Ce este Kali Linux și aveți nevoie de el?

Ce este Kali Linux și aveți nevoie de el?
⏱️ 4 min read

Dacă ați auzit că un tânăr de 13 ani ar fi un hacker vorbind despre cât de 1337 sunt, sunt șanse să apară Kali Linux. În ciuda reputației sale pentru copii, Kali este de fapt un adevărat instrument (sau set de instrumente) pentru profesioniștii din domeniul securității.

Kali este o distribuție Linux bazată pe Debian. Scopul său este simplu; includeți cât mai multe instrumente de audit de penetrare și securitate într-un singur pachet convenabil. Kali livrează și ea. Multe dintre cele mai bune instrumente open-source pentru efectuarea testelor de securitate sunt colectate și gata de utilizare.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

De ce Kali?

Kali este dezvoltat și întreținut de Ofensive Security. Sunt o prezență bine-cunoscută și de încredere în lumea securității, chiar certificând profesioniștii din domeniul securității cu unele dintre cele mai respectate certificări disponibile.

Este și o soluție convenabilă. Kali nu necesită să mențineți o instalare Linux sau să vă colectați propriul software și dependențe. Este la cheie. Toate lucrările sunt în afara drumului, astfel încât să vă puteți concentra asupra activității reale de audit a oricărui sistem pe care v-ați propus să îl testați.

Cum o utilizați?

Kali este o distribuție Linux. Ca oricare altul, îl puteți instala permanent pe un hard disk. Acest lucru funcționează bine, dar nu doriți să utilizați Kali ca sistem de operare zilnic al driverului. Este construit în mod intenționat pentru testarea penetrării și pentru asta ar trebui să-l folosiți.

Kali este cel mai bun ca distribuție live. Puteți arde Kali pe un DVD sau îl puteți rula de pe o unitate USB. Nu trebuie să instalați nimic pe Kali sau să salvați niciun fișier, așa că rotirea acestuia cu ocazia în care trebuie să testați un sistem este minunată. De asemenea, oferă flexibilitatea de a pune în funcțiune o mașină Kali oriunde în rețeaua pe care doriți să o testați.

Ce are Kali?

Kali are instrumente de securitate și nu multe altele. Cu toate acestea, are o mulțime de instrumente de securitate.

Kali Zenmap

Are instrumente clasice de colectare a informațiilor, cum ar fi NMap și Wireshark.

Kali Linux Wireshark

Kali are, de asemenea, instrumente centrate pe WiFi, cum ar fi Aircrack-ng, Kismet și Pixie.

Pentru atacarea parolelor, există instrumente precum Hydra, Crunch, Hashcat și John the Ripper.

Kali Metasploit

Apoi, există suite mai complete de instrumente, inclusiv Metasploit și Burp Suite.

Acesta este doar un mic procent din instrumentele de securitate disponibile în mod implicit cu Kali. Ar dura mult timp să le parcurgeți pe toate, dar puteți vedea clar că multe dintre instrumentele mai populare sunt reprezentate.

Kali este pentru tine?

Kali nu este pentru toată lumea. Nu este o distribuție Linux obișnuită pentru a rula pe laptop și credeți că sunteți minunat pentru a rula un „sistem de operare hacker”. Dacă faceți acest lucru, rulați un sistem potențial nesigur. Kali este conceput pentru a rula ca root. Nu este securizat și configurat ca o distribuție Linux obișnuită. Este un instrument ofensator, nu unul defensiv.

Nici Kali nu este o glumă. Puteți face unele daune reale cu instrumentele pe care le vine la pachet și vă puteți pune în adevărate probleme. Este prea ușor pentru un utilizator incult să facă ceva grav ilegal și să se găsească într-o situație în care nimeni nu vrea să se afle.

Cu toate acestea, Kali este un instrument excelent pentru uz profesional. Dacă sunteți administrator de rețea și doriți să efectuați teste reale în rețeaua dvs., Kali ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie. Kali are, de asemenea, câteva instrumente excelente pentru ca dezvoltatorii (în special dezvoltatorii web) să își auditeze aplicațiile înainte de a intra în direct.

Desigur, dacă sunteți interesat să aflați despre securitate într-un mod corect, puteți folosi cu siguranță Kali într-un mediu controlat pentru a vă învăța pe voi înșivă sau pentru a urma orice număr de cursuri excelente.

Kali Linux este un pachet de multe dintre cele mai bune instrumente de securitate. Este un atu incredibil pentru profesioniști, dar poate fi și o mare problemă în mâinile celor neinițiați. Folosiți Kali cu grijă și profitați de potențialul său extraordinar. Dacă nu, veți ajunge să vă simțiți foarte prost.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x