Ce este Microsoft Visio? Introducere în instrumentul de diagramă și diagramă

Ce este Microsoft Visio? Introducere în instrumentul de diagramă și diagramă

Probabil că sunteți obișnuit să auziți despre Microsoft Word și Excel, dar ce zici de Microsoft Visio? Deși este orientat mai mult către utilizatorii la nivel de întreprindere, oricine are nevoie să creeze organigramele sau diagrame detaliate va găsi că acesta este unul dintre cele mai bune instrumente pentru a face treaba. În plus, face parte din Microsoft Office, astfel încât să te simți familiar dacă te-ai obișnuit deja cu Office.

Ce este Microsoft Visio

Deși face parte din Microsoft Office, nu îl veți găsi în versiunile Home, deoarece este mai mult un instrument de afaceri. Puteți cumpăra ediție independentă începând de la 280 USD sau abonați-vă la 5 USD / lună pentru un singur utilizator ca parte a Microsoft Office 365.

Visio este conceput special pentru crearea de diagrame și diagrame. Asta este tot ceea ce face, dar asta este tot ce trebuie să facă. Unele dintre modurile în care utilizatorii pun Microsoft Visio să funcționeze pentru ei includ:

  • Brainstorming
  • Planuri de nivel
  • Organigramele
  • Diagramele de flux detaliate
  • Diagrame de sistem și IT
  • Luarea deciziilor în colaborare
  • Prezentarea ideilor
  • Dezvoltarea și planificarea produselor
  • Prototipuri
  • Calendare

Desigur, modul în care îl folosiți depinde de dvs., dar șabloanele, formele, culorile și altele furnizate vă ajută să creați orice aveți în vedere.

Deoarece face parte din familia Microsoft, se integrează, de asemenea, bine cu alte aplicații Microsoft. De exemplu, poate extrage date direct din Excel sau Access.

Noțiuni introductive despre Visio

Ce este șabloanele Microsoft Visio

Nu trebuie să porniți de la zero în Microsoft Visio decât dacă ați dorit în mod special. Cel mai simplu mod de a crea ceva este să porniți din numeroasele șabloane. Utilizați funcția de căutare și filtrele pentru a găsi exact ceea ce căutați. Începând cu un șablon, o mare parte a muncii este deja realizată. În plus, vă oferă inspirație pentru a începe să vă creați propria diagramă sau diagramă.

După aceea, este vorba despre personalizarea șablonului. Puteți adăuga sau elimina orice formă sau element.

Dacă doriți să începeți de la zero, alegeți opțiunea „Șablon gol”, apoi începeți să creați.

Folosind forme

Veți găsi sute de forme în Microsoft Visio: pătrate, dreptunghiuri, diamante și multe altele vă stau la îndemână. Tot ce trebuie să faceți este să selectați ceea ce doriți, să alegeți o culoare și să o plasați în panoul de proiectare. Apoi, dimensionați-l cum doriți, adăugați text și atașați-l unde doriți.

Ce este Microsoft Visio Shapes

Șabloanele diferite vor avea diferite forme disponibile. Acesta este un alt avantaj al începutului cu șabloanele: nu veți fi atât de copleșiți de alegeri.

Personalizarea diagramelor

O diagramă de flux sau o diagramă de bază este plăcută, dar cu siguranță nu are aspect profesional. Visio este un instrument de întreprindere, ceea ce înseamnă că vine cu tot ce aveți nevoie pentru a crea diagrame profesionale de înaltă calitate, pe care v-ați simți mândru să le transmiteți șefului.

Ce este Microsoft Visio Colors

Adăugând teme, fundaluri și chenare, puteți transforma o diagramă de flux sau o diagramă de bază în ceva mult mai mult. Dacă încercați să atrageți atenția cuiva cu produsul dvs. finit, acesta este calea de urmat.

Temele afectează întreaga dvs. schemă de culori. În timp ce puteți personaliza cu ușurință fiecare element, o temă vă asigură un flux mai profesional. Puteți alege și dintr-o varietate de culori.

Cu fundaluri, puteți crea un fundal personalizat sau puteți adăuga o imagine pentru a vă asigura că diagrama dvs. se potrivește cu compania sau marca dvs. Acest lucru este minunat, de asemenea, dacă sunteți antreprenor sau independent și doriți să vă păstrați numele vizibil.

Pentru a termina lucrurile, adăugați o margine pentru a încadra diagrama. Va arăta mai finisat și mai profesionist.

Utilizarea ghidurilor

După cum vă puteți da seama, există o varietate de caracteristici în Microsoft Visio. Nu este doar un instrument de diagramare de bază. Pentru a face mai ușor să obțineți aspectul exact dorit, Visio include diferite tipuri de vizualizări și ghiduri.

Ce este Microsoft Visio Rulers

Conducătorii, grilele și ghidurile vă ajută să poziționați mai bine articolele împreună cu dimensionarea perfectă. Pentru diagrame mai complexe sau planuri de etaj, acestea sunt instrumente de neprețuit. De asemenea, puteți regla panourile de sarcini pentru a vă personaliza mai bine fereastra de lucru.

În timp ce Microsoft Visio poate fi mai mult decât necesarul mediu al utilizatorului, dacă creați numeroase diagrame și diagrame, merită. Este ușor de utilizat și oferă o varietate de moduri de a personaliza ceea ce creați.

Dacă prețul este puțin prea ridicat, nu vă faceți griji. Există alternative Visio gratuite. Puteți folosi chiar Google Drawings. Desigur, și Microsoft Word funcționează bine, dacă îl aveți deja.

Legate de: