Ce este navigarea cu caret și cum să o activați în browser

Featured What Is Caret Browsing How To Enable It In Microsoft Edge
⏱️ 5 min read

Uneori, în timp ce utilizați un laptop sau un computer mai vechi, clicurile mouse-ului nu reușesc să răspundă la timp, iar butonul touchpad poate apărea blocat. Nu ar trebui să vă simțiți blocați într-o astfel de situație, deoarece selectarea textului se poate realiza în continuare foarte ușor. Tot ce trebuie să faceți este să activați modul de navigare cu cursor și vă va ajuta practic să eliminați indicatorul mouse-ului/trackpad-ului. Aici veți afla despre ce este navigarea cu cursor și cum o puteți activa în diferite browsere.

Ce este navigarea cu caret?

Navigarea cu cursor este o metodă utilă de navigare care permite navigarea pe site și selectarea textului folosind Schimb și Săgeată tastele de pe tastatură. Când activați acest mod în browser, selecția textului și vitezele de defilare vor fi controlate de un cursor intermitent „linie verticală” (numit și „caret”), mai degrabă decât de un cursor de mouse sau trackpad. În mod clar, navigarea cu cursor este unul dintre cele mai bune instrumente de accesibilitate pentru utilizatorii grei axați pe tastatură.

Tehnica de a activa navigarea cu cursorul este destul de ușoară.[Totcetrebuiesăfacețiestesăapăsațipe[AllyouhavetodoispresstheF7 tasta pentru a porni/dezactiva modul de navigare cu cursor. Este independent de sistemul de operare și funcționează la fel de bine pe browserele acceptate pe Windows, Linux și macOS.

Cum să activați navigarea cu caret în browser

Indiferent dacă utilizați Google Chrome, Microsoft Edge sau Mozilla Firefox, metoda de a activa navigarea cu cursor este exact aceeași. Trebuie doar să introduceți F7 tasta și, modul de navigare a cursorului este activat. Cu toate acestea, nu este acceptat în Opera și în multe alte browsere.

Caret Navigare Ce este

Dezactivarea navigării cu cursor este la fel de ușoară ca și apăsarea butonului F7 cheie din nou.

Navigarea cu cursor Dezactivați

Odată ce este activat modul de navigare cu cursor, nu trebuie să selectați niciun text folosind mouse-ul sau trackpad-ul. Doar poziționați cursorul folosind tastele săgeți la începutul unei linii. De acolo, puteți selecta textul folosind Schimb și Sageata dreapta chei.

Pentru deselectarea textului înapoi, pur și simplu utilizați Schimb și Sageata stanga chei.

Navigare cu cursor Shift Săgeată dreapta

Folosind Schimb cu Săgeata în sus va selecta în mod repetat liniile precedente deasupra poziției existente a cursorului. În loc de asta, când folosești Schimb cu Sageata in josva selecta liniile de text următoare.

Navigare cu cursor Shift Up Săgeată

Când utilizați Schimb cu clicuri de mouse în colțul din dreapta, va selecta fiecare linie una după alta.

Navigare cu cursor Shift Mouse Click

Aplicații de navigare cu caret

În ciuda utilizărilor sale versatile, navigarea cu cursor nu este atât de cunoscută de mulți. Este o tehnică de productivitate superbă și poate economisi mult timp și efort în selectarea textului. Veți găsi utilă navigarea cu caret în următoarele setări.

  • Când mouse-ul sau trackpad-ul este blocat: uneori mouse-ul sau trackpad-ul pare să se blocheze fără motiv. Prin activarea modului de navigare cu cursor, puteți continua să derulați în jos o pagină web și să selectați textul cu tastatura.
  • Pe site-urile dezactivate, faceți clic dreapta: unele site-uri dezactivează selecția prin clic dreapta din motive de drepturi de autor sau de securitate/confidențialitate. Dacă trebuie să selectați textul, veți primi un avertisment că nu este permis clic dreapta pe pagina web.
Navigare cu cursor Clic dreapta nu este permis

Cu navigarea cu cursor activată, puteți trece peste această restricție folosind numai tastatura.

Cum să activați navigarea cu caret când tasta F7 nu funcționează?

Aceasta este o problemă extrem de rară. Pe unele tastaturi, F7 cheia este blocată sau nu funcționează. În schimb, puteți utiliza tastatura de pe ecran pentru a activa/dezactiva setarea de navigare cu cursor o dată. Sau puteți folosi o extensie Chrome numită “Ingrijire,” care face aceeași selecție în locul cheii. Această extensie este acceptată și pe browserul Edge, dar nu și cu Firefox.

Navigarea cu cursor este o tehnică alternativă inteligentă de selectare a textului, care este distractiv de utilizat și este extrem de fiabilă pentru utilizatorii axați pe tastatură. Știți că puteți utiliza și tastarea vocală în Microsoft Edge? Funcționează destul de bine și nici măcar nu trebuie să tastați pe tastatură mult mai mult decât să remediați câteva erori de ortografie.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x