Ce este un încărcător GaN? 5 dintre cele mai bune încărcătoare GaN pe care le puteți cumpăra

Ce este un încărcător GaN?  5 dintre cele mai bune încărcătoare GaN pe care le puteți cumpăra
⏱️ 13 min read

Te-ai săturat să iei în brațe mai multe încărcătoare pentru toate dispozitivele tale și uraști faptul că bateriile gigantice din interiorul telefonului și laptopului tău par să dureze o veșnicie să se încarce? Dacă ai răspuns da, atunci ești cu plăcere. Spune-ți la revedere cărămizii grele și greoaie de încărcare și salut încărcătorul svelt și puternic GaN. Încărcătoarele cu nitrură de galiu reprezintă următorul pas în tehnologia de încărcare. Sunt mai eficienți la conversia puterii, ceea ce înseamnă că există mai puțină energie risipită.

Ce înseamnă GaN?

GaN înseamnă nitrură de galiu. Este un semiconductor folosit pentru a converti energia în putere în diverse electronice. Nitrura de galiu a fost folosită în această calitate încă de la începutul anilor 90, cel mai frecvent ca diode emițătoare de lumină. De exemplu, dacă ați deținut vreodată un player Blu-Ray, laserul care a citit discurile a fost nitrură de galiu.

Cu toate acestea, mai recent, nitrura de galiu a fost folosită ca un succesor al siliciului, un semiconductor pentru a încărca bateriile găsite în multe electronice de larg consum, inclusiv laptopuri și telefoane mobile.

Ce este în neregulă cu semiconductorii de siliciu?

Încă de la începuturile primelor echipamente electronice, inginerii au încercat să descopere cum să transforme electricitatea brută în energie cât mai rapid și eficient posibil. În acest proces de conversie, electricitatea care nu este convertită în energie este irosită ca căldură.

Gan Charger Vacuumtube

De exemplu, să ne întoarcem la anii 1950 și să ne uităm la tuburile cu vid. Nu numai că erau mari și scumpe, dar degajau o cantitate considerabilă de căldură, indicând cât de ineficiente erau. Au urmat tranzistoarele, care erau mai mici, mai ieftine și semnificativ mai bune la transformarea energiei electrice brute în putere utilă.

Tranzistor de încărcare Gan

În cele din urmă, siliciul a fost adoptat pe scară largă drept cel mai bun material semiconductor. Siliciul are proprietăți conductoare electrice excelente și este ieftin de produs. Siliciul a fost purtător standard timp de decenii, inginerii fiind capabili să obțină performanțe mai bune pentru și mai puțini bani. Din păcate, siliciul a atins apogeul eficienței sale. Aceasta înseamnă că siliciul a ajuns într-un punct mort, deoarece nu mai poate fi îmbunătățit. Acest lucru este problematic în lumea de astăzi. Cerințele de eficiență energetică și reglementările de mediu depășesc rapid semiconductorii de siliciu, deoarece nu mai pot ține pasul cu cerințele moderne.

Cum funcționează încărcătoarele GaN?

Fără a ajunge prea departe în buruienile cu technobabble, toți semiconductorii au ceea ce se numește bandgap. În esență, acesta este cât de bine poate conduce electricitatea un material solid. Nitrura de galiu are un bandgap mai larg decât siliciul. Ca rezultat, încărcătoarele cu nitrură de galiu pot suporta tensiuni mai mari și temperaturi mai ridicate decât siliciul. Dar ce înseamnă asta pentru consumatorul mediu?

Care este avantajul încărcătoarelor GaN?

Există o serie de avantaje asociate cu utilizarea nitrurii de galiu față de încărcătoarele pe bază de siliciu, cea mai mare fiind eficiența. După cum am menționat mai sus, nitrura de galiu poate suporta tensiuni și temperaturi mai mari în comparație cu siliciul. Acest lucru se datorează faptului că încărcătoarele GaN sunt mai eficiente în transformarea energiei electrice brute în putere utilizabilă. Ca rezultat, generează mult mai puțină căldură și mai puțină energie risipită.

