Ce este tabloul de bord pentru jocuri Android 12 și cum se utilizează

Game Dashboard Featured
⏱️ 10 min read

Android 12 aduce cu sine o mulțime de completări utile, inclusiv abilitatea de a face în mod nativ capturi de ecran cu defilare, tematică dinamică bazată pe tapet, un tablou de bord pentru confidențialitate și multe altele. Google a introdus, de asemenea, ceva pentru jucătorii de pe mobil în cea mai recentă actualizare. Denumită Game Dashboard, este o caracteristică menită să vă îmbunătățească experiența de joc mobil. Cu toate acestea, opțiunea este puțin ascunsă, așa că mulți utilizatori ar putea nici măcar să nu-și dea seama că există. Acest articol vă arată cum să activați și să profitați de el.

Ce este Game Dashboard?

Tabloul de bord pentru jocuri Android 12 aduce practic o serie de opțiuni în joc pe dispozitivul tău mobil. Acestea sunt accesibile printr-o pictogramă mică în formă de controler care apare pe partea laterală a ecranului (fie că sunteți într-un joc sau nu), odată ce opțiunea a fost activată. Utilizatorii îl pot muta și plasa oriunde pe ecran pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor lor.

Când este apăsată, pictograma dezvăluie o listă de opțiuni din care să alegeți, inclusiv Optimizare, FPS și altele (vor fi discutate în întregime mai jos) care pot fi activate în timpul jocului. Pentru a putea profita de aceste funcționalități, va trebui să activați mai întâi funcția „Game Dashboard”, care nu este foarte intuitivă.

Ce telefoane acceptă jocul de bord?

Până acum, opțiunea pare să fie limitată doar la gama Google Pixel. „Game Dashboard” a apărut pentru prima dată pe Pixel 6/Pixel 6 Pro, dar de atunci și-a făcut drum și către Pixeli mai vechi. Acestea includ:

 • Pixel 3
 • Pixel 3 XL
 • Pixel 3a
 • Pixel 3a XL
 • Pixel 4
 • Pixel 4a
 • Pixel 5
 • Pixel 5a

Deși Google în sine nu a confirmat oficial informațiile, „Game Dashboard” probabil că va ajunge pe mai multe telefoane Android 12, pe măsură ce sistemul de operare mobil își face drum pe tot mai multe dispozitive.

Cum să activați tabloul de bord al jocului pe dispozitivul dvs

Dacă aveți un dispozitiv Pixel compatibil, aceștia sunt pașii pentru a activa opțiunea pe dispozitiv pentru o experiență de joc superioară.

 1. Deschide Setări pe smartphone-ul tău. Interesant, dacă căutați „Game Dashboard”, nu veți obține niciun rezultat.
 2. În schimb, accesați Notificări.
Notificări privind setările tabloului de bord al jocului
 1. Derulați în jos și selectați „Nu deranjați”.
Tabloul de bord al jocului Nu deranjați
 1. Apăsați pe Programe.
Programele tabloului de bord ale jocului
 1. Veți vedea o listă de Programe, inclusiv una pentru jocuri. Asigurați-vă că această opțiune este setată la Activat.
Tabloul de bord pentru jocuri
 1. Acum atingeți roata dințată de lângă opțiunea Gaming.
Funcția de activare a tabloului de bord al jocului
 1. Activați opțiunea „Tabloul de bord al jocului”.
 1. Opțiunea este acum activată, dar nu vă grăbiți să lansați un joc încă. S-ar putea să ai dificultăți să găsești pictograma Game Dashboard dacă o faci imediat. Vedeți, pictograma plutitoare ar putea fi ascunsă pe afișajul dvs. Aruncă o privire pe ecran și ar trebui să observi un mâner cu o săgeată pe el în partea dreaptă.
Mânerul tabloului de bord al jocului
 1. Atingeți-l pentru a dezvălui pictograma Game Dashboard. Într-adevăr, nu trebuie să fii în joc pentru a vedea pictograma. Odată activată, opțiunea va fi prezentă pe ecranul de pornire.
Pictograma de dezvăluire a tabloului de bord al jocului

Cum să utilizați tabloul de bord pentru jocuri Android 12

Odată ce funcția este activată, puteți continua și rula un joc pe care l-ați instalat pe smartphone. Bula plutitoare va fi acolo. În timpul jocului, pur și simplu atingeți-l pentru a intra în Tabloul de bord, unde puteți alege mai multe opțiuni.

Tabloul de bord al jocului în joc

Primul lot sunt comenzi rapide care pot fi adăugate la bara laterală a tabloului de bord pentru un acces mai ușor în timpul jocului. Veți primi următoarele opțiuni:

Comutăți pentru tabloul de bord al jocului
 • Capturi de ecran – vă permite să faceți rapid capturi de ecran în timp ce jucați un joc acceptat.
 • Înregistrare ecran – oferă opțiunea de a vă înregistra sesiunile de joc fără a părăsi jocul.
Tabloul de bord al jocului Începe înregistrarea
 • Contor de cadre pe secundă (FPS) – vă arată rata FPS în timp real
 • Modul nu deranja – atunci când sunt activați, utilizatorii vor primi notificări doar de către persoane și aplicații importante în timpul jocului.

