Ce sunt mesele de spirit?

Plăcile de dispoziție sunt o modalitate de a transmite sentimentul despre produsul pe care urmează să îl faceți. De asemenea, pentru a vă inspira pentru paleta de culori și formele pe care să le folosiți mai târziu. Cu alte cuvinte, mood board este o colecție de texturi, imagini și text legate de o temă de proiectare ca punct de referință.

Crearea unui mood board este foarte simplă. Există două moduri: fie manual, fie digital.

Pentru crearea manualelor de dispoziție, veți avea nevoie de:

 • Diferite reviste, ziare, cărți și / sau postere pe care le puteți tăia
 • Hârtie
 • Foarfece
 • Lipici

Începeți cu găsirea imaginilor, formelor, culorilor, mesajelor pe care le simțiți, care rezonează cu produsul dorit. Tăiați-le. Dacă ați tăiat tot ce aveți nevoie, aranjați-le pe hârtie și lipiți-le. Rezultatul final ar putea arăta ceva similar cu acesta:

Un bar german plăcut cu care am dat peste Melbourne
Fotografie de Mace Hudson / Unsplash

Cealaltă opțiune este crearea unui mood board digital. Tehnica este la fel, trebuie:

 • conexiune internet
 • Cunoștințe de bază despre funcțiile de copiere și lipire
 • Software de editare a imaginilor

Aspectul pozitiv este că nu trebuie să vă limitați tabloul de dispoziție la imaginile din revistă. Aspectul negativ este că ar putea fi greu să găsiți imaginile potrivite, deoarece aveți tot internetul din care să căutați.

Locurile de pornire caută imagini și idei:

 • Google. Imaginile Goole pot fi alese în funcție de culoare, formă sau formă, deci, dacă o puteți căuta, este posibil să o găsiți.
 • Pinterest. La fel ca pentru google, dar diferit.
 • imagini gratuite. Precum Pixabay, Pexels, sau imagini gratuite site-uri, puteți găsi deja o mulțime de inspirație într-o singură imagine.
 • ieși afară cu o cameră. S-ar putea să fie exact articolul pentru tabloul dvs. de dispoziție care vă așteaptă să faceți acea fotografie.

Din nou, când aveți suficiente imagini, este timpul să puneți capul de spirit împreună. Pentru aceasta, aveți, de asemenea, diferite posibilități:

 • Gimp / Photoshop / Paint. În primele două aveți o capacitate mai mare de a mișca imagini, vopseaua este la fel de bună pe cât poate fi vopseaua (suficientă, dar incomodă).
 • Inkscape / Illustrator. Acestea nu sunt menționate pentru acest tip de muncă, dar pot face treaba. În plus, trebuie să faceți și să adăugați artă vectorială la tabloul dvs. de dispoziție.
 • Instrumente online: căutați doar „mood board” cu motorul dvs. de căutare preferat și ar trebui să găsiți o mulțime de site-uri care oferă șablonul pentru mood board-ul concurent.

Notă: atunci când creați mood board-uri, încercați să evitați utilizarea titlurilor sau imaginilor pentru ceea ce creați mood board.

De exemplu, atunci când creați mood board pentru site-ul Harry Potter, nu utilizați imaginea actorilor și nici nu scrieți titlul. De obicei nu este cel mai bun mod. În schimb, găsiți culori întunecate tematic, texturi din lemn și piatră, imagine a fulgerului, o altă persoană cu ochelari rotunzi (nu un ventilator îmbrăcat), o mulțime de cărți stivuite una peste cealaltă, cazan fierbând etc. la început, dar oferă mai multă inspirație în etapele ulterioare ale producției – și s-ar putea să aveți nevoie de această inspirație atunci.

Realizarea unor tablouri de spirit este una dintre cele mai distractive părți ale producției, așa că încercați să vă bucurați de ea și deveniți creativi!

Tablourile Mood pot transmite o schemă de culori, un tip de față și imagini specifice. De asemenea, pot explora tonul și starea de spirit mai abstract. O placă poate include video sau sunet în plus față de imagini statice, fotografie și text.

Există mulți factori care intră în crearea tabloului de dispoziție perfect. În funcție de publicul dvs., vă recomandăm să alegeți o imagine mai mare și să construiți tabloul de spirit în jurul ei. Această imagine ar deveni inspirația și centrul dvs. pentru întreaga placă. De asemenea, credeți că ar trebui să creați o tablă de dispoziție fizică sau digitală, care să vă descrie ideile și inspirația mai eficient?

Un exemplu de tablă de dispoziție fizică

Mai multe informații despre UX / UI Design:

 • Cum să vă îmbunătățiți abilitățile de proiectare UX / UI ca dezvoltator
 • Cum să începeți cariera de design UX