Ce este un cont bancar virtual?

Ce este un cont bancar virtual?
⌛ Reading Time: 4 minutes

În era Internetului, este mai ușor ca niciodată să trimiți și să primești bani în tot felul de valute. Acest lucru a dus la „contul bancar virtual”, care este obligatoriu pentru persoanele care lucrează cu diferite monede.

Să explorăm ce este un cont bancar virtual și de ce este posibil să aveți nevoie de unul.

Ce este un cont bancar virtual?

Probabil că ați ghicit deja ce este un cont bancar virtual numai cu numele. Este un cont bancar care „trăiește” pe Internet, la care nu puteți accesa vizitând o bancă de cărămidă.

Nu utilizați un cont bancar virtual așa cum ați folosi unul normal. De exemplu, probabil că nu veți deschide un cont de economii, pensii sau ISA printr-un serviciu bancar virtual. Cu toate acestea, ei sunt fantastici pentru stocarea și mutarea banilor în diferite valute.

Totuși, aceasta nu este cea mai puternică caracteristică a acestora. Ceea ce este impresionant la băncile virtuale este că vă oferă o adresă fizică și un cod bancar pentru fiecare monedă. Unele servicii vă vor oferi aceste detalii în avans, în timp ce altele vă vor cere mai întâi o verificare a identității.

Oricum, oricând aveți aceste detalii, le puteți folosi pentru a trimite sau primi plăți ca și cum ați avea un cont bancar în țara respectivă. De exemplu, având în vedere că sunt în Marea Britanie, pot deschide un cont bancar virtual din SUA și pot lucra în dolari fără să aplic prin intermediul unei bănci oficiale. Pierd caracteristicile suplimentare pe care le-ar oferi o bancă tradițională, dar este în regulă; Vreau să folosesc contul doar pentru a trimite și a primi bani între dolari SUA și Marea Britanie.

Folosirea unui cont bancar virtual

Când utilizați un cont bancar virtual, acesta este de obicei din unul dintre cele două motive: fie trimiteți, fie primiți bani într-o altă monedă decât a dvs.

Primirea de bani într-un cont bancar virtual

Primirea banilor este unul dintre cele mai mari forte pentru un cont bancar virtual. Dacă primiți bani din străinătate în mod regulat, puteți economisi mulți bani folosind unul.

De exemplu, să presupunem că vindeți ceva în străinătate, iar clientul vrea să vă plătească. Aceștia pot plăti numai prin transfer bancar și, deși le puteți oferi detaliile bancare locale, știți că banca va percepe o mulțime de comisioane de tranzacție pentru o tranzacție de peste mări.

Pentru a opri acest lucru, vă configurați un cont la un furnizor care are taxe mici de conversie valutară. Apoi, oferiți clientului dvs. detaliile contului dvs. bancar virtual în moneda sa. Acestea plătesc în contul dvs. virtual, care acumulează taxe minime (dacă există). Acest lucru se datorează faptului că banca clientului și banca dvs. virtuală în moneda lor se află în aceeași țară.

Folosiți serviciul băncii virtuale pentru a converti moneda în a dvs. Dacă ați ales un serviciu cu taxe minime, acesta ar trebui să fie destul de ieftin. Banii vor părăsi contul dvs. străin și vor intra în contul dvs. intern.

Puteți configura apoi un transfer din contul dvs. virtual intern în bancă. Banca dvs. vede că o tranzacție în moneda dvs. de origine provine de la o bancă din aceeași țară, deci nu o tratează ca pe o tranzacție externă. Drept urmare, nu primiți taxe mari.

Trimiterea de bani dintr-un cont bancar virtual

În mod similar, puteți utiliza aceste servicii pentru a reduce costul trimiterii de bani în străinătate. Uneori, o bancă va lua o sumă considerabilă atunci când trimite bani în străinătate; dacă a dvs. este mai puțin prietenoasă cu transferuri în străinătate, puteți utiliza un cont virtual.

Factura băncilor virtuale

În acest caz, trimiterea de bani este inversul celor de mai sus. Trimiteți banii de la banca dvs. în contul virtual cu moneda dvs., care contează ca o tranzacție internă. Apoi convertiți banii și îi trimiteți în moneda destinatarului dvs. Unele servicii bancare virtuale vă permit să trimiteți direct din moneda dvs. internă și să efectuați toate conversiile pentru a economisi timp.

Exemple de utilizare a băncii virtuale

Ca cineva care primește bani din surse de peste mări, folosesc bine serviciile bancare virtuale pentru a mă asigura că merg fără probleme și ieftin. Ca atare, am vrut să vorbesc despre ce folosesc și cum mă ajută, să arăt cum funcționează aceste conturi în viața reală.

Când primesc bani de la companii din străinătate, îmi place să folosesc Payoneer. Este un serviciu care se învârte în jurul plății lucrătorilor îndepărtați și facilitează procesul. Payoneer interzice utilizarea personală a conturilor sale, așa că ar trebui să îl faceți să trimită sau să primească doar plata pentru muncă.

Persoana care vă plătește trebuie să configurați Payoneer pentru ca acesta să funcționeze cu dvs., așa că nu îl folosesc pentru toate tranzacțiile; totuși, cei care o folosesc permit să accept monede străine cu mai puține taxe decât un transfer bancar sau PayPal.

Pentru uz personal și pentru clienții care nu folosesc Payoneer, de obicei merg pentru TransferWise. Aceasta are o rată de conversie foarte bună, care a fost utilă atunci când a trebuit să trimit bani în Africa de Sud.

Activități bancare la bănci virtuale

Dacă trimiteți și primiți valută străină des, știți că Paypal nu este singura cale. Există o mulțime de alternative Paypal și o bancă virtuală este una dintre ele. Există multe dintre care să alegeți, așa că alegeți unul cu un focus care vi se potrivește cel mai bine.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.