Ce este „Paint 3D” și cum se folosește?

Ce este „Paint 3D” și cum se folosește?
⏱️ 6 min read

Dacă utilizați Windows 10, este posibil să fi văzut o aplicație ciudată care apare recent pe computerul dvs. numită „Paint 3D”. Dintr-o privire trecătoare, sună asemănător aplicației Windows, Paint, care a fost un element esențial în fiecare versiune de Windows. Dar ce presupune „3D” la final? Este doar o versiune renovată a Paint-ului sau este cu totul altceva?

Ce este Paint 3D

Paint 3D v-a fost livrat probabil prin intermediul Actualizării Creatorului, un pachet gratuit de funcții pe care Microsoft le-a publicat pentru Windows 10. Actualizarea a venit cu o mulțime de funcții noi care au ajutat utilizatorul mediu să creeze conținut, inclusiv un instrument de bază în care ar putea crea și editați obiecte 3D, precum cele pe care le vedeți în jocurile video. Aceasta este nișa Paint 3D umplută.

Dacă ați dorit vreodată să experimentați în lumea modelelor 3D, Paint 3D vă permite să faceți acest lucru. Cu siguranță nu este la fel de competent ca alte instrumente 3D, cum ar fi Blender, care este similar cu modul în care Paint nu se potrivește cu Photoshop din punct de vedere al complexității. Dacă sunteți un expert în domeniul 3D, veți dori să continuați să utilizați instrumentul ales pentru modelarea 3D. Dacă doriți doar să experimentați forme 3D și să vă distrați, totuși, Paint 3D va face treaba foarte bine.

Ar trebui să-l folosesc ca vopseaua?

Oamenii folosesc adesea Paint pentru diverse sarcini de bază de manipulare a imaginii, cum ar fi decuparea. Ca atare, oamenii s-ar putea întreba dacă Paint 3D este o „versiune actualizată” a Paint și dacă ar trebui să treacă la Paint 3D pentru lucrările lor de manipulare a imaginii.

În timp ce Paint 3D este cu siguranță mai avansat decât Paint, este mai concentrat pe redarea obiectelor 3D. Ca atare, dacă doriți să decupați o fotografie sau să modificați dimensiunea unei imagini, veți fi mai bine să folosiți Paint over Paint 3D. Dacă doriți un software mai avansat pentru decuparea și editarea fotografiilor, este posibil să aveți mai mult noroc cu instrumentele gratuite de imagine, cum ar fi GIMP sau Paint.NET.

Ce poate face Paint 3D?

Dar asta este suficient din ceea ce Paint 3D nu poate face; să ne uităm în schimb la felul de lucruri pe care le poți face cu el.

Pornirea Paint 3D

Când deschideți Paint 3D, puteți vedea că Microsoft a creat deja câteva jucării implicite cu care vă puteți juca. Îi poți găsi în „Gata pentru o provocare?” care vă poate arăta ce poate face Paint 3D.

De exemplu, când am folosit această caracteristică, am putea descărca și modifica acest model extraordinar de bibliotecar cu aspect morocănos.

vopsea-3d-bibliotecar

Dacă decideți să treceți la Paint 3D cu o ardezie proaspătă, veți vedea o pânză albă foarte mult așa cum ați vedea în Paint. Nu te lăsa păcălit, totuși! În timp ce pânza este principala atracție în Paint obișnuit, steaua principală a spectacolului pentru Paint 3D sunt modelele 3D în sine. Ca atare, vă puteți regăsi folosind pânza Paint 3D pentru a desena un fundal simplu sau o referință pentru atracția dvs. principală.

Pentru acest exemplu, vom folosi această scenă subacvatică ca fundal distractiv. Nu sunt un mare artist, dar asta va trebui să facă!

vopsea-3d-fundal

Adăugarea de forme 3D

Dacă doriți să adăugați forme 3D la scenă, trebuie doar să faceți clic pe butonul „Obiecte” din partea de sus a ferestrei.

vopsea-3d-selectați-obiecte

În dreapta veți vedea o listă de lucruri pe care le puteți folosi. Pentru exemplul nostru, vrem un pește în scena noastră subacvatică, așa că vom face clic pe pește.

vopsea-3d-pește

Acum vom face clic în scenă pentru a plasa peștii noștri. Acum, că se află în spațiul 3D, îl putem face din ce în ce mai mare și îl putem roti în jur. Amintiți-vă, acum vă aflați în spațiul 3D; în timp ce puteți muta forme în sus, în jos, la stânga și la dreapta ca într-un program obișnuit de vopsire, spațiul 3D acceptă și mișcarea obiectelor în față și înapoi.

vopsea-3d-pește-loc

Folosind autocolante

Acest pește arată foarte simplu și plictisitor, nu-i așa? Să adăugăm autocolante pentru a-l înveseli. Pentru a face acest lucru, facem clic pe butonul „Autocolante” din partea de sus.

vopsea-3d-autocolante

În dreapta, facem clic pe pictograma feței, apoi alegem un ochi frumos.

vopsea-autocolante-3d-fețe

Facem clic pe pește pentru a plasa ochiul, îl ajustăm astfel încât să arate bine, apoi facem clic pe pictograma ștampilă din dreapta. Odată terminat, autocolantul va fi ștampilat pe pește. Instrumentul pentru autocolante rămâne activ în cazul în care dorim să lipim mai mulți ochi. Nu vrem să adăugăm mai mulți ochi chiar acum, așa că apăsăm ESC pentru a ieși din instrumentul pentru autocolante.

vopsea-3d-autocolante-loc

După alte câteva autocolante, avem un pește mult mai fericit!

vopsea-3d-pește-finisat

Folosind Doodles

Dacă nu găsiți forma pe care o căutați în presetări, puteți transforma oricând doodle-urile obișnuite în 3D. Înapoi în meniul Obiecte 3D, puteți alege să vă desenați forma 3D sub „Doodles 3D”. Poate fi necesar să derulați în jos pentru a le vedea.

vopsea-3d-doodle

Instrumentul „Hard Doodle” trasează linii drepte între punctele de ancorare pe care le setați făcând clic, la fel ca instrumentul stilou din alte programe de desen. Când faceți clic pe ancora de pornire, Paint 3D transformă liniile într-o formă 3D. Acest lucru este minunat pentru a desena ceva de genul unei stele, care folosește în mod natural unghiuri ascuțite și linii drepte.

„Soft Doodle” vă permite să desenați o formă liberă și conferă formei finite un aspect rotunjit, ca un nor. Am selectat doodle-ul moale și i-am dat peștelui un prieten de meduză.

vopsea-3d-meduze

Paint 3D, explicat

Apărând pe computerele Windows 10 ale tuturor cu ajutorul Creator’s Update, Paint 3D împarte numele cu fratele său mai mare, dar nu cu mult altceva. Acum știți ce face, cum să îl utilizați și cum este folosit.

Te-ai distrat deja în Paint 3D? Spuneți-ne mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x