Che cos'è un file .ASPX e come aprirne uno in Windows 10

Ce este un fișier .ASPX și cum se deschide unul în Windows 10

⌛ Reading Time: 3 minutes

Din când în când ne vom confrunta cu extensii de nume de fișiere care ne lasă să ne scărpinăm în cap. De la HEIC la XAPK până la fișierele FLAC destul de comune, există șanse mari ca aceste fișiere să apară și să nu știm ce să facem cu ele.

Fișierele ASPX sunt un exemplu perfect în acest sens și pot fi deosebit de frustrante, deoarece, în mod implicit, nici Windows nu știe ce să facă cu ele (ironia fiind că acest format de fișier a fost creat de Microsoft). Vestea bună este că puteți deschide fișiere .ASPX, dar dacă nu lucrați în IT pe servere web sau dezvoltare web, probabil că nu va fi nevoie.

Acestea fiind spuse, alte tipuri de fișiere obișnuite, cum ar fi .pdf și .jpg, pot apărea uneori în mod eronat ca fișiere .aspx, deci se poate dovedi a fi de un anumit interes pentru dvs.

Ce este un fișier ASP sau ASPX?

„ASP” este un acronim pentru Active Server Page și este un limbaj de script pentru pagini web dinamice (conținut care se modifică în timp sau în circumstanțe diferite). Gândiți-vă la aceasta ca la o alternativă la PHP, dar dezvoltată de Microsoft.

Este un format vechi și învechit și a avut succes în 2002 de ASPX (sau ASP.net), care a fost conceput pentru a prelua elemente de pe servere bazate pe noul cadru strălucitor .NET.

Fișierele ASPX – un amestec de scripturi și fișiere open-source – sunt de obicei scrise în cod VBScript, JavaScript sau C #.

Puteți recunoaște un site construit pe cadrul ASP.NET prin adresa URL din bara de adrese cu sufixul „.aspx”.

Cum se deschid fișiere ASPX

Deschiderea unui fișier ASPX va depinde de ceea ce doriți să faceți cu acesta.

Dacă vedeți un fișier .asp sau .aspx în folderul Descărcări, există șansa ca acesta să fie un alt tip de fișier, cum ar fi un PDF. Dacă credeți că este cazul, faceți clic dreapta pe fișier, faceți clic pe Redenumire, apoi înlocuiți extensia .aspx cu .pdf sau orice altceva credeți că ar trebui să fie.

După ce ați făcut acest lucru, încercați să îl deschideți pentru a vedea dacă funcționează.

Ce este Aspx File Windows Convertiți Pdf

Dacă nu, atunci poate fi un fișier .ASPX autentic care conține scripturile și codul pentru a ajuta la afișarea site-urilor web ASPX pe computer.

Puteți deschide un fișier ASPX în aproape orice aplicație de cod text sau vizual, de la Notepad la aplicații mai avansate precum Notepad ++ și Microsoft Visual Studio.

De asemenea, este posibil să găsiți fișiere ASPX însoțite de extensia .RESX. Acestea sunt cunoscute sub numele de „fișiere de resurse” și stochează date binare ale site-ului, cum ar fi imagini, fișiere video și așa mai departe.

Cum se deschid fișiere Aspx Aspx Windows Resx

Acestea sunt utile programatorilor, deoarece pot fi schimbate cu alte fișiere .RESX fără a fi nevoie să recompilați toate datele și pot fi deschise din nou cu editori de text. Pentru un utilizator obișnuit, acestea vor fi conectate la site-urile bazate pe ASP.NET pe care le-ați vizitat și vă vor ajuta din nou să încărcați elementele lor în browser.

Deci, dacă nu faceți niște lucrări sub capotă pe site-uri web (caz în care probabil nu citiți acest articol), atunci nu trebuie să vă deranjați prea mult cu fișierele ASPX. În schimb, de ce să nu înveți cum să verifici temperaturile procesorului în Windows 10? Sau sărbătoriți ochii pe aceste fundaluri minunate pentru desktop 4K.

Legate de:

  • Cum să deschizi rapid mai multe site-uri în Windows 10
  • 5 browsere ușoare pentru Windows 10
  • Cum să vă împărțiți ecranul în Windows 10

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *