Ce este „Lorem Ipsum” și de ce este folosit?

Ce este „Lorem Ipsum” și de ce este folosit?
⏱️ 3 min read

Dacă ați navigat suficient pe Internet, este posibil să fi văzut un text latin ciudat plutind în jurul site-urilor care sunt în construcție. Textul pare a fi o prostie, dar toate încep cu aceleași două cuvinte, „Lorem Ipsum”. Deci, ce este acest text ciudat și de ce apare în jurul Internetului?

Construcție structură lemn acoper...
Construcție structură lemn acoperiș Nuba Club, Mamaia

Cum arată Lorem Ipsum?

Lorem Ipsum îl veți găsi mai ales pe site-urile aflate în construcție. Veți vedea paragrafe de text care folosesc acest text:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, care este nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Poate arăta ca un cod secret sau un mesaj către o organizație ascunsă, dar utilizarea principală a lui Lorem Ipsum este mult mai benignă decât atât. Pentru a vedea de ce este folosit acest text, trebuie să aruncăm o privire în lumea designului.

Ce spune Lorem Ipsum?

Lorem Ipsum se bazează pe cartea „De finibus bonorum et malorum” (Despre capetele binelui și răului), o lucrare a filosofului roman Marcus Tullius Cicero. Textul lui Lorem Ipsum provine dintr-o porțiune a cărții în care Cicero vorbește despre hedonism. Cu toate acestea, cuvintele au fost adăugate, eliminate și modificate pentru a elimina semnificația inițială.

De ce se folosește Lorem Ipsum?

Să presupunem că proiectați un site web pentru cineva. Doriți să le arătați cum arată site-ul web atunci când este plin de conținut. Aceasta include obținerea de articole false și plasarea lor pe site, astfel încât clientul să știe cum va arăta în practică. Întrebarea este: cum generați aceste articole fictive?

Lorem Ipsum Design

Ați putea folosi un text fals care se repetă: de exemplu, „bla bla bla”, „cuvinte cuvinte cuvinte” sau repetarea expresiei „textul merge aici”. Problema cu acest lucru este că nu arată cu adevărat cum ar arăta textul cu aspect natural în articol. În plus, este cam neprofesionist să arăți clientului tău noul lor site web cu „bla bla bla” postat peste tot!

Puteți copia-lipi conținut de pe alte site-uri web care sunt relevante pentru ceea ce dorește clientul dvs. Deși acest lucru ar arăta mai bine cum ar arăta articolele, clientul dvs. se poate concentra pe ceea ce se spune mai degrabă decât pe aspectul site-ului web. Și mai rău, dacă nu le place articolul pe care l-ați postat, ar putea avea un efect negativ asupra designului dvs.!

Ca atare, este bine să folosiți cuvinte nedorite care au aceeași formă și flux de cuvinte reale, dar care sunt încă neinteligibile pentru client. Soluția este Lorem Ipsum, un pasaj care arată similar cu latina, dar nu este la fel. Clienții îl „citesc” ca și cum ar fi un text, dar nu se concentrează asupra conținutului în sine; doar cum arată.

Dacă sunteți interesat să utilizați Lorem Ipsum pentru propriile dvs. proiecte, există o mulțime de Generatoare Lorem Ipsum care o va scrie pentru tine.

Sensul lui Lorem Ipsum

Lorem Ipsum este un instrument util atunci când prezintă oamenilor un design prototip. Acum știi ce este și de unde a venit, precum și cum să-ți faci propriile!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x