Ce este un indicativ nefungibil?

Ce este un indicativ nefungibil?

⌛ Reading Time: 4 minutes

Îți amintești de Nyan Cat? Pisica pixelată cu Pop-Tart pentru un corp care a șanțat prin spațiu în timp ce trage un curcubeu pe spate? Bineînțeles că da. Artistul care a creat inițial GIF-ul Nyan Cat l-a vândut recent cu 600.000 de dolari. În plus, artistul american Beeple tocmai a vândut un NFT numit „Primele 5000 de zile” prin intermediul prestigioasei case de licitații britanice Christie’s pentru o sumă incredibilă de 69,4 milioane de dolari.

Sumele uluitoare pentru care au fost vândute unele jetoane nefungibile sau NFT-uri au dus la o frenezie printre cei aflați la marginea sângerării tehnologiei, precum și investitorii tradiționali. Dar ce este un NFT? La prima vedere, NFT-urile pot părea similare cu criptomonedele, mai ales că cuvântul „blockchain” este asociat cu ele. Acestea fiind spuse, sunt destul de diferite. Deci, dacă nu sunt o criptomonedă nouă, ce naiba sunt?

Ce este un NFT?

NFT înseamnă „jeton nefungibil”. În acest caz, „nefungibil” înseamnă că nu poate fi schimbat cu un articol similar. Acest lucru este diferit de ceva care este „fungibil”. De exemplu, un Bitcoin este fungibil, deoarece poate fi schimbat cu un alt Bitcoin. Deoarece un NFT este un articol digital unic, acesta nu poate fi schimbat cu un „articol similar”, deoarece nu există altceva asemănător.

Nft Nyan Cat

Un NFT poate fi orice: un Tweet, A Albumul Kings of Leon sau a Pop-Tart Cat. Cheia este că un NFT este verificat pe blockchain – un registru descentralizat care acționează ca o înregistrare atât a autenticității, cât și a proprietății.

Cum funcționează NFT-urile?

Știm la ce te gândești. Dacă un NFT este doar un lucru digital, atunci de ce ar plăti cineva pentru el? Dacă sunteți dispus să încălcați legea drepturilor de autor, oricine poate face gratuit o copie a oricărui material digital. Putem reproduce cu ușurință GIF-ul Nyan Cat după conținutul inimii noastre – pur și simplu copiați și lipiți și aveți o copie exactă.

Nft Metadate

Aici oamenii se confundă. Un NFT este adesea asociat cu arta digitală. Când ne gândim la opere de artă ne gândim la obiecte fizice, tangibile. De exemplu, suntem cu toții de acord că deținem pânza fizică a lui Jackson Pollock Polonii Albastri înseamnă proprietate. Cineva ar putea face o amprentă a acelei opere de artă și să o atârne pe perete, dar o singură persoană o deține cu adevărat.

NFT-urile încearcă să ofere proprietatea incontestabilă a unui obiect digital, în ciuda faptului că, prin natură, articolele digitale sunt ușor de reprodus. În esență, dacă cumpărați un NFT, cumpărați drepturile asupra acelui artefact digital. Și întrucât vânzarea este verificată prin tehnologia blockchain, oricine și oricând poate vedea tranzacția.

NFT-urile au într-adevăr valoare?

Mulți oameni văd creșterea NFT-urilor drept dovezi ale unei economii înnebunite. Alții văd o oportunitate de investiții în creștere, care reprezintă următoarea evoluție a artei. Gândiți-vă așa: imaginați-vă o lucrare de artă celebră ca Noapte înstelată de Van Gogh. Originalul este atârnat în Muzeul de Artă Modernă din New York. Deși a pune o valoare pe o astfel de celebră operă de artă este aproape imposibilă, alte lucrări ale lui Van Gogh s-au vândut în trecut cu aproximativ 80 de milioane de dolari. Având în vedere cât de faimos Noapte înstelată Adică, estimările valorează peste 100 de milioane de dolari.

Nft Cash

Dacă ești un fan al Noapte înstelată, puteți găsi cu ușurință o imprimare de cumpărat. Cu toate acestea, tipăritul nu merită cu adevărat nimic. La urma urmei, este doar o bucată de hârtie cu o imagine imprimată pe ea. Totuși, așa cum am stabilit cu Polonii Albastri mai sus, deținerea originalului are valoare. Același principiu poate fi aplicat NFT-urilor. Sigur, articolul digital poate fi copiat și reprodus de un milion de ori. În cele din urmă, aceste copii nu au valoare. Dar NFT demonstrează că dețineți originalul și că ar putea merita o mulțime de bani – cu condiția ca cineva să fie plătit pentru asta.

Unde pot cumpăra NFT-uri?

Nft Martketplace Art

Deoarece NFT-urile au devenit obișnuite, există site-uri care apar pe tot Internetul pentru a valorifica această nouă piață. Din păcate, cumpărarea NFT-urilor poate fi complicată. Unele dintre aceste piețe vă permit să cumpărați NFT doar cu anumite criptomonede. Alții operează pe „jetoane” speciale sau vă solicită să vă conectați portofelul digital la site înainte de a putea cumpăra. Ca și în orice altceva, faceți întotdeauna cercetarea înainte de a transfera bani. Acestea fiind spuse, unele dintre cele mai populare piețe NFT sunt Opensea și SuperRare. Colectare fericită!

Acum, că știi ce este un token nefungibil, ești interesat să îl cumperi? Dacă sunteți, este posibil să aveți nevoie și de un portofel de criptomonedă pentru a-l stoca. Crezi că este viitorul sau doar o moftie prostească? Spuneți-ne în comentarii!

Legate de:

  • Cum să vă păstrați criptomoneda în siguranță
  • 6 strategii pentru tranzacționarea în siguranță a criptomonedelor
  • Mining vs. Trading Cryptocurrency – Care este cel mai bun pentru tine?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.