Procesarea limbajului natural (NLP) este ramura învățării automate care ajută computerele să interpreteze limbajul uman natural.

Acest lucru ar putea părea familiar –

Hei Siri, pune mâine o alarmă la 6 dimineața.

Gata – alarma dvs. este setată mâine la 7 dimineața.

V-ați întrebat vreodată cum vă înțeleg și vă interpretează dispozitivele precum Siri și Alexa? Ați fost ușor enervat atunci când nu au putut accepta anumite condiții? Răspunsul este Prelucrarea limbajului natural (NLP).

NLP este o ramură a inteligenței artificiale care folosește atât informatica, cât și lingvistica pentru a ajuta computerele să înțeleagă „limbajul uman”.

Scopul NLP este de a acoperi decalajul dintre limbajul uman și interfața liniei de comandă a unui computer.

Oamenii au sute de limbi. Computerele, pe de altă parte, au o singură limbă maternă, numită limbaj mașină.

Toate procesele din computerele și dispozitivele inteligente comunică prin milioane de zerouri și unele pentru a îndeplini o funcție specifică. Codul mașinii este ininteligibil pentru oameni, ceea ce face din NLP o parte critică a interacțiunilor om-computer.

Să ne uităm la câteva dintre cazurile de utilizare de bază pentru NLP și câteva aplicații din lumea reală.

Cazuri de utilizare pentru prelucrarea limbajului natural

Analiza sentimentelor

Ce este procesarea limbajului natural O definitie NLP si un

În zilele noastre, oamenii își exprimă feedback-ul prin sondaje, feedback-ul clienților și platforme de socializare.

Ca urmare, organizațiile trebuie să se bazeze pe software care poate înțelege emoțiile umane exprimate prin text pentru a înțelege feedback-ul clienților lor.

Aceste analize sunt utilizate pentru a adapta produsele și serviciile pentru a satisface așteptările clienților. Analiza sentimentelor este un instrument crucial în atingerea acestui obiectiv.

Analiza sentimentelor este procesul de identificare a opiniilor exprimate în text și de înțelegere dacă atitudinea autorului față de produsul sau serviciul discutat este pozitivă, neutră sau negativă.

Analiza sentimentelor în timp real ajută la identificarea problemelor critice în timp real.

De exemplu, ori de câte ori o criză sau un scandal este pe cale să afecteze o organizație din cauza escaladării protestelor pe rețelele de socializare, modelele de analiză a sentimentelor sunt de ajutor. Întreprinderile se pot baza pe aceste modele pentru a recunoaște rapid problemele și pentru a ajunge în fața clientului și pentru a le aborda înainte ca acesta să explodeze disproporționat.

Iată un articol de MonkeyLearn care explică Analiza sentimentului în profunzime.

Filtrare spam

NLP este utilizat pe scară largă și în filtrarea spamului. Funcția unui filtru de spam este de a identifica e-mail-urile nedorite și de a le trimite într-un folder separat în loc de căsuța de e-mail obișnuită.

Filtrarea simplă a spamului poate fi realizată utilizând modele de clasificare în învățarea automată. Dar NLP face mai bine distincția între e-mailurile utile și spam-ul real.

Tehnici NLP precum modelare n-gram sunt aplicate e-mailurilor pentru a le clasifica ca spam sau șuncă cu o precizie mai mare decât modelele tradiționale de clasificare.

Chatbots

Un chatbot este un software de inteligență artificială (AI) care poate simula o conversație cu un utilizator în limbaj natural. Este o implementare avansată a procesării limbajului natural, care ne apropie de comunicarea cu computerele într-un mod similar cu conversațiile de la om la om.

Ce este procesarea limbajului natural O definitie NLP si un

Chatbot-urile folosesc o combinație de procesare a limbajului natural, înțelegerea limbajului natural și generarea limbajului natural pentru a realiza o interfață de utilizator conversațională.

Chatbot-urile pot fi extrem de utile pentru asistența pentru clienți, economisind timp și bani întreprinderilor. Deoarece majoritatea întrebărilor ridicate de clienți sunt adresate frecvent, acestea pot fi tratate de chatbots. Acest lucru ajută agenții de servicii pentru clienți să acorde prioritate întrebărilor importante ale clienților, asigurând astfel satisfacția generală a clienților.

Produse care utilizează NLP

Există numeroase produse pe care le folosim zilnic fără să ne dăm seama că sunt alimentate de NLP. Iată câteva dintre cele mai populare.

Siri / Alexa / Cortana

Fiecare gigant tehnologic de vârf și-a dezvoltat propriul asistent virtual pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă.

Alexa, Cortana, Siri și Google Assistant sunt utilizate pe scară largă. Aceste programe nu numai că vă pot controla smartphone-ul, ci și un număr mare de dispozitive inteligente compatibile, precum aparate de aer condiționat, televizoare inteligente, lumini și multe altele.

1611366848 156 Ce este procesarea limbajului natural O definitie NLP si un

NLP este o parte esențială a acestor asistenți virtuali. Este folosit pentru a detecta, interpreta și înțelege textul sau comenzile vocale pentru a îndeplini funcția solicitată.

Toți acești asistenți evoluează continuu prin AI și învățare automată pentru a extinde acuratețea răspunsurilor lor.

Gramatic

Gramatic a devenit unul dintre cele mai populare instrumente de scriere utilizate de oameni din întreaga lume. Este un instrument fascinant care poate sugera diferite tipuri de schimbări în scrierea dvs.

În afară de verificarea ortografiei și a gramaticii, Grammarly poate verifica utilizarea vocii active și pasive, tonul documentului, complexitatea frazelor și poate sugera modificări în funcție de obiectivele dvs. de scriere.

1611366848 602 Ce este procesarea limbajului natural O definitie NLP si un

Probabil că v-ați întrebat cum funcționează Grammarly. Contrar credinței populare (că un fel de roboți de scriere îți verifică munca), AI și NLP sunt principalele forțe motrice din spatele funcțiilor Grammarly. Și oferă diferite tipuri de caracteristici și opțiuni pentru verificarea scrisului.

Sistemul AI al Grammarly este compus dintr-o gamă largă de algoritmi NLP care pot face față diferitelor stiluri și tonuri de scriere.

Întregul sistem de învățare automată din spatele Grammarly este destul de remarcabil. Se actualizează continuu pentru a deveni cel mai bun asistent de scriere disponibil pe internet.

NLP permite Grammarly să proceseze scrierea în limba engleză și să efectueze diverse sarcini pentru a produce un raport detaliat. Aceste sarcini includ îmbunătățiri de scriere, scor de lizibilitate, analiză a sentimentelor și sugestii de utilizare a cuvintelor, frazelor și structurii frazelor alternative.

Google Traducere

Traducerea limbii este o aplicație importantă a procesării limbajului natural. A salvat organizațiilor miliarde de dolari în ceea ce privește efortul și puterea omului necesare pentru a traduce documente și audio dintr-o limbă în cealaltă.

Google Translate este probabil cel mai popular și eficient traducător disponibil. Folosește AI, învățarea automată și NLP pentru a traduce text dintr-o limbă în alta. De acum, Google Translate acceptă 101 limbi.

1611366848 959 Ce este procesarea limbajului natural O definitie NLP si un

Este important să rețineți că traducerea este un proces foarte dificil, deoarece software-ul trebuie să înțeleagă fiecare cuvânt, frază și structură de propoziții pentru o traducere exactă.

Pentru a rezolva aceste probleme, Google Translate este actualizat continuu pentru a îmbunătăți calitatea și acuratețea traducerii limbii.

Autocorectare

1611366849 477 Ce este procesarea limbajului natural O definitie NLP si un

Verificarea ortografică este un instrument subevaluat, care este de neprețuit în viața noastră de zi cu zi. Nu toată lumea poate produce o propoziție perfectă fără ortografii sau erori gramaticale. Într-un astfel de caz, verificările ortografice joacă un rol imens în îmbunătățirea scrierii.

Dincolo de aceasta, autocorecția este răspândită în smartphone-uri, deoarece vă permite să vă scrieți imediat gândurile fără să vă faceți griji cu privire la ortografie. (De obicei) eradică erorile de ortografie din mesajele dvs. și îmbunătățește comunicarea.

Completare automată

Completarea automată este o altă aplicație utilă a NLP care este utilizată de aproape fiecare aplicație web / mobilă, inclusiv motoarele de căutare precum Google.

1611366850 530 Ce este procesarea limbajului natural O definitie NLP si un

Completarea automată vă ajută să găsiți rapid ceea ce căutați, utilizând căutările anterioare efectuate de alți clienți.

În cele din urmă, căutările de completare automată conduc la o satisfacție crescută a clienților, deoarece vor putea găsi produsul, serviciul sau orice alte informații necesare rapid și mai precis.

În mod similar, Autosuggest ajută la e-mail și mesagerie rapidă. Puteți selecta cuvântul potrivit sau chiar o frază cu un singur clic, totul datorită progreselor din NLP.

Folosim zilnic aceste caracteristici fără să ne dăm seama că sunt aplicații ale procesării limbajului natural.

Concluzie

Există sute de limbi în lume care fac din comunicare un fenomen complex. Limba variază, de asemenea, de la cultură la cultură.

Și există o mulțime de diversitate în aceste limbi în ceea ce privește stilul de scriere, sintaxa și regulile gramaticale. În mod similar, accentele și dialectele variate duc, de asemenea, la diferențe majore în comunicare.

NLP este un concept în curs de dezvoltare care necesită încă multă cercetare și inovație pentru a răspunde tuturor tipurilor de cazuri de utilizare.

Împreună cu învățarea profundă, învățarea sintactică și semantică devin, de asemenea, părți esențiale ale PNL. Ele ajută la eliminarea ambiguităților lingvistice și la îmbunătățirea calității produselor și serviciilor bazate pe NLP.

Mi-a plăcut acest articol? Alăturați-vă Newsletter-ului meu și obțineți un rezumat al articolelor și videoclipurilor mele în fiecare luni.