestea fiind spuse, încă mai trebuie pus la încercare pentru a vedea exact cât de bine ajută. Vom afla răspunsul destul de curând.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x