Ce este svchost.exe și ar trebui să opriți procesul?

Ce este svchost.exe și ar trebui să opriți procesul?
⏱️ 4 min read

Dacă utilizați un sistem bazat pe Windows, este posibil să vă fi deschis managerul de activități pentru a vedea un roi de procese numite „svchost” care ocupă mult spațiu. Poate fi îngrijorător să vezi atât de multe copii ale acestui proces funcționând în liniște, pe măsură ce folosești computerul. Care este acest proces ciudat și ar trebui să încercați să le tăiați pentru a vă dimensiona?

Răspunsul scurt la aceasta este un „nu!” Clar și puternic. Nu forțați niciun proces svchost să se oprească! Sunt foarte vitale pentru ca Windows să își facă treaba în mod corespunzător. Cu toate acestea, pentru a înțelege de ce sunt atât de importante, trebuie să descompunem ce face exact svchost.exe.

Ce este svchost.exe?

Lucrurile au un pic mai mult sens atunci când descompunem ce înseamnă „svchost”. Înseamnă „gazdă de serviciu” și face exact asta – găzduiește servicii Windows. Când Windows dorește să ruleze un serviciu, folosește svchost pentru a face acest lucru.

Când vedeți mai multe svchost.exe rulând în același timp, acesta este pur și simplu Windows care rulează diferite servicii simultan. Se întâmplă multe în Windows, deci are nevoie de toate acele procese pentru a se menține în funcțiune!

De ce nu doar un proces?

A avea toate aceste procese diferite poate părea dezordonat. De ce Windows nu cumulează toate procesele lor într-un singur svchost și îl numește pe zi?

Motivul care stă la baza acestei decizii este de a preveni ca un accident să dea jos toate serviciile. Dacă conduceați o fabrică și ați avut decizia de a pune un lucrător uman pe fiecare sarcină sau un robot central AI care se ocupă de fiecare sarcină, oamenii sunt mai fiabili.

AI poate fi capabil să-și asume toate sarcinile simultan, dar dacă se defectează, elimină fiecare lucru din fabrică. Dacă un singur lucrător uman este rănit sau bolnav, celelalte zone ale fabricii pot rula în continuare la fel de normal.

Aceeași idee este cu svchost. Dacă Windows și-a împachetat toate serviciile într-un singur proces svchost, întreaga colecție de servicii s-ar prăbuși în cazul unei singure căderi. Windows are o mulțime de servicii în același timp, deci acest lucru ar fi catastrofal! Având un proces separat pentru fiecare serviciu, acesta îi protejează pe ceilalți de a fi perturbați în cazul în care unul eșuează.

Ce procese se execută?

Dacă doriți să aruncați singuri ce procese rulează sub svchost, puteți face acest lucru ținând apăsat Ctrl + Schimb + ESC. Asigurați-vă că priviți vizualizarea avansată făcând clic pe „mai multe detalii” în partea de jos, dacă este acolo. Asigurați-vă că priviți fila Procese. Apoi, sortați procesele după nume și derulați în jos la „Procese Windows”. Veți vedea apoi toate procesele numite „Gazdă de serviciu” și ce fac toate acestea.

svchost-proces-sarcină

Când Svchost merge rău

Din păcate, svchost nu este întotdeauna atât de inocent pe cât pare prima dată. Datorită importanței sale pentru sistemul de operare Windows, unii dezvoltatori de viruși își propun să imite svchost pentru a-și masca programele ca ceva ce nu ar trebui să atingi. Alții pot infecta svchost pentru a-și îngropa procesele în sistemele critice pentru sistem, deci nu puteți pur și simplu să încercați procesul.

svchost-proces-virus

În acest caz, cel mai bine este să obțineți un bun program antimalware pentru a efectua o scanare completă a computerului. Sperăm că acest lucru va găsi problema și o va curăța. Nu încercați să „ștergeți” manual malware-ul dvs. – acest lucru ar putea cauza o mulțime de probleme!

Gazda cu cei mai mulți

Svchost are tendința de a vă îmbogăți managerul de sarcini și poate fi îngrijorător să vedeți atât de multe cazuri care lucrează pe computerul dvs. Este important să îi lăsați să-și facă treaba și să ruleze un antivirus bun pentru a-i proteja de infectarea cu malware.

Sunteți intimidat de cantitatea de gazde de serviciu care apar în task manager? Credeți că Microsoft ar putea face o treabă mai bună explicând ce sunt acestea? Spuneți-ne mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x