Gan Charger Gan Chip

În plus, deoarece există mai puțină căldură, componentele încărcătoarelor GaN pot fi împachetate mai aproape unul de altul. Aceasta înseamnă că încărcătorul poate fi mult mai mic decât încărcătoarele pe bază de siliciu. În plus, nitrura de galiu este capabilă să conducă energia la tensiuni mai mari. Un curent electric poate trece prin GaN mult mai repede decât siliciul. În cele din urmă, aceasta înseamnă că dispozitivele dvs. se vor încărca mai repede cu un încărcător GaN decât cu unul din silicon.

În concluzie, încărcătoarele GaN sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, semnificativ mai mici și sunt capabile să vă încarce dispozitivele mult mai rapid decât un încărcător pe bază de siliciu.

Sunt încărcătoarele GaN compatibile cu mai multe dispozitive?

Deoarece încărcătoarele GaN sunt mult mai mici, acestea încorporează USB-C Power Delivery. în termeni profani, USB-C Power Delivery este un protocol de încărcare rapidă. Furnizează niveluri crescute de putere în comparație cu încărcătoarele standard. De exemplu, USB-C PD vă poate încărca dispozitivul cu până la 70% mai rapid decât un încărcător standard de 5 W. Din păcate, nu toate dispozitivele sunt compatibile cu USB-C PD. Cu toate acestea, utilizatorii iOS vor fi încântați să afle că iPhone 8 și versiunile ulterioare acceptă USB-C PD, precum și multe telefoane Android, tablete și chiar laptopuri. Pentru a afla dacă dispozitivul dvs. acceptă USB-C PD, consultați manualul de utilizare sau site-ul web al producătorului.

Gan Charger Usbc

Cu condiția ca dispozitivul dvs. să accepte încărcarea USB-C PD, va trebui, de asemenea, să aveți un cablu de încărcare USB-C, precum și un încărcător de perete USB-C PD sau de mașină. (Pentru alegerile noastre dintre cele mai bune dintre cele mai bune, consultați secțiunea următoare.) Există o serie de încărcătoare GaN USB-C PD pe piață – toate la prețuri diferite. Deci pe care ar trebui să-l iei? Depinde de câtă putere are nevoie dispozitivul tău. În general, un dispozitiv mai mare, cum ar fi un laptop, ar avea nevoie de un încărcător capabil să livreze 30 – 100 W. O tabletă ar avea nevoie undeva între 18 – 30 W, în timp ce un telefon mobil ar avea nevoie de oriunde între 18 – 45 W. Pentru a vă asigura că obțineți încărcătorul potrivit pentru dispozitivul dvs., consultați recomandările producătorului dispozitivului.

Recomandări pentru încărcătorul GaN

Încărcătoarele cu nitrură de galiu pot fi găsite la comercianții cu amănuntul de pretutindeni. De la cărămidă și mortare precum Best Buy și Walmart până la comercianții cu amănuntul online precum Amazon, nu veți avea probleme să le găsiți. Cu toate acestea, există multe modele din care să alegeți, de la o serie de producători. Pentru a vă ajuta să apăsați declanșatorul noului dvs. încărcător GaN, am adunat unele dintre cele mai bune disponibile astăzi.

1. Anker Nano II

Dacă sunteți în căutarea unuia dintre cele mai mici încărcătoare GaN disponibile, nu căutați mai departe. The Anker Nano II utilizează tehnologia GaN II, care beneficiază de o creștere cu 20% a frecvenței de operare. Aceasta înseamnă că încărcătorul este foarte mic, oferind în același timp 45 W de putere pentru doar 40 USD (sau 65 W pentru 55 USD). Totul în timp ce rămâne relativ rece.

Gan Charger Anker Nano

În ciuda dimensiunilor sale mici, Anker Nano II este suficient de puternic pentru a încărca dispozitive mari, cum ar fi laptopurile, inclusiv Macbook Air 2020, Google Pixelbook, Surface Book 2, Dell XPS 13, HP Spectre Folio și multe altele. Șenturile prizei se pliază în caramida de încărcare, făcându-l ideal pentru călătorii.

2. Încărcător Belkin Dual 68W GaN

Ce se întâmplă dacă aveți mai multe dispozitive care pot profita de încărcarea GaN super rapidă? Cu Încărcător Belkin Dual 68W GaN, veți putea să vă încărcați laptopul și telefonul simultan. Încărcătorul dispune de tehnologie inteligentă de partajare a energiei care poate detecta cea mai sigură și mai eficientă încărcare pentru fiecare dispozitiv.

Încărcător Gan Belkin Dual

Când încărcați un dispozitiv, încărcătorul Belkin Dual GaN oferă 60 W de putere. Cu ambele porturi de încărcare utilizate, încărcătorul împarte puterea. Un port este dedicat dispozitivelor mai mari, cum ar fi laptopurile și oferă 50 W. Celălalt port furnizează cei 18 W rămași pentru telefoanele mobile.

3. Încărcător de perete GaN cu patru porturi de 100 W Amazon Basics

Trebuie să încărcați o grămadă de dispozitive? The Încărcător de perete GaN cu patru porturi de 100 W Amazon Basics te-a acoperit. Acest încărcător are două porturi USB-C: unul care produce 60 W și altul care pompează 18 W. Aceasta înseamnă că puteți încărca cu ușurință dispozitive mai mari, cum ar fi un laptop, precum și telefonul mobil. Cu toate acestea, asta nu este tot – aveți și 2 porturi USB-A evaluate la 17W fiecare.

Gan Charger Amazonbasics

În ciuda faptului că are atât de multe porturi, încărcătorul Amazon Basics Four-Port GaN este încă suficient de mic pentru a glisa într-o geantă și a-l transporta. Unitatea măsoară doar 3,15″ x 3,14″ x 1,16″ (8,02 cm x 8,00 cm x 2,95 cm). Cu încărcătorul AmazonBasics Four-Port GaN, nu ar trebui să aveți probleme la încărcarea tuturor dispozitivelor. Și mai bine, nici nu va sparge banca. În momentul scrierii acestui articol, puteți alege unul cu mai puțin de 50 USD.

4. Încărcător cu 3 porturi Basesus 65W

Deci vrei să încerci un încărcător GaN, dar prețul te oprește și îți este greu să te împaci cu faptul că mulți dintre ei au un singur port de încărcare prost. The Baseus 65W 3-Port Încărcător poate fi exact ceea ce cauți.

Gan Charger Baseus

Cu un preț cerut de doar 35 USD pentru 65 W de putere, acesta este unul dintre cele mai ieftine încărcătoare GaN pe care le puteți pune mâna. Partea de sus este că are trei porturi de încărcare: două USB-C și unul USB-A. Desigur, este de la un brand mai puțin cunoscut, dar cu 4,5 stele din 5 pe Amazon, merită cu siguranță aruncat o privire.

5. Anker PowerPort Atom III

The PowerPort Atom III de la Anker este în esență același cu Nano II al lor. Ambele încărcătoare oferă aceeași putere de 45 W, dar marea diferență este designul încărcătorului. În timp ce Nano II este unul dintre cele mai bune încărcătoare mici GaN disponibile, este totuși o cărămidă de încărcare. Adăugați un cablu USB-C, iar Nano II încă iese din perete. PowerPort Atom II nu are această problemă și este mai ieftin la doar 35 USD.

Încărcătoare Gan Belkin Powerport

PowerPort Atom III are o grosime de doar 0,8 inchi, așa că îl veți putea conecta la punctele de alimentare greu accesibile, cum ar fi cele ascunse în spatele canapelei. În plus, încărcătorul dispune de niște șuruburi pliabile, ceea ce îl face ideal pentru călătorii, deoarece ocupă și mai puțin spațiu.

In concluzie, incarcatoarele GaN sunt mai bune pentru factura ta de energie electrica cat si pentru mediul inconjurator, ca sa nu mai vorbim ca sunt mai mici si mai compacte, facandu-le mai usor de purtat cu tine.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții pentru a încărca mai multe produse Apple, consultați recenzia noastră despre MOMAX Airbox Power Bank și pentru încărcarea fără fir și iluminarea reglabilă totul într-unul, și consultați recenzia noastră despre Lampa de birou MOMAX Q.LED.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x