Ce este un fișier .csv? CSV înseamnă Valori separate prin virgulă. Un fișier CSV este un fișier text simplu care stochează informații despre tabele și foi de calcul. Conținutul este adesea un tabel de text, numere sau date. Fișierele CSV pot fi importate și exportate cu ușurință utilizând programe care stochează date în tabele.

Format fișier CSV

De obicei, prima linie dintr-un fișier CSV conține etichetele coloanei tabelului. Fiecare dintre liniile următoare reprezintă un rând al tabelului. Virgulele separă fiecare celulă din rând, de unde provine numele.

Iată un exemplu de fișier CSV. Exemplul are trei coloane, etichetate „nume”, „id” și „mâncare”. Are cinci rânduri, inclusiv rândul antet.

name, id, favorite food
quincy, 1, hot dogs
beau, 2, cereal
abbey, 3, pizza
mrugesh, 4, ice cream

Iată cum arată acel fișier într-o foaie de calcul.

Ce este un fisier CSV si cum se deschide formatul

Deoarece un fișier CSV este doar un fișier text, puteți crea unul în aproape orice editor de text. De asemenea, puteți exporta fișiere CSV din aproape orice program de foi de calcul, cum ar fi Microsoft Word, OpenOffice Calc, sau Foi de calcul Google.

Cum se deschide un fișier CSV

Deschiderea unui fișier CSV este mai simplă decât credeți. În aproape orice editor de text sau program de foaie de calcul, trebuie doar să alegeți Fișier> Deschidere și selectați fișierul CSV.

Pentru majoritatea oamenilor, cel mai bine este să folosiți un program de foi de calcul. Programele de foi de calcul afișează datele într-un mod mai ușor de citit și de utilizat decât un editor de text. Vom accesa mai multe detalii despre deschiderea unui fișier CSV în Microsoft Excel, OpenOffice Calc, și Foi de calcul Google.

Deschideți un fișier CSV Microsoft Excel

Dacă aveți deja instalat Microsoft Excel, faceți dublu clic pe un fișier CSV pentru al deschide în Excel. După ce faceți dublu clic pe fișier, este posibil să vedeți un mesaj care vă întreabă cu ce program doriți să îl deschideți. Selectați Microsoft Excel.

Dacă sunteți deja în Microsoft Excel, puteți alege Fișier> Deschidere și selectați fișierul CSV. Dacă nu vedeți fișierul pe care doriți să îl deschideți, poate fi necesar să schimbați tipul de fișier care urmează să fie deschis la „Fișiere text (* .prn, * .txt, * .csv)”. Excel va afișa datele într-un nou registru de lucru.

De asemenea, puteți importa date dintr-un fișier CSV într-o foaie de lucru existentă.

  1. Pe Date filă, în Obțineți și transformați date grup, faceți clic Din Text / CSV.
  2. În Importați date caseta de dialog, faceți dublu clic pe fișierul CSV pe care doriți să îl importați și faceți clic pe Import.

În caseta de dialog de previzualizare, aveți câteva opțiuni:

  • Selectați Sarcină dacă doriți să încărcați datele direct într-o nouă foaie de lucru.
  • Selectați Încărcați în dacă doriți să încărcați datele într-un tabel sau o foaie de lucru existentă.
  • Selectați Transformați datele dacă doriți să încărcați datele în Power Query și să le editați înainte de a le aduce în Excel.

Deschideți un fișier CSV OpenOffice Calc

Dacă aveți deja instalat OpenOffice Calc, faceți dublu clic pe un fișier CSV pentru al deschide. După ce faceți dublu clic pe fișier, este posibil să vedeți o solicitare care vă întreabă cu ce program doriți să îl deschideți. Selectați OpenOffice Calc.

Dacă sunteți deja în OpenOffice Calc, puteți alege Fișier> Deschidere și selectați fișierul CSV.

Deschideți un fișier CSV Foi de calcul Google

Mai întâi, deschideți un nou fișier de foaie de calcul în Foi de calcul Google. Cea mai rapidă cale este să mergi la https://sheets.new.

Apoi, selectați Fișier> Import.

1611745447 978 Ce este un fisier CSV si cum se deschide formatul

Selectează Încărcare , apoi fie glisați fișierul CSV pe fereastră, fie selectați CSV de pe computer.

1611745447 642 Ce este un fisier CSV si cum se deschide formatul

Puteți păstra probabil valorile implicite pe Fișier de import fereastră, dar uită-te peste ele doar pentru a te asigura. Apoi selectați Importați date.

1611745447 421 Ce este un fisier CSV si cum se deschide formatul

Ai terminat!

1611745447 939 Ce este un fisier CSV si cum se deschide formatul