În plus, există încă trei opțiuni pe care Game Dashboard le pune la dispoziție:

 • Optimizarea jocului – aceasta nu este disponibilă pentru majoritatea jocurilor, așa că va apărea doar cu gri în majoritatea cazurilor. În cazurile în care este funcțional, Optimizarea jocului vă va permite să alegeți între trei moduri: Performanță, Economisire baterie și Standard. Acest lucru pentru a permite utilizatorilor să ajusteze performanța și imaginile jocului în funcție de preferințele individuale. În timp ce Battery Saver va reduce rata de cadre a jocului, modul Performanță permite o experiență mai fluidă cu rate de cadre mai mari.
 • YouTube Live – adaugă integrarea în flux YouTube (dacă contul dvs. permite acest lucru).
 • Realizări – vă arată toate realizările pe care le-ați obținut până acum în acel anumit joc, cu condiția să vă conectați cu contul dvs. Jocuri Play.

Cât de unic este tabloul de bord pentru jocuri Android 12?

Există alternative la Game Dashboard? Raspunsul este da. Alți producători precum OnePlus și-au oferit propriul „mod de joc”, care oferă caracteristici similare.

Odată activat, „Modul joc” poate fi accesat în joc, glisând în jos din partea de sus a ecranului din partea dreaptă a ecranului, așa cum ați face pentru a afișa umbra de notificare. În schimb, jucătorilor li se va prezenta un set de opțiuni, inclusiv:

Modul joc Oneplus
 • Aplicații sociale – atingând pe ele, vei putea trimite un mesaj rapid direct din joc.
 • Mod Pro Gaming – odată activată, opțiunea 1) va bloca toate notificările și apelurile 2) va restricționa fundalul pentru a vă îmbunătăți jocul 3) va opri SIM-ul secundar pentru a îmbunătăți rețeaua.
 • Notificări – opțiunea va bloca orice notificări să vă ajungă.
 • Prevenirea greșelilor – glisările sau atingerile accidentale nu vor trage în jos sertarul de notificări.
 • Screen Recorder (va trebui să glisați spre dreapta pe panoul Mod Joc pentru a vedea această opțiune și următoarele două) – vă permite să vă înregistrați sesiunea de joc.
 • Înregistrare înapoi – vă permite să recapturați ultimii 30 de secunde ale sesiunii de joc pur și simplu atingând ecranul.
 • Starea sistemului – vă arată statistici de joc, cum ar fi rata FPS, precum și statistici de utilizare a GPU/CPU.

Dar dacă Game Dashboard își extinde disponibilitatea la toate dispozitivele Android 12, nu vi se va cere să aveți un telefon Pixel sau OnePlus pentru a profita de funcțiile de stimulare a jocului, cum ar fi cele detaliate mai sus. Va trebui doar să actualizați telefonul (dacă este acceptat) la cea mai recentă versiune Android.

întrebări frecvente

1. Pictograma plutitoare My Game Dashboard continuă să dispară sau nu apare deloc. Ce pot sa fac?

În primul rând, asigurați-vă că ați activat funcția urmând instrucțiunile de mai sus pas cu pas. Dacă încă nu apare, asigurați-vă că ați deschis alte câteva aplicații și jocuri pe telefon și pur și simplu deschideți aplicațiile recente, de exemplu, glisând cu degetul din partea de jos a afișajului și atingând pictograma pătrată. Treceți la alt joc și pictograma ar trebui să apară acum.

2. Game Dashboard face capturi de ecran goale. Cum să repar?

Încercați să dezactivați și să activați din nou funcția. Apoi mergeți mai departe și încercați din nou să faceți o captură de ecran în joc. Dacă tot nu funcționează, rețineți că unele jocuri ar putea să nu accepte încă capturi de ecran din tabloul de bord Joc. În timp ce pictograma plutitoare din tabloul de bord al jocului poate fi prezentă în orice joc, după ce a fost activată, nu toate jocurile sunt încă pe deplin compatibile cu această funcție. Este cazul Time Guardians, de exemplu.

3. Ce jocuri sunt pe deplin acceptate de Game Dashboard pe Android 12?

Nu există o listă oficială, dar putem presupune că jocurile au realizări în Jocuri Play vor afișa aceste realizări și în Tabloul de bord al jocului. Sunt șanse ca și capturile de ecran să funcționeze cu aceste jocuri, dar „Optimizarea jocului”, de exemplu, nu este disponibilă pentru multe titluri. Chiar și în jocurile în care puteți face capturi de ecran în „Game Dashboard”, cum ar fi Aventura lui Alto, Odiseea lui Alto, Temple Run 2, Adăpost antiatomic sau Sniper 3D. Deocamdată, a ști exact ce joc este pe deplin susținut de Game Dashboard este o chestiune de încercare și eroare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x