Ce este o casă inteligentă și cum funcționează?

Ce este o casă inteligentă și cum funcționează?
⏱️ 4 min read

Explorăm casele inteligente de ceva timp acum. Există tehnologii inteligente pentru casă oferite de producătorii de dispozitive precum Samsung sau Haier care se conectează întreaga ta casă cu dispozitive inteligente.

Am discutat hub-uri de casă inteligente care sunt difuzoare și alte unități centrale care gestionează diferite dispozitive compatibile cu IoT. Mai mult, există inovații recente, cum ar fi SDK local de acasă, care ocolesc Cloud-ul pentru a asigura comunicarea între dispozitivele dvs. locale și difuzoarele inteligente.

Întrebarea evidentă care se pune este dacă atât de mult din viața noastră se învârte în jurul caselor inteligente, care sunt acestea? Cum funcționează și care este principala lor utilizare?

Ce este o casă inteligentă? Cum functioneazã?

O casă inteligentă este definită ca „orice locuință rezidențială sau comercială care este echipată cu dispozitive care permit Internetul obiectelor, care pot fi controlate de smartphone-uri, computere, difuzoare inteligente sau alte hub-uri inteligente de acasă.

În plus, o casă inteligentă necesită prezența continuă a unui protocol de conectivitate, cum ar fi Wi-Fi, Bluetooth sau tehnologii WAN de consum redus.

Case inteligente și Internetul obiectelor

Casele inteligente au fost identificate ca fiind cel mai vizibil succes al revoluției Internetului obiectelor în ultimii ani. Având în vedere numărul mare de dispozitive care se conectează pentru a controla o casă inteligentă, există multe straturi suplimentare ale unei case inteligente complet funcționale.

În primul rând, există prezența unor unități activate de inteligență artificială (AI) în diferite dispozitive smart-home. Un robot de vid, de exemplu, ar folosi camere și senzori pentru a evita să lovească obiecte sau să cadă pe scări.

Ai în viața ta de zi cu zi Robot de vid

Roboții personali înșiși reprezintă un pas în susținerea abilităților de AI pentru a asigura o mai bună coordonare și control asupra gadgeturilor de automatizare a casei.

Robot personal Temi

Cel mai important, casele inteligente, vizualizate în contextul a milioane de unități, generează o cantitate extraordinară de informații. Aceasta implică diverse părți interesate. Un astfel de concept se numește Big Data, care se schimbă rapid și conține o mare varietate de informații care trebuie procesate.

În rezumat, o casă inteligentă integrează în mod adecvat diverse concepte ale internetului lucrurilor într-un singur exemplu practic, pe care toți îl pot vedea.

Avantajele caselor inteligente

De la obiecte stupide controlate de RFID la aparate de bucătărie inteligente și monitoare pentru bebeluși până la aplicații de realitate augmentată, casele inteligente devin parte integrantă a viziunii viitoare a spațiilor noastre de locuit.

Utilizările caselor inteligente pătrund în fiecare aspect al vieții noastre. Există multe motive pentru care depindem de ele pentru viitorul nostru:

  • Omniprezenta: gadgeturile pentru casele inteligente sunt din ce în ce mai răspândite, deoarece se estimează că numărul dispozitivelor conectate va depăși 40 de miliarde până în 2025.
  • Salvează viața: de la salvarea unei persoane de stop cardiac la scaune de toaletă care pot prezice insuficiența cardiacă, casele inteligente sunt valoroase pentru îmbunătățirea duratei de viață a omului.
  • Economie de energie: dispozitivele inteligente de casă nu numai că economisesc efortul uman, ci sunt utile și în reducerea consumului de energie electrică. De fapt, multe dispozitive IoT sunt proiectate să funcționeze numai cu o durată de viață extinsă a bateriei.

Concluzie

Nu trebuie să schimbați aspectul casei dvs. pentru a găzdui dispozitive inteligente pentru casă. Majoritatea produselor inteligente pentru casă se integrează cu ușurință în prizele de perete existente și în planurile de etaj, înlocuind dispozitivele mai vechi.

Adoptarea caselor inteligente câștigă un ritm rapid și, în câțiva ani, aproape fiecare unitate rezidențială sau comercială se va califica drept casă sau birou inteligent.

Locuiești într-o casă inteligentă? Vă rugăm să ne dați feedback în comentarii.

Credit de imagine: wipliance casă inteligentă

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast