Ce este sistemul Android Webview și ar trebui să îl dezinstalați?

Ce este sistemul Android Webview și ar trebui să îl dezinstalați?
⏱️ 3 min read

Ați văzut, fără îndoială, aplicația „Android System Webview” în lista de actualizări pentru aplicațiile dvs., dar probabil că nu sunteți prea sigur ce este sau dacă ar trebui să o dezinstalați sau nu. S-ar putea să nu pară o mare problemă, dar Android System Webview este ceva ce doriți să păstrați pe dispozitiv, mai ales dacă dispozitivul dvs. rulează pe o versiune Android mai mică decât Nougat.

Dacă utilizați un dispozitiv Android care rulează pe Android Nougat sau o versiune ulterioară, atunci nu veți vedea aplicația în sine. Cu Nougat, Google a mutat acest instrument util în altă parte, dar face încă parte din Android.

Ce este Android System Webview?

Android System Webview este o versiune mai mică a Chrome, care vă permite să deschideți linkuri în aplicația pe care o utilizați, astfel încât să nu trebuie să părăsiți aplicația.

Aceasta înseamnă că atunci când faceți clic pe un link dintr-o aplicație, acesta va deschide Android System Webview ca și cum ar fi browserul încorporat în aplicație.

Un lucru de reținut este că nu orice aplicație ar putea să o accepte; acesta este motivul pentru care linkurile din unele aplicații se deschid pe Chrome și nu din aplicație.

Pot dezinstala Android System Webview?

Dacă doriți să scăpați de Android System Webview, puteți dezinstala doar actualizările și nu aplicația în sine. Acest lucru se poate face dacă dispozitivul dvs. Android nu rulează pe Nougat sau o versiune ulterioară. Cu Nougat, Google a scăpat de ea ca o aplicație independentă și, în schimb, folosește Chrome însuși ca aplicație Webview.

Dacă aveți Nougat și încă aveți aplicația, Android System Webview rulează pe Chrome și nu pe aplicație. Dacă aplicația nu este deja dezactivată, este sigur să o faceți singur.

webview-dezinstalare

Dacă încă îl aveți și doriți să îl dezinstalați, accesați Google Play -> Atingeți pictograma hamburger -> Aplicațiile și jocurile mele -> fila Instalat. Aplicația ar trebui să fie aproape de partea de sus. Atingeți-l și selectați butonul de dezinstalare.

Dacă utilizați Android Nougat sau o versiune superioară, atunci este sigur să îl dezactivați, dar dacă utilizați versiuni inferioare, este mai bine să îl lăsați așa cum este. Dacă Chrome este dezactivat, se poate datora faptului că utilizați un alt browser. În acel moment, cel mai bine este să păstrați aplicația Android System Webview.

Concluzie

Doar pentru că este posibil să nu știți la ce folosește o aplicație, nu înseamnă, în general, că nu face nimic util. Dacă nu știți ce face o aplicație, cel mai bine este să investigați, deoarece ați putea elimina o aplicație care este acolo doar pentru a vă oferi cea mai bună performanță posibilă.

Webview este o aplicație obligatorie și nu este necesar să o activați, deoarece va porni automat. Ce părere aveți despre Android System Webview?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x