Ce este memoria Intel Optane și cum funcționează?

optane-featured
⏱️ 3 min read

Dacă vi s-ar cere să numiți cea mai bună companie pentru procesoare, pe cine ați numi? Există mari șanse ca prenumele care ți-ar trece prin cap să fie Intel. Încearcă întotdeauna să scoată cel mai bun hardware posibil.

Intel Optane nu este diferit. Este o tehnologie care va face lucrurile mult mai rapide, dar există un dezavantaj: nu va fi disponibil în majoritatea chipset-urilor. Dacă doriți să vă bucurați de tehnologie, veți avea nevoie de un computer cu un chipset de generația a șaptea.

Ce este Intel Optane?

Cel mai bine este să începeți cu tehnologia pe care se bazează. Se bazează pe o tehnologie numită 3D Xpoint. Optane este o tehnologie care, deocamdată, este exclusiv pentru Kaby Lake. Este, de asemenea, ceva care nu va funcționa pe computere mai vechi cu cipuri Intel vechi, cum ar fi Broadwell sau Skyline.

Pentru a vă bucura de memoria Optane, computerul dvs. va trebui să aibă un chipset Intel 200-Series și un conector de tip M.2 2280-S1-BM sau 2242-S1-BM pe un controler PCI Remapped PCIe și Lanes într-un x2 sau x4 configurație cu chei BM care îndeplinesc specificațiile NVMe 1.1. Lista continuă când aveți nevoie de un BIOS de sistem care să accepte driverul Intel Rapid Storage Technology 15.5.

Optane este, de asemenea, o tehnologie care va înlocui SSD-urile convenționale cu SSD-uri Optane de mare capacitate. Este un SSD și mai rapid, care se va conecta la slotul M.2 al plăcii de bază. De exemplu, aveți SSD-uri NVMe, cum ar fi Samsung 960 Evo.

Optane este de 4,42 ori mai rapid decât un SSD NVMe bazat pe memorie NAN în ceea ce privește intrarea / ieșirea și, de asemenea, este de 6,44 ori mai puțin lent.

Cum funcționează Intel Optane?

Doar pentru a corecta lucrurile, Intel numește această memorie Optane și nu Optane SSD. De ce? Deoarece este o încrucișare între RAM și SSD, este aproape la fel de rapid ca RAM, dar partea și mai bună este că nu va pierde date atunci când alimentarea este oprită.

Datorită Optane Memory, puteți avea multă memorie într-o zonă foarte mică. De asemenea, este posibil să aveți acces rapid la aceste date. Datorită acestui fapt, jocurile pe care le jucați se vor încărca cu 67% mai repede, iar browserele se vor încărca de cinci ori mai repede.

Cu jocurile, nivelurile noi pot fi preîncărcate pe modulul Optane, deci nu va trebui să așteptați ca acestea să fie gata. Puteți începe să jucați imediat.

De acum, este posibilă doar asocierea unei unități cu memoria Optane și nu acceptă configurații RAID. Timpul ne va spune dacă asta se va schimba în viitor, dar așa se întâmplă acum.

De asemenea, va trebui să fiți actualizat la Windows 10, deci, dacă ați fost reticenți să faceți upgrade, acum ar fi un moment bun. De asemenea, va fi de zece ori mai rapid decât SSD-urile tradiționale bazate pe SATA.

Vă puteți aștepta ca memoria Optane să vină în opțiuni de 16 GB și 32 GB și va funcționa ca o unitate de cache de mare viteză. Dacă aveți un hard disk tradițional sau un SSD mai lent, veți observa o creștere destul de mare a performanței. Nu va fi la fel de rapid ca unitățile SSD M.2 NVMe de ultimă generație, dar veți iubi în continuare viteza.

Concluzie

Cipurile de memorie Optane vor îmbunătăți performanțele într-un mod pe care, pentru o vreme, ți l-ai putea imagina. Intel mai trebuie să clarifice dacă MacOS și Linux vor avea capacitățile plug-and-play pe care le va avea Windows 10. Aștepți cu nerăbdare memoria Optane? Împărtășiți-vă gândurile în